Nail Art Sunday: OPI Taupe-Less Beach

Veckans tema för Lelas Nail Art Sunday är ”antikt” och det är egentligen ett tema som passar mig väldigt bra, men den här gången blev jag ändå inte nöjd. Dekoren tycker jag blev helt ok, men jag förstår faktiskt inte vad jag tänkte när jag valde basfärgen. Jag hade först tänkt att använda en annan nagelfolie som lacket matchade väldigt bra, men sedan bytte jag folie och körde ändå på samma lack. Tyvärr tycker jag nämligen att det här lacket är riktigt fult. Taupe är verkligen inte min färg, jag tycker bara att det är så fruktansvärt tråkigt. Lackets egenskaper var det inget fel på, jag tror att två lager räckte och det var lätt att lacka med, så om man gillar den här typen av färger ska man inte låta sig avskräckas, men det är bara inte alls min kopp te. (Jag har förresten fått det för recension. Behöver jag säga att det inte har påverkat mitt omdöme? ;-))

Grundtanken med dekoren var att försöka efterlikna ett gammalt förgyllt föremål där bladguldet har skavts av, och det funkade hyggligt, men hade blivit bättre med en annan grundfärg. Jag gjorde den genom att måla nagelfolielim lite oregelbundet, sätta dit folien och en nit och sedan göra alltihopa matt.

Som en kompensation så tänkte jag länka till några tidigare manikyrer jag har gjort som passar bättre in på temat. Ni kan t ex titta på den härden härden här eller den här.

SONY DSC

SONY DSCI am not happy at all with this week´s contribution to Lelas Nail Art Sunday. The theme is ”antique” and that should suit me, but I just don’t know what I was thinking when I chose the base colour. I just don’t like taupe and this is no exception. There is nothing wrong with the polish otherwise, it covered in two coats and was easy to apply, but the colour is really not my cup of tea. (By the way, I got it for review. Need I say that it didn’t influence what I thought of it? ;-))

The idea with the decoration was to imitate an old gilded object where the gold leaf had been torn with time. I used nail art foil that I applied unevenly, added some gold studs and a matte top coat. I am quite happy with that, but it would have worked better over another colour.

As a compensation, I’ll link to a couple of other manicures that also fit the theme and that I am much more satisfied with. You can find them here, here, here and here.

Publicerat på augusti 17, 2014, i Matta lack, Nagelfolie, Naglar i brunt, Nail Art Sunday, OPI. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Jag håller med dig om taupe! Värdens tråkigaste färg typ.. Gillar din tolkning dock, piggade definitivt upp basfärgen 🙂

  Gilla

 2. Men det där blev väl fint?! Förstår inte vad du är missnöjd med. Kanske hade en annan basfärg lyft den mer, men näe, var nöjd 🙂

  Gilla

 3. Zara: Ja, visst är det en tråkig färg! Kul att du gillar dekoren i alla fall! 🙂

  Little Miss Nailpolish: Du är snäll, du! 🙂 Det är nog mest det att jag verkligen inte gillar basfärgen. Det hade nog inte spelat så stor roll vad jag hade gjort över den… 😛

  Gilla

 4. Basfärgen kanske inte var den roligaste men den gjorde ändå något åt manikyren tycker jag.

  Gilla

 5. Det här var riktigt snyggt, enkelt men ändå lite flashigt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: