Trälim istället för underlack?

Råkade nyss ramla på några bloggare som har testat att använda ”PVA glue”, vilket jag misstänker är i princip detsamma som vanligt trälim, som underlack för att lätt kunna ta bort jobbiga glitterlack. Det verkar ju rätt fiffigt faktiskt… Ska nog testa det vid tillfälle. Ni kan läsa mer om det på de här bloggarna:

Lab Muffin

My Lucid Bubble

Pretty Purple Polish

More Nail Polish

Tydligen är det så att det har kommit ett peel-offunderlack från Essence och någon fiffig människa tittade på innehållsförteckningen och insåg att det var samma ingredienser som i vanligt lim. Det de har gjort är att de häller lim i en tom nagellacksflaska, späder med vatten till lagom konsistens, lackar med det och väntar tills det är torrt med att ha på glitterlacket. När man ska ta bort lacket kan man bara pilla bort det med en orangepinne och slipper kladda med remover och få glitter överallt. Funkar det är det ju strålande! Hållbarheten lär däremot inte vara överväldigande, men det kan det nog vara värt för att slippa den pestiga borttagningsprocessen. Då kan man ju istället lacka om med ett nytt fint glitterlack istället! 🙂

Annons

Publicerat på augusti 24, 2012, i Tips och recensioner. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Låter ju spännande, funkar det är det ju verkligen värt att prova!

  Gilla

 2. Har sett det på bloggarna också men tycker att det låter som precis samma koncept som jag redan gör med överlack (Seche Vite) som underlack. Bara att dra av när man tröttnat 🙂

  Gilla

 3. Emma: Ja visst verkar det lite intressant!
  Cactus: Jag hade fått för mig att ditt nagellack nästan hoppade av av sig självt efter ett dygn eller så, vilket ju verkar bra om man vill byta ofta. Jag vill ju egentligen att det ska hålla längre, men vara lätt att ta bort, så jag har inte provat din metod. Men jag kanske kommer ihåg fel… 🙂

  Gilla

 4. Jag googlade lite snabbt på Casco Trälim och fann ett säkerhetsdatablad om vad det var i den.. Kanske bara ”tuta och köra” och testa den där metoden… Verkar iaf inte vara hälsovådlig som andra lim kan vara!

  Klicka för att komma åt 70016894-Cascol%20tr%C3%A4lim.pdf

  Med vänlig hälsning
  /Eva

  Gilla

  • Jo, trälim är nog rätt ofarligt, så jag skulle inte vara nervös för att ha det på naglarna. Det är förmodligen mycket färre otrevliga ämnen i det än i vanligt nagellack hur som helst… 😉

   Gilla

 5. Provade faktiskt det här, funkade jättebra =) Medan jags att där och kladdade lim på naglarna kom jag på att det kanske funkar som baslack till holografiska lack också (istället för aqua fix eller liknande) och det gjorde det, riktigt bra dessutom!

  Gilla

 1. Ping: Ninja Polish Zultanite « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: