Hits No Olimpo Hefesto

I och med det här lacket är jag faktiskt ikapp med mitt arkiv – det är inte ofta det händer, faktiskt! Framöver kommer det alltså bli lite glesare mellan inläggen eftersom jag inte kan blogga oftare än jag byter lack, vilket brukar vara med tre-fyra dagars mellanrum.

Hits Hefesto är ett holografiskt överlack, det är alltså tänkt att läggas över andra lack för att göra dem holografiska. Jag hade det över det gröna krämlacket Rescue Beauty Lounge Recycle eftersom jag länge har längtat efter ett riktigt djupgrönt hololack. Tyvärr blev det inte så bra. Holot i Hefesto skapas av spectraflairpulver (skulle jag tro) och eftersom pulvret i sig är gråaktigt tog det liksom kål på den gröna bottenfärgen och gjorde hela manikyren lite trist grådassig. Jag tror Hefesto är snyggare över ljusare lack, faktiskt. Jag funderar faktiskt på att använda det för att försöka mig på att franka fram ett grönt holo. Jag funderar på om det kanske skulle funka att blanda Recycle, Hefesto och en hygglig mängd ofärgat lack så det inte blir så att holot drunknar i basfärgen. Vad tror ni som har mer erfarenhet av att franka ihop lack? Jag har ju faktiskt inte provat tidigare.

Annars var formulan på Hefesto rätt bra, den blev jämn på ett lager och var rätt kontrollerbar trots den hemska Hitsborsten. Det torkade normalfort. Jag hade två lager RBL Recycle och ett lager Hefesto. Det ger rätt bra med regnbågar i stark sol, men inomhus går de bara att ana. Jag har försökt att fota det i olika ljus för att ni ska kunna se skillnaderna. Först några bilder under min skrivbordslampa, som har en tendens att lyfta fram holo. Som det ser ut på de här bilderna hoppades jag att det skulle vara även när man inte håller det under en lampa, men det var det inte…

Utomhus i svagt ljus, inget direkt solsken.

Utomhus i solsken:

Publicerat på maj 20, 2012, i Hits, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i grönt, Rescue Beauty Lounge. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Eftersom Recycle är ett cremelack skulle jag säga: låt bli! Cremelack blir av min erfarenhet aldrig bra till holofrankenlack, alternativt får man späda det så mycket att det krävs 5+ lager sen (man späder det tills det blir ett jellylack i princip). Men har du ett skimmerlack i en liknande färg så kör hårt, det skulle säkert bli ett jättesnyggt lack av det 🙂

  Gilla

 2. Jag provade Hefesto över ett mörklila och tyckte inte heller det blev bra. Det är lte för täckande för att vara ett bra överlack. Artemis är faktiskt bättre som det för den är mer skir.
  Mina bästa holofranken är gjorda med krämlack så jag är inte helt ense med Cactus, men skimmer går också bra. Bara du tänker på att det är lätt att slå ihjäl holoeffekten om det blir för mycket andra pigment. Droppa i färgat lack och skaka och prova hela tiden.

  Gilla

 3. Men Cactus har rätt i att man måste göra krämlacket till jelly. Man kan inte göra ett hololack som har en opak bas.

  Gilla

 4. Ja, det var den känslan jag också fick, att det var för opakt för att släppa igenom bottenfärgen. Å andra sidan är frågan om det skulle vara särskilt holografiskt om det var så mycket mindre opakt?
  Jag ska se om jag kan köpa tomma nagellacksflaskor någonstans ifrån till ett vettigt pris. Har hittat några på eBay och TKB Trading, men tycker frakten var lite saftig. Får jag tag på några ska jag börja testa lite, så tack för tipsen!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: