Illamasqua Load med nagelfolie

Dålig bloggare, fy på mig! Det händer inte så mycket på bloggen numera, men det är för att jag håller på att jobba ihjäl mig. Jag är ansvarig för ett masterprogram som håller på att utvärderas av Universitetskanslersämbetet (f d HSV) och det är helt galet mycket jobb. Alla program i Sverige utvärderas kontinuerligt, och i år är det vår tur. I våras satt jag och skrev självvärdering precis hela tiden (samlade på mig ca 120 övertidstimmar på två månader ungefär) och nu på onsdag ska vi bli intervjuade för att följa upp självvärderingen. Får vi underkänt på en enda liten grej så kan får vi ett år på oss att åtgärda det, annars ryker examinationsrätten och då får vi lägga ner programmet. Och det här läggs på utöver heltiden som jag redan har… Så det är en förklaring till varför jag är så frånvarande numera. Jag har dessutom haft väldigt mycket undervisning i början av terminen. Jag tror att det blir bättre i november, så jag kommer igen!

I alla fall, i förra veckan hann jag t o m fixa en foliemanikyr, så jag har något att visa er. Som bas använde jag Illamasqua Load, som är en gultonad, mild vit färg. Den är snäll och klädsam, men man kan ju inte låta bli att få snuskiga associationer till den när de har gett den det namnet (vilket ju var meningen också). Tre lager täckte i alla fall bra och och applikationen var ok. Den var lite smårinnig.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På det la jag nagelfolien Laced Gold från No1 Nail Art Shop på eBay. Som alla folier därifrån var den snäll och samarbetsvillig. Den är lite halvtransparent där den inte är guldig, så det var nog bra att ha den över en liknande färg. Jag tycker den var riktigt snygg i alla fall. Det blev lite elegant.

Jag provade Picture Polish Revolution som överlack, eftersom jag har läst att det ska vara bra som överlack till nagelfolie. Normalt sett ska det vara ett glitterunderlack, men det ska tydligen gå att ha över folie utan att den skrynklar sig (vilket folie gärna gör annars). Jag kunde inte se att det skrynklade sig något, så det kanske funkar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicerat på oktober 7, 2013, i Illamasqua, Nagelfolie, Naglar i guld och gult, Naglar i vitt, piCture pOlish. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Det där blev riktigt snyggt! Och Revolution köpte jag av just den anledningen, att den skulle vara bra över folie alltså.

  Hur i hela friden orkar du människa?? Jag hade nog lagt mig ner och gett upp för länge sedan med så mycket övertid.

  Gilla

  • Visst är det kul med folie? Har du hunnit testa Revolution över folie än? Jag har tyvärr inte hunnit ha koll på din blogg (eller någon annans) på sista tiden.
   Och det har varit bra nära att jag bara la mig ner och gav upp, men det finns ingen annan som skulle ta över om jag gör det, så det är liksom bara att kämpa på. :-/

   Gilla

 2. Vacker manikyr! Och jag förstår dig… Den här terminen har jag 85 timmars veckor plus lite privat hälsoskit och så. Man fixar inte att hinna med allt. Jag bloggar ju på men för mig är det rätt snabbt gjort som har bilderna klara och bara behöver lägga upp och skriva text. Jag har vikt 30 minuter åt bloggen och läsa andras bloggar får jag göra om jag hinner.

  Gilla

  • Jisses, det låter ju som att du har det ännu värre än jag! Att du orkar! Jag har så mycket annat än bloggen att hinna med också, så den blir ofta det första som blir lidande…

   Gilla

 1. Ping: China Glaze Tongue & Chic | Nageldraken

 2. Ping: Nail Art Sunday: OPI Taupe-Less Beach | Nageldraken

 3. Ping: ABC-Challenge (A): Oopsie Daisies Apple Picking | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: