20-talsinspirerade halvmånemanikyrer

I lördags hade vi möhippa för en av mina vänner (det var det jag hade lite att göra med som jag skrev om tidigare, men jag kunde ju inte specificera vad i fall hon skulle läsa det) och då blev det lite naglar målade. En hel liten manikyrworkshop nästan, det var riktigt kul! Vi hade 20-talstema till middagen, inklusive en charlestonlektion. (Det var galet jobbigt, flapperflickorna måste haft väldigt god kondis för att kunna studsa runt på det sättet en hel kväll!) Mina naglar hade jag grundat med två lager Kleancolor Metallic Yellow kvällen innan och gjorde en halvmånemanikyr med Color Club Nothing But Truffle innan middagen. Jag använde såna där små plastringar som man förstärker hål på papper innan man sätter dem i pärmar med för att maska av. Mycket smidigt (och inte min ide, jag har sett det någonstans på nätet). Jag forskade lite på nätet innan möhippan och såg att man på 20-talet oftast målade bara den mittersta delen av nageln och lämnade spetsen och halvmånen bar (den här sidan var intressant att läsa t ex). Det kändes lite för pyssligt att försöka lämna spetsen bar också, och så ville jag matcha min klänning, så jag körde guld och brunt istället.

Mina naglar blev så här. Lite kladdigt och slarvigt eftersom jag satt på hippan och gjorde det, men jag gillar färgkombinationen och stilen.

Jag hade tagit med mig en del lack också, så det var fler som testade och fick tjusiga naglar:

Lacken är GOSH Gold, China Glaze Snow, Rescue Beauty Lounge Recycle, China Glaze City Siren och A-England Lancelot. Det var kul att se hur många snygga kombinationer man kunde få till (ovanifrån och ner är det rött/guld, grönt/vitt, svart/guld och grönt/guld). Det är ju rätt enkelt att få till det när man kan maska av med de där små runda fnuttlarna, så de flesta fixade det på egen hand. Kul att få sprida lite nageldekorsentusiasm!

Och inte för att jag egentligen har en sminkblogg, men jag roade mig med att försöka få till en 20-talssminkning också. Jag ser fan inte klok ut, men det var himla kul!

Klänningen sydde jag dagen innan hippan (det var nog rekord i snabbsömnad, men så blev den väl inte så ohyggligt snygg heller). Pannbandet pysslade jag ihop under dagen – en av programpunkterna var att alla fick pyssla ihop ett pannband och/eller ett långt halsband i 20-talsstil. Den dinglande saken med en påfågelsfjäder i hittade jag på Glitter. Det är lite roligt, men det verkar faktiskt som att 20-talsstil är tillbaka! Nu håller jag bara tummarna för att modet ska gå runt, så vi kan komma till 50-talet och hitta fina fluffiga kjolar i affärerna, det vore briljant!

Publicerat på juli 23, 2012, i A-England, China Glaze, Color Club, Diverse nageldekor, Gosh, Kleancolor, Naglar i brunt, Naglar i grönt, Naglar i guld och gult, Naglar i rött, Naglar i svart, Naglar i vitt, Rescue Beauty Lounge. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Fina naglar! Köpte du dina hålförstärkare på nätet? Verkar inte finnas att köpa i Sverige, har kollat i massor av affärer.

  Gilla

  • Jag har faktiskt norpat dem på jobbet. De fanns i skrivbordet som jag tog över från kvinnan som hade mitt jobb innan mig och eftersom jag inte kände något behov av dem på jobbet så tog jag hem dem. De köptes nog för väldigt länge sedan.
   Jag hittade dem faktiskt på eBay när jag sökte på ”reinforcement rings”, så pröva med det! (Det är vad de kallas för på förpackningen.)

   Gilla

 2. Tjusigt! Jag köpte mina förstärkningsringar på biltema av alla ställen 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: