Katla klättrar i träd

Nu när jag till slut har fixat en YouTube-kanal för Nageldraken (det var ju inte alls besvärligt, så jag förstår inte varför jag drog mig så för det), så kan jag ju lägga ut små filmer på Katla också. De är filmade med min eller makens kompaktkameror (i det här fallet makens, som är marginellt bättre än min), så kvaliten är ganska skräpig. Någon gång kanske vi köper en riktig videokamera, men det är inte prioriterat just nu.

Här är i alla fall en liten film från när vi var ute med Katla en varm dag i maj. Hon ville klättra i tallar. Det ville inte vi, eftersom hon knappast skulle komma ner frivilligt. Hon är rackarns bra på att klättra, däremot…

This is a short film from when we had Katla outside on a sunny day in May. She wants to climb the pine trees (and is really good at it), but we won’t let her since she probably wouldn’t come down voluntarily…

Annonser

Publicerat på september 14, 2011, i Katla. Bokmärk permalänken. 13 kommentarer.

 1. Åh hon är ju så sööööööt! Och snabb. 🙂

  Gilla

 2. Alltid kul med bilder på Katla! 🙂

  Gilla

 3. Hon är ju grymt bra på att klättra! Jag vill också kunna gå uppför en lodrät yta bara sådär :p

  Gilla

 4. Vilken sötnos! Och jisses vad snabb hon var när hon väl fick upp farten.

  Gilla

 5. Ja, hon har liksom två lägen: låååååångsam eller snabb som attan! För det mesta funderar hon i alla fall på saken innan hon far iväg, så man hänger oftast med. Men det märks verkligen att leguaner är trädlevande ödlor! 🙂

  Gilla

 6. Så kul att se henne ”in action”! Härligt litet klipp!

  Gilla

 7. Nää va söt! 😀 Kul när hon stod och kikade upp i trädet som att hon skulle kunna smyga iväg utan att ni märkte det 😀

  Gilla

 8. Hon är otroligt söt när hon lägger huvudet på sned och funderar på att klättra upp i träden! Hon ser verkligen ut att planera bästa sättet att ta sig upp. Kul att ni gillar klippet!

  Gilla

 9. Hon är så himla söt!

  Gilla

 10. Hej! Jag har fastnat i din blogg. Vi har precis skaffat oss en 1årig leguan hona som vi är förälskad i. Har sett att ni har en väldigt tam leguan, har ni något tips ni vill dela med er av? sen tänkte jag höra om det är vanligt att deras beteende blir förändrat när dem blir brunstiga och är på väg att lägga egg? har märkt att hon blivit mer arg och röd/orange i huden.

  /Victoria.

  Gilla

  • Hej! Vad kul att höra av en annan leguanägare! Vad gäller att tämja leguaner så tror jag att det som gäller är att umgås så mycket som möjligt med dem. Vi fick Katla som vuxen, så hon var redan väldigt tam, men hennes tidigare ägare tog upp henne tre gånger om dagen när hon var liten, bara så hon skulle vänja sig vid folk. Jag tycker också att jag märker att hon blir gosigare ju mer tid vi ägnar med henne och ju mer kärlek hon får. Och så måste man ju förstås vara lugn och konsekvent med sin leguan. I alla fall gillar Katla inte stressiga, högljudda människor.
   Det är vanligt att de blir lite griniga eller t o m aggressiva när de är brunstiga och ska lägga ägg. Katla kan också bli grinig när hon ömsar (jag antar att det kliar). Var väldigt, väldigt observanta när det gäller äggläggningen – om det går för länge och äggen får ligga kvar i magen kan de ”ruttna” och gå sönder och då dör leguanerna fort! Vi har kastrerat Katla just eftersom hon hade ägg som hon inte hittade någon bra plats att lägga på.
   Skaffa er en bra veterinär som är specialiserad på just reptiler om ni inte redan har det. De flesta veterinärer kan väldigt lite om reptiler, så man kan behöva leta. Jag kan rekommendera Marianne Tornvall på Mälarens smådjursklinik (http://www.malarensmadjur.se/), hon är jätteduktig och väldigt trevlig! Om det är för långt bort för er kan ni säkert ringa henne och be henne rekommendera en bra leguanveterinär närmare där ni bor. Det finns inte så många, så hon har nog koll på dem alla.
   Melissa Kaplan har en väldigt bra sida med massor av information om leguaner: http://www.anapsid.org/iguana/ Läs där, och gärna i böcker om leguanskötsel också. De är väldigt känsliga djur, så man måste veta en del om vad de ska äta och hur man ska ordna en bra miljö till dem för att de ska må bra!

   Maila mig gärna på nageldraken@talan.se om du undrar över något! Lycka till!
   Maila mig gärna på nageldraken@talan.se om du har några frågor! Lycka till!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: