Scratch Nails Green Gold med folie

Äntligen fick jag flyga från rätt gate på Arlanda igen – den där de säljer Scratch Nails! Jag köpte två av deras lack senast jag åkte till Skottland (förra hösten) och nu när jag skulle dit igen kunde jag inte låta bli att lägga vantarna på det här. Jag trodde att jag förmodligen skulle ha något liknande lack hemma redan, men till min stora glädje stämde det inte – det här är nämligen duokromt, vilket inte syns i flaskan! Det är lite udda, annars brukar lack vara snyggare i flaskan än på naglarna, tycker jag, men det här var tvärtom. Basfärgen är en härligt grönguldig färg, men det skiftar tydligt i grått. Riktigt, riktigt snyggt är det! Jag kommer inte säkert ihåg, men jag tror formulan var helt ok och att jag hade tre lager. Jag har för mig att det var lite åt det skira och en aning rinniga hållet.

Dekoren blev rätt enkel, jag bara täckte halva nageln med folie. Folien heter Papyrus Gold och är köpt från Jennysellsfoils på eBay. Det var en riktigt bra folie, och jag har köpt från den säljaren flera gånger och kan rekommendera henne. Jag är rätt nöjd med slutresultatet. (Hm, egentligen blir jag nog som mest nöjd med mina naglar när jag har använt folie, så jag borde göra det oftare!)

I was lucky and got to fly from the right gate (the one where they sell Scratch Nails) when I went to Scotland. When I bought this I was pretty sure that I had something like it at home already, but I really liked the coulour, so I bought it anyway. And I am really happy I did, as it turned out to be a very pretty duochrome! It does not show in the bottle, but it clearly flashes grey in certain angles. I really, really like this polish!

The formula was ok, I think. It might have been a little runny, but I am not sure anymore, since it was a couple of weeks ago. It was quite sheer and took three coats to be opaque.

I kept the decoration simple, just covering half the nails in nail art foil. This foil is called Papyrus Gold and I bought it from Jennysellsfoils on eBay. I quite like the end result!

Annonser

Publicerat på november 2, 2011, i Nagelfolie, Scratch Nails. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Å, jag har inte använt min GG på över ett år, hade glömt det duokroma helt. Måste ta fram den och ägna den lite uppmärksamhet snart..

  Gilla

 2. Josephine: Tack!
  Mona: Ja, det tycker jag du borde, det är ett överraskande snyggt lack!
  Sminkan: Tack!

  Gilla

 3. Åh vad fint det var! Tack för tipset! Jag beställde faktiskt lite foils av den säljaren på eBay nyss. Jag har en fråga, använder du adhesive och sealer från Kami som hon säljer eller gör du på nåt annat sätt? Det visade sig att jag var allergisk mot dem så jag måste komma på nåt annat sätt att få det att fästa. Skulle vara kul att veta hur du gör. 🙂

  Gilla

  • Tack, kul att du gillar det!
   Jag använder inte lim från just Kami, men det är ett lim som är specifikt för folie som jag tror jag fick med en beställning från No1 Nail Art Shop på eBay. Jag tror det kan vara svårt att få det att funka så bra med någon annan sorts lim, men jag har inte testat.
   Jag har oftast ett lager av Konads överlack först innan jag har snabbtorkande överlack på. Seche Vite kan annars göra folien knögglig eftersom det torkar ytan för fort. Det kan dessutom smeta ut mönstret i folien ibland. Det kan kanske funka med vilket vanligt överlack som helst, men jag kör med Konads eftersom det är gjort för att inte smeta ut färgen.
   Jag har en del tips och en länk till en videotutorial under fliken ”nagelfolie” längst upp på sidan, du kan ju ta en titt där.
   Lycka till!

   Gilla

 4. Tack för ditt svar! Jag har ett underlack från CND som heter Stickey Base Coat, det blir liksom lite klibbigt även efter det har torkat så jag hoppas att det ska fungera som lim. Det var jättebra att du berättade det där om överlacket, annars hade jag garanterat förstört manikyren med ett snabbtorkande lack. Jag har Konads överlack så det är ju perfekt att det fungerar! Jag ska genast kolla in din videotutorial! 🙂

  Gilla

 5. Absolut! Jag hör av mig och berättar. Jag har inte fått hem mina foils så det dröjer nog ett litet tag, kan jag ändå fortsätta skriva här sen? 🙂

  Gilla

 6. Visst, det går bra! Annars kan du också maila mig på nageldraken(at)talan.se.

  Gilla

 7. Hej hej! Jag har testat foils med CND Stickey under nu och det gick inte alls bra tyvärr. Foilsen ville inte fästa hur jag än gjorde så det blev bara ett klet med lite mönster här och där. Jag har beställt Kami-limmet från jennysellsfoils nu. Hoppas det går bättre med det! Hon var otroligt bra och trevlig den säljaren! Rekordsnabb leverans också.

  Jag måste bara säga det också att din lilla drake är så sööt! Hade vi inte haft två hundar redan (varav en är mycket bestämd och säkert skulle börja uppfostra en liten drake) så hade jag nog skaffat en. Hoppas hon kryar på sig och blir frisk snart! 🙂

  Gilla

 8. Ah, det var synd. Fast jag är inte så förvånad. Jag har testat CND Stickey en gång och det blir inte lika kletigt som nagelfolielim. Och inte riktigt kletigt på samma sätt heller. Hoppas det går bättre med Kami-limmet, det har jag inte testat. Och hoppas du inte reagerar på det! Visst är hon bra, Jenny! Jag har alltid varit jättenöjd när jag beställt från henne.

  Jag håller såklart med om att draken är söt! Hon är ju min lilla ögonsten! 🙂 Men för mycket hundar går nog inte ihop med leguaner. Katla bodde faktiskt med en hund förut, men det var en supersnäll vovve, som dessutom kom som valp när hon var vuxen, så det var hon som bestämde. Sedan är leguaner ganska känsliga och ibland besvärliga husdjur, som måste tämjas innan man kan hantera dem, så egentligen rekommenderar jag inte folk att skaffa leguan om man inte är reptilvan. (Vi tog över henne som vuxen.) Det finns andra ödlor, t ex skäggagamer, som är mycket mer lämpade för vårt klimat och dessutom mycket lättare att ha att göra med. Hundar är ju jättemysiga, så det låter ju inte som att du lider, direkt! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: