Orlys pressfrukost och bilder på vårkollektionen

Så, nu har jag fixat till bilderna från pressfrukosten och tagit lite bilder på lacken!

Såna här små lådor stod utspridda i lokalen, och i dem fanns hela vårkollektionen! Det tog faktiskt ett tag innan jag vågade mig på att titta i den. Tänk om det bara hade varit tråkiga pastelliga krämlack! Nu var den visserligen en del av lacken åt det pastelliga hållet, men de är en aning smutsiga i tonen så jag gillar dem faktiskt ändå.

DSC05111

Programförklaringen för vårkollektionen. Temat verkar vara flowerpower och 70-tal.

DSC05114

Lisa, pressansvarig på Orly, var klädd enligt kollektionens tema.

DSC05117

12 nya färger på smartgels kommer i vår. Smartgels är alltså gellack för hemmabruk som ska hålla i två-tre veckor. För att kunna göra det behöver man ett startkit (kostar 795kr), en ledlampa (249 kr) och speciella gelelack (179 kr). Inte helt billigt, alltså. Jag är glad över att jag fick med mig startkit, ledlampa och tre gelelack hem. Jag tror inte jag skulle ha lagt pengar på det annars, faktiskt. Men så tycker jag ju inte heller att det är en fördel att en manikyr håller så länge, jag vill ju byta oftare! Däremot har det varit ganska många som har verkat intresserade av de i min bekantskapskrets som sällan målar naglarna, så jag tror egenligen att det passar den kundgruppen bättre.

Jag kommer nog att testa att göra en fransk manikyr som bas för att skydda mina naglar nu på vintern. Får se hur det går. Jag måste först vänta på att mina sprickor växer ut såpass att jag kan ta bort lagningarna och kapa naglarna. Men jo, jag kanske skulle säga att jag plockade på mig ett vitt lack för fransk manikyr och två transparenta rosa lack, ett med lite glitter i, för att jämna ut basfärgen. Jag tror också det kan vara något när jag ska ut och fjällvandra. Dels för att naglarna ska se lite bättre ut, men mest för att skydda dem. Det är ju inte som att tältliv bäddar för idealisk nagelvård. Det kommer nog däremot inte bli några färgade gelenaglar på mig. Som sagt, jag vill ju byta oftare än så.

Orlys smartgels kommer att säljas på  Åhlens city och Kicks.

DSC05122

Lisa berättade också om att Orly kommer att göra en rebranding då de ska byta ut loggan, korken (men det ska fortfarande vara gummikork) och flaskan. Jag tycker väl inte att det var några jättestora skillnader, men så länge de har kvar den underbara gummikorken är jag nöjd!

DSC05125

DSC05126

DSC05127

Sara från Orly satt och gjorde smartgelnaglar och svarade på frågor efter Lisas presentation.

DSC05135

Skålar med smartgellack som vi fick plocka 2-3 lack från. Det var väldigt fint arrangerat med tillbehör i varje skål i en färg som matchade lacken.

DSC05137

Rosa skumgodis i skålen med rosa lack, rosor i skålen med rött lack…

DSC05138

Guldgodisar i skålen med Orly Luxe.

DSC05141

Tomater som matchade ett terrakottarött lack, silverhjärtan som matchade Orly Shine. Som ni kanske har förstått är smartgelkollektionen baserad på Orlys storsäljare bland de vanliga lacken.

DSC05142

Min fina lilla skörd med goodies! Det var mer än jag hade kunnat drömma om – helsjysst att få så mycket grejor! 🙂

DSC05155Hela vårkollektionen Hope & Freedom Fest. Lacken kostar 135 kr styck och kan köpas på Åhlens city, nelly.com och eleven.se. De släpps i butik 15 mars. Den här bilden blev faktiskt ganska färgäkta. Min systemkamera *är* ju bättre på färgåtergivning (särskilt kombinerad med den lösa blixten som här), men tyvärr har den för dålig makro för att jag ska kunna fota manikyrer med den.

DSC05157

Jag har swatchat upp alla lacken på stickor och fotat dem med kompaktkameran, och tyvärr funkade ljuset sådär. Jag måste verkligen skaffa mig en bättre lampa med vitare ljus. (Någon som har något bra tips på en bra och inte alltför dyr lampa? Jag har tyvärr inte plats för något ljustält hemma.)

Boho Bonnet: Gråblått krämlack. (Blåare än det ser ut på min bild, kollektionsbilden är bättre i färgen.) Jag gillar det här! Det är visserligen inte direkt unikt, men eftersom jag inte är särskilt förtjust i pasteller har jag haft lite problem att hitta ljusa lack att ha som bas för dekorer, men det här är tillräckligt smutsigt i tonen för att funka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Coachella Dweller: limegrönt krämlack med lite smutsig ton. Milt och fint! Jag får se vad jag tycker om det på fingrarna, det kan vara lite för mesigt för att vara min kopp te riktigt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Melodious Utopia: Sprallgult med skimmer i orange (tror jag, det kan vara rosa också). Det här sitter på mina naglar nu och jag är helförtjust i det. Skimret ger det en härlig glöd och gör det unikt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elation Generation: Det här tror jag faktiskt inte att jag kommer att trivas i alls. Det är för rosa. På swatchstickan ser det i o f s lite mer hallonrött ut, men det är ändå inte min kopp te alls. Det har också skimmer som jag tror är prismatiskt. Väldigt tjejigt. Hm. Men det finns säkert många som gillar det här lacket, det är bara inte min grej.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peaceful Opposition: Mjölkvitt med fyrkantiga silverglitter. Jag har svårt att bestämma mig för vad jag tycker om det här. Jag är egentligen inte så förtjust i mjölkiga lack, men att glittret är i silver gör att det blir lite elegant på något sätt. Jag måste nog ha det på fingrarna för att bestämma mig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

High on Hope: Mörkt petrolblått med skimmer i rosa. I flaskan tyckte jag att skimret nästan såg lite duokromt ut, men det ser jag inte på swatchstickan. Fint är det i alla fall! Lite udda lack i en vårkollektion, men jag protesterar inte! Jag har ju mörka lack året om, hela tiden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I’m gonna have to get back to you with an English translation later – I have to go to bed now. Shortly, I have been to a press breakfast for Orly and got their spring collection Hope & Freedom Fest and a lot of Smartgel stuff! Nice! 🙂

Edit: Well, the press event was really nice! We got some information about Orly’s spring collection, their twelve new smartgel polishes and the rebranding they are about to do (they will change the cap, the logo and the bottle – not very dramatically though). The new collection looks really nice. Coachella Dweller and Boho Bonnet are pastel green and pastel grey, and though I am not really fond of pastels, but these have a little grey in them which makes them nicer and not so girly. The yellow Melodious Utopia has some orange (or possibly pink) shimmer in it that gives it a really nice glow. High on Hope is a very nice dark petrol with pink shimmer. Peaceful Opposition is milky white with square silver glitter. The only one I don’t like is Elation Generation – it is way too pink and girly for me. 🙂

Publicerat på februari 8, 2013, i Gellack, Glitter, Naglar i blått, Naglar i grönblått, Naglar i grönt, Naglar i guld och gult, Naglar i rosa, Naglar i vitt, Orly, PR-relaterat. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Tycker lacken ser mycket fina ut! Kul med en uppdatering för oss som inte var på plats 🙂

  Gilla

 2. Coahella Dweller är det lack som jag verkligen vill ha!
  Sen tror jag att jag ska kolla in Gellacken oxå, testar depends och det är ju samma typ av lampa så det borde funka med deras lack oxå!? kanske har orly någon roligare färg om jag nu vill ha färgad manikyr till en semestertripp då jag vill ha en hållbar manikyr…..

  Gilla

 3. Tror att jag bara kommer gilla det ljusblå lacket. Känns inte alls som ”mina” färger. Men kul med en annorlunda vårkollektion 🙂

  Gilla

 4. Lacky Corner: Ja, jag är positivt överraskad av dem! Jag gillar den här kollektionen.

  Fröken Nilsson: Jag tror att jag har läst någonstans att det ska funka med samma lampa till de olika märkena. Jag vet inte om det är samma primers och bas och allt sånt, men det är ju värt ett försök! Jag tänker också att gellack kan vara praktiskt just till resor och sånt. Enligt Lisa ska de också vara tåliga och tåla saltvatten och sånt.

  Linda: Håller med, jag tycker det är skönt att det inte bara var pasteller. Men alla lack kan ju inte falla alla i smaken. 🙂 De flesta av de här lacken är ljusare än vad jag normalt brukar gilla, men just att de alla är lite gråtonade och inte blir sådär skarpt pastelliga gör att jag tycker de är fina ändå.

  Gilla

 5. Är egentligen inte speciellt tjejig av mig men upptäckt att rosa/corall lack passar min hudton bra så ska nog försöka få tag på en mini av Elation Generation för o se om de passar (:

  Gilla

  • Jo, ibland är det nog bra att utmana sina förutfattade meningar om olika färger! Jag har t ex insett att jag trivs rätt bra med gula naglar trots att jag avskyr att ha gula kläder på mig. Jag betvivlar dock att samma sak kommer att hända med rosa, men jag ska i alla fall testa Elation Generation. Rosa är däremot inte särskilt snyggt på mig eftersom jag är väldigt blekrosa i mig själv… 😉

   Gilla

   • Har ditt problem med rosa med just gula lack, vissa pasteller kan funka men har skumt beige/gul/orange hud så orange funkar inte heller något vidare. Om du bestämmer dig för att inte behålla lacket så köper/byter jag det gärna 🙂

    Gilla

    • Det är nog så att samlaren i mig kommer att vilja behålla det bara för att jag nu för en gångs skull har en hel kollektion… 🙂 Och ibland är det bra att ha lite andra färger om jag ska fixa andras naglar eller vill ha något till en nail art. Jag har väldigt svårt att skiljas från mina lack. 🙂

     Gilla

 6. Vilket toppeninlägg du gjort!! Fina bilder det blev med systemaren!!
  Spännande med fjällvandring! Låter perfekt med gel då 😉

  Gilla

  • Tack! Den är rätt trevlig, min systemare! Det är synd att jag inte har något makroobjektiv till den så jag kan fota manikyrer med den.
   Fjällvandring är verkligen trevligt – om än en aning slitsamt för naglarna! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: