Depend 340 med nagelfolien Gold Jacquard

Det är inte så ofta jag köper lack i vanliga affärer, men jag slog till på ett par Dependlack senast jag var på stan. Fler guld- och silverlack kan ju inte skada, så det blev ett i guld, nr 340 och ett i silver, nr 336, från deras nya kollektion Glitter & Metal. Helt ok lack, om än inte direkt unika. Guldlacket hade jag som bas till en nagelfolie. Det var lite bökigt att lacka med, rätt tjockt och gav gärna lite penseldrag. Jag hade bara ett lager, vilket inte blev helt täckande, men jag skulle ju lägga på folie över hela, så det behövde inte vara perfekt under.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Folien, från eBaysäljaren No1 Nail Art Shop, var jättebra – som alla folier från den säljaren. Tyvärr var det snyggast innan jag hade på överlack. Nackdelen med folie är att detaljerna ibland försvinner lite när man har på överlack. Så här såg det i alla fall ut innan överlack:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och så här med överlack. Det blev inte gulare, det är bara vinkeln till min lampa som skiljer sig. (Jag längtar verkligen efter lite sol så man kan få vettiga bilder igen!) Däremot försvann lite av detaljerna i folien, som sagt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter ett dygn la jag på ett lager China Glaze Matte Magic för att göra det matt. Helt klart en bra ide! Jag gillade verkligen den matta antikguldiga känslan det blev.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This is one coat of the gold polish Depend 340 under the nail foil Gold Jacquard from the eBayseller No1 Nail Art Shop. The polish was a bit thick and prone to brush strokes, but the foil was excellent (as all foils from that seller). Unfortunately some details in the pattern of the foil was lost when adding top coat. It was still nice though, and it was even nicer after I made it matte with China Glaze Matte Magic after a day.

Publicerat på februari 9, 2013, i China Glaze, Depend, Matta lack, Nagelfolie, Naglar i guld och gult och märkt . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Coolt. Lagom effekt!

  Gilla

 2. Alltså det där extra lagret med folien gjorde ju manikyren utomordentligt snygg!

  Gilla

 3. Vad coolt det blev matt!! 😀
  Gillar det innan du la på överlack också!
  Jag måste verkligen testa folie!! Tack för tips om säljare!!

  Gilla

 4. Linda: Ja, ibland är det skönt att ha något rätt diskret på naglarna.

  Lacky Corner: Folie är finfina grejor, det! 🙂

  Little Miss Nailpolish: Gör det, folie är kul! Jag har lite tips under fliken ”nagelfolie” om du tänker testa.

  Anna-Cee: Tack!

  Gilla

 1. Ping: Nail Art Sunday: OPI Taupe-Less Beach | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: