Flocking

Ciate verkar satsa på udda varianter på manikyrer. Först lanserade de kaviarmanikyren och nu är det senaste deras ”Velvet Manicure”. Kaviarmanikyren har jag inte testat och kommer nog inte göra det. Dels verkar den inte hålla längre än en kväll och dels sprider man tydligen små kulor omkring sig hela tiden man har den. (En kompis som testade sa att hennes man hade klagat över att få kulor i maten… ) Dessutom är jag inte säker på att jag ens tycker att det är särskilt snyggt, det blir ju så tjockt. Sammetsmanikyren, däremot, blev jag mer sugen på. Jag har sett några som har köpt s k ”flock” (vet inte om det finns något svenskt namn på det) på eBay och testat mycket billigare. Eftersom jag är smått beroende av eBay klickade jag hem flock i grönt och  svart från Goldleaf Craft Supplies för en billig penning.

Det var lite pyssligt att applicera och det blev flock lite överallt, men jag gillar verkligen resultatet. Texturen är lite som filt, lite sträv och luddig. Det är förstås helt matt och det ser ut som att man har tyg på naglarna. Coolt! Jag vet inte hur länge det kommer att hålla, jag får uppdatera den här posten när jag vet det. Just nu har jag bara haft manikyren någon timme, så det är svårt att uttala sig om.

Jag gjorde så att jag grundade med ett lager av Zoya Dovima på alla naglar utom ringfingrarna, som istället fick Zoya Veruschka. Båda är matta lack, Dovima är svart och Verushka grönt. Huvudanledningen till att jag valde matta lack som grund är att de torkar snabbare, vilket kändes som en stor fördel när man nu inte kan använda överlack för att torka manikyren. Så här i efterhand inser jag att det också har fördelen att man inte har något blankt som lyser igenom om man inte får flocken att fästa på precis hela nageln. Jag lackade sedan ett andra lager på en nagel i taget och siktade sedan över flocken med en tesil. Flocken klumpar ihop sig rätt bra, så jag hade tesilen för att få den att dela upp sig bättre. Sedan tryckte jag försiktigt ner flocken i lacket och väntade tills det hade torkat. Och så städade jag flock lite överallt ifrån, förstås… Lite pilligt, som sagt, men egentligen inte svårt alls.

This is my try at duplicating the Ciate Velvet Manicure at a lower cost. I bought black and green flock from the eBay seller Goldleaf Craft Supplies for a few pounds instead of Ciate’s kits, which will cost 14 pounds according to their web site (I don’t think they have been released yet). As a base, I used two matte polishes, Zoya Dovima (black) and Veruschka (green). I mainly chose matte colours for this because they dry fast (I obviously cannot use Seche Vite to dry this manicure) but it also has the bonus that I did not get any shiny spots if the flock didn’t cover the whole nail.
To apply, I used a tea strainer to sift the flock over the second coat of polish immediately after I painted it. I then gently pressed down the flock into the wet polish and just waited for it to dry. It was a little fiddly and I got flock all over over the place, but it really wasn’t difficult.

I like it a lot! It has av very nice texture and it really looks like I have fabric on my nails. I’ll see how long it lasts. Since I just applied it, it I will have to get back to you on that.

Publicerat på november 11, 2012, i Diverse nageldekor, Naglar i grönt, Naglar i svart, Velvet manicure, Zoya. Bokmärk permalänken. 14 kommentarer.

 1. Ser ut som filt ungefär. Känner mig lite tveksam, men klart bättre än kaviar i alla fall.

  Gilla

 2. Jättekul att läsa vad du tycker om det. Jag har sett så roliga bilder på andras luddiga manikyrer men utan att läsa hur de har gjort och hur det funkar rent praktiskt. Du får rapportera hur det funkar att tvätta händerna till exempel, hur det beter sig när det blir blött.

  Gilla

 3. Ser ju himla mysko ut faktiskt. Blev inte sugen alls måste jag säga, men är liksom Cactusen här ovan nyfiken på hur det funkar när det blir blött. Uppföljning önskvärd. 🙂

  Gilla

 4. Love it, as fränt 😀

  Gilla

 5. Det ser ju fränt ut. Ser bättre ut än jag trodde men är tveksam till att prova själv ändå.

  Gilla

 6. Kul att du testat detta! Jag kommer nog inte testa själv, tror jag skulle tycka att det kändes lite obehagligt om naglarna var alldeles luddiga. 🙂

  Gilla

 7. Lackycorner: Ja, det ser väldigt mycket ut som filt, faktiskt. Inte direkt som sammet, så ”velvet manicure” känns lite missvisande. Det är ju ganska strävt också.

  Cactus: Det är kul att ha testat och det funkar bättre än jag trodde att ha det på naglarna. Jag återkommer med rapport när jag har haft det ett tag, imorgon kanske.

  Mrs Data: Haha, ja det är knappast allas kopp te, det här! Uppfoljning kommer!

  daPerley: Jag gillar det också, det är roligt och helt klart udda!

  Pamsan: Det ser faktiskt bättre ut på nageln än på bilderna också. Det blir lite mer enhetligt när man inte ser enskilda fibrer. (Borde kanske ha haft en bild på lite avstånd också. Det får bli till uppföljningen)

  Nailtastic: Det känns faktiskt inte så konstigt alls, jag gillar att ha lite mjukluddiga naglar! Men det är ju jag det, jag har ju inte heller några problem med att ha stenar och grejor som sticker upp ur lacket.

  Gilla

 8. Jag är supernyfiken på att testa detta men känner att jag kanske behöver ett speciellt ändamål för att prova det. Ska bli kul att se vad du tycker efter dag två-tre:)

  Gilla

 9. Det ser nästan lite gosigt ut =) Det är en kul effekt, men jag vet inte om jag har tålamod till att testa det själv.

  Gilla

 10. Lela: Det var kul, så jag tycker du ska testa! Det känns ju garanterat ovanligt i alla fall.

  Roxcat: Jo men, det är lite gosigt! Liksom mjukt och vilsamt att ha på naglarna. Som nail art betraktat var det inte så farligt tålamodskrävande, jag tror det tog mig runt en – en och en halv timme. Men det beror ju på vad man har för lack under, det var inte dumt att grunda med ett matt lack som torkade rätt fort.

  Gilla

 11. En timme! Skulle aldrig klara att pyssla med naglarna så länge, mitt koncentrationsspann klarar nog inte det… Men jäkligt läckert att titta på. Jag vill prova men jag tror inte jag skulle bära det många minuter. Hur får man bort det?

  Gilla

  • Haha, så farligt är det inte med en timmes pyssel, tycker jag! Jag sitter oftast framför tv:n, så jag har bara halva uppmärksamheten på naglarna.
   Det var bara att ta bort med remover precis som vanligt, inga problem alls!

   Gilla

 12. OMG dett var både fräckt och fint, tyckte det var fint att du bröt av med en grön nagel =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: