Hela samlingen på stickor

Nu är jag till slut klar med sommarens vansinnesprojekt – att swatcha hela min nagellackssamling på stickor! Som jag skrev i ett tidigare inlägg köpte jag en massa stickor från eBaysäljaren Sunwebzone och har nu efter ett antal timmars idogt nagellackssniffande lackat upp alla lack på stickorna. Det har varit riktigt kul (med undantag för sniffandet, då, jag blev lite illamående efter ett tag) eftersom jag har fått gå igenom vad jag har och jag har återupptäckt massor av fina lack! Jag borde nog hålla i mig lite vad gäller nyinköpen så jag hinner använda de gamla lacken också.

Nog pladdrat, jag antar att ni vill se bilder! Här har ni då min samling som den ser ut just nu. 316 lack totalt. (Det är 319 stickor, men det är 3 lack som tillhör min kollega Karin.) Jag har 4 nya lack på ingång från Llarowe också, så snart är det 320!

Först alla holografiska lack. Inte så jättemånga, ändå, och här har jag lagt in även en del lack med ganska spridd holoeffekt. Notera hur Jade Mystic Gold sticker ut i mitten med sin fantastiska holoeffekt! Jag behöver definitivt fler Jadelack!

Sedan duo- och multikromatiska lack. Det är nog mina favoriter. Älskar naglar som skiftar färg!

Det syns inte så tydligt, men på en del av dessa har jag målat halva undersidan av stickan svart eftersom de lacken inte lyfter ordentligt annars. Jag valde dock att lämna halva stickan utan svart lack så jag kan se hur de ser ut utan och även testa hur lacken ter sig över andra färger än svart.

Glitterlack! Jag har uppenbarligen flest sådana, för de rymdes inte alla på en skruv utan jag fick dela upp dem. På den här är det glitterlack i guld, brunt, grönt, orange, rött och lila. Lustigt nog har jag fler oranga glitterlack än vanliga orangea lack. Jag är egentligen inte så förtjust i gult och orange, tycker inte det passar mig, men när det är galet glittrigt blir det så utcyklat att jag gillar det i alla fall. 🙂

…och så glitterlack i silver, blått och lila. Och ett rosa glitterlack. Jag förstår inte hur jag tänkte. Rosa? Fast det är i o f s så knasigt glittrigt att det nästan är ok fast det är rosa.

Därefter är det fyra skruvar fulla med skimmer- och krämlack. Och några matta. Och lite annat som inte riktigt passade in någon annanstans.

Vitt, grått, silver, svart, brunt och guld. Nej, jag är inte alls svag för guldlack! 🙂

De gröna lacken har en egen skruv. Men att jag älskar grönt är ju ingen nyhet.

Blått och lila, samt två rosa lack lite på undantag på kanten. Det ljusaste är riktigt hiskeligt. Jag köpte det för jättelänge sedan när jag led av tillfällig sinnesförvirring och trodde att jag skulle sluta med knasiga färger på naglarna och ha diskreta lack eftersom jag hade blivit vuxen. Såna dumheter! Det andra har jag fått av mamma och det är punkigt knallrosa, så det tycker jag ändå är ok att äga.

Och så slutligen skruven med det som blev över, dvs lack i gult, orange och rött samt diverse effektlack. Här sitter mina krackeleringslack, magnetiska lack, CND effects, självlysande lack och Nubar Moodies (som skiftar färg beroende på temperatur).

Det är lite roligt att se lacken samlade så här. Det blir så tydligt vad jag har för smak. Mycket mörka lack, väldigt få rosa och gula, i stort sett inga pasteller och en jädra massa glitter! Tur att jag kom över den där dumma iden om att bli vuxen och ha diskreta naglar! 🙂

Publicerat på juli 24, 2012, i Min nagellackssamling. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Åh, de här var ju helt perfekta! Jag gillar inte hjulen riktigt för jag skulle aldrig kunna bestämma mig hur jag skulle dela in lacken. Men de här är ju flyttbara! Måste köpa 🙂
  Och en så himla fin samling, är också otroligt förtjust i grönt!

  Gilla

 2. Vilken härlig samling! Jag som tyckte det var jobbigt att swatcha upp mina 160…

  Gilla

 3. Det är så roligt att se andras samlingar 🙂

  Gilla

 4. Fast du förstår väl att du är ganska knäpp 😉

  Gilla

 5. Linda: Ja, det är jättesmidigt att man kan flytta om stickorna som man vill. Jag gissar att jag kommer att behöva organisera om dem allteftersom samlingen växer och en del skruvar blir fulla. Dessutom vill man ju kunna peta in nya lack på rätt plats i färgskalan. Jag tycker det här känns mycket smidigare än nagelhjul, och jag misstänker också att de tar mindre plats. Kul att du tycker jag har en fin samling! Det tycker jag också! 🙂

  Lackycorner: Du kommer nog snart ha dubblat samlingen… Det har gått skrämmande fort att få så här många faktiskt. När jag gick med i Nailmail för tre år sedan hade jag runt 40 lack och tyckte det var mycket…

  Cactus: Ja, visst är det! Man träffar ju inte så ofta annat folk som är lika tokiga som en själv annat än på nätet.

  Lotta: Självklart! Men det är väl inget nytt? 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: