Flocking efter ett dygn

Jag fick lite frågor om hur det funkar med flockingen, så jag tänkte avge en rapport på hur det ser ut efter ett knappt dygn. En del av flockingen har skavts av, men det ser fortfarande mjukt och luddigt ut. Jag börjar få lite tipwear, men det har nog mycket att göra med avsaknaden av överlack. Jag misstänker att jag kommer att ta bort det imorgon kväll, längre än så kommer det nog inte se ok ut. På lite håll ser det ut så här:

Ni får ursäkta tråden på lillfingret. Jag såg den inte när jag fotade. Eftersom jag använder symaskinshuvan som bakgrund till mina foton är det inte helt fritt från trådar i närområdet, direkt…

Jag tycker att den här typen av manikyr är särskilt trevlig på lite håll. Det ser så mysigt och mjukt ut. Jag gillar att ha mjukluddiga naglar, det är lite gosigt.

Cactus och Mrs Data undrade vad som händer med manikyren när den blir blöt, så jag har fotat det blött också. Jag funderade faktiskt på det själv, men det händer inte mycket alls. Fibrerna är sträva och drar inte åt sig något vatten, utan det lägger sig utanpå och torkar ganska omgående.

After about a day, the flocking looks pretty much the same. Some of the flock has worn off, but it is still ok. I have some tipwear, but I suspect that that is mostly due to the lack of a topcoat. I really like this manicure, it feels so soft and cuddly and has a really nice texture – especially when you look at it from a distance.

Cactus and Mrs Data asked about what happens when this gets wet, so I included a picture of it wet. Not much happens, really. The fibers are quite stiff and does not absorb any of the water, so it just stays on top of it and the whole thing dries very quickly.

Publicerat på november 11, 2012, i Diverse nageldekor, Matta lack, Naglar i grönt, Naglar i svart, Velvet manicure, Zoya. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Toppen med uppföljning! Och jodå, jag skulle allt kunna tänka mig att testa! Nu när jag vet att det är vattentåligt. Fast helt i gräsgrönt, det är roligast 🙂

  Gilla

 2. Ser ju knappt ut att vara någon skillnad sedan dag ett:) Vill också testa detta!

  Gilla

 3. Det ser ju ut att sitta bra det där!

  Gilla

 4. Cactus: Klart du ska testa! Och gräsgrönt på alla naglar är nog också snyggt, det skulle se ut som sån där ”gräsmatta” som folk använder till modellandskap.

  Lela: Det kändes en del skillnad, men det var fortfarande helt ok. Ska bli kul att se dig testa!

  Roxcat: Jodå, helt ok!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: