A-England Avalon

Avalon är verkligen ett väldigt vackert lack! Det är ett rosatonat lila lack med finkornigt skimmer i blått och rosa, och det har ett otroligt fint djup i färgen. Det täckte på två lager, men bara om man målade noga. Jag gjorde andra lagret rätt tjockt, annars hade det krävts tre. Det var ganska trevligt att lacka med, men inte fantastiskt.

Dekoren är jag inte helt nöjd med. Jag blev inspirerad av en tutorial på YouTube (ni kan se den här) från en kanal full med ursnygga manikyrer. Tyvärr har jag dels inte så bra verktyg och dels för ostadiga händer, så det blev lite klumpigt gjort. Det duger, men inte mer. Jag borde se till att skaffa mig akrylfärger och smala penslar så det går att göra lite snyggare dekorer… Svampningen i botten är i alla fall gjort med L.A. Girl Metal Sterling Silver och de svarta blombladen har jag målat med ett nail art-lack. Och så petade jag dit en liten rosa strassten i hörnet också.

A-England Avalon is a very beautiful polish! It is a pinkish purple with fine shimmer in blue and pink and it has amazing depth. I am wearing two coats here, but the second coat was quite thick, so if you are using thinner coats it probably takes three. The formula was good, but not fantastic. It did not feel exactly like Lady of the Lake and Tristram, which had amazing formulas.
I am not thrilled about the decoration. I was inspired by a tutorial on YouTube (that you can see here), but I didn’t manage as fine lines and it looks a bit clumsy. It is ok, but not more. I need to get some acrylic paint and finer brushes…

The sponging was done with L.A. Girl Metal Sterling Silver and the black petals were painted with a nail art-polish. I finished by adding a pink rhinestone.

Publicerat på september 25, 2011, i A-England, Frihandsmålning, L.A. Girl. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

  1. Lite 80-tal tycker jag…

    Gilla

  2. Yikes, det har du ju rätt i! Det är ju precis den där lila nyansen som var så poppis på 80-talet. Nåja, jag är faktiskt rätt förtjust i den ändå…

    Gilla

  3. Tyckte det var fint! Och ser inte ut som att du har ostadiga händer 🙂

    Gilla

  1. Ping: Ninja Polish Alexandrite « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: