Orly Elation Generation

Vad gör man när man är en nagelbloggare som lider av en svår allergi mot rosa men får ett rosaglittrigt, supertjejigt lack på ett pressevent? Jo, man inser att Alla hjärtans dag ligger runt hörnet och passar på och gör en attackgullig manikyr och bär den ironiskt! (Eller i alla fall visste jag att det var ironiskt. Tyvärr är jag inte säker på att andra uppfattade den på samma sätt.) Jag ska kanske förklara att jag inte har något som helst problem med att *andra* har rosa på sig, jag klarar bara inte av det på mig själv. Det ger mig rysningar. Man är väl tjurskallig.

Det är ju bra att utmana sina fördomar ibland, men det gjorde inte så stor skillnad i det här fallet. Nej, det här är inte min färg. Jag trivs inte i det alls. Jag tycker faktiskt riktigt illa om att ha den här färgen på naglarna. Det är en rosa som drar en del åt korall och så är det en del ganska glest prismatiskt glitter i det också. Absolut inget fel på lacket, men jag kommer inte att använda det igen. Kanske till nail art i något sammanhang, men knappast som hel manikyr. Lackets egenskaper var dock bra. Det var ganska tunt men lättkontrollerat och täckte på två-tre lager. Jag hade tre lager och jag vet inte om det sista gjorde så stor skillnad egentligen. Normal torktid. För att gulla till det så mycket jag kunde tryckte jag dit nageldekaler med rosa hjärtan på som jag har fått någon gång. Bra dekaler, lite sådär gummiartade och mjuka. De passade ju bra ihop med det rosa lacket i basen, särskilt som dekalerna också är glittriga.

För att förtydliga – det här är alltså ytterligare ett lack från Orlys vårkollektion Hope & Freedom Fest som jag fått att recensera. Som ni kanske redan har fattat har inte det påverkat min uppfattning om det. (Ick, rosa! ;-P)

Efter det här (som redan är borta från naglarna) blev det lite färgterapi med mörkt duokromt (Girly Bits Shift Happens över svart) för att hämta mig från chocken… 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Inomhusbilderna blev lite för orangea, men glittret syntes bättre:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag har fått lite pressbilder på kollektionen också. Nu har jag ju redan visat mina egna bilder på alla flaskor, men jag tänkte slänga in pressbilderna här också, när jag nu har fått dem!

Hope&FreedomFest_LineUp copy

Hela kollektionen: Boho Bonnet, Elation Generation, Melodious Utopia, Peaceful Opposition, High on Hope och Coachella Dweller.

HopeFreedomFest_190_horiz_crop

ORLY_vår13_015

I got this polish from Orly’s spring collection for review, and I really don’t like pink, so wearing it was something of a problem. I realised that Valentine´s day was around the corner, so I wore it just today as an obnoxiously cute Valentine’s day manicure – complete with heart stickers to make it as cute as I could. Yuck. I really was not comfortable wearing this. It is a nice polish though, just not on me. I wore three coats, but two might have sufficed. It was a little thin but not runny. The colour is a pink that leans towards coral and it has some scarce prismatic glitter in it.

Publicerat på februari 15, 2013, i Dekaler, Glitter, Naglar i rosa, Orly. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Jag har inte provat det här ännu, men det känns som att detta är det lack jag kommer tycka minst om. Men man vet ju aldrig. Ibland blir det ju inte som man har tänkt 😉
  Gillar att du öst på med gulligullet!! Log brett när jag såg dig bära det ironiskt medan andra säkert tänkte du ansträngt dig pga av alla hjärtan 😉

  Gilla

 2. Jag har ju också vissa problem med att bära rosa, men skulle så gärna vilja trivas i färgen. Dock brukar det sluta med att jag går omkring och vantrivs, men det här Orly lacket tycker jag ser fint ut. Det är inte så där puttinutt rosa så jag skulle nog faktiskt kunna tänka mig att bära det här.

  Gilla

 3. Jag tycker det ser fint ut 🙂 men jag gillar ju rosa 😉 detta hade nog varit ett bra tånagellack 🙂

  Gilla

 4. Vilken söt manikyr 🙂 du lyckades göra den gullig utan att göra den alltför sockersöt. Najs!

  Gilla

 5. Little Miss Nailpolish: Ja, jag tycker också att det är det minst intressanta lacket, inte bara för att det är rosa men för att det känns minst originellt. Och om jag nu inte kan undvika att det blir rosa och gulligt så kan det lika gärna bli övergulligt! 🙂

  Lacky Corner: Jag har inga problem med att jag inte trivs i rosa faktiskt, det känns helt ok. 🙂 Men så började jag ju klä mig mer eller mindre helt i svart när jag var 14 och har inte slutat med det sedan dess… Elation Generation är inte översötrosa faktiskt, det har du rätt i, den är lite vuxnare än barbierosa.

  Beautybylinda: Ja, det kan säkert vara jättefint på någon annans tår! Skimret är lite roligt och passar nog på tår.

  Demagnetize: Hmmm… Jag tycker nog själv att den var långt mer sockersöt än jag stod ut med, men det är kul att du gillade den! 🙂

  Gilla

 6. jag vill se det mörkblå. Varför visar ingen av er som fått kollektionen det mörkblå? Kom igen, Nageldraken! Blått! Blått! Blååååått!

  Gilla

 7. Supergulligt! Nästa valenin önskar jag mig My Little Pony’s (eller pussande grodor).

  Gilla

 8. Sminkan: Ok, jag är inte svårövertalad vad gäller mörka lack! Det blir byte till det ikväll så kanske jag kan få till några vettiga bilder på imorgon och få ut bilder innan helgen är över! Jag hade nog ändå tänkt att testa det härnäst, jag behövde bara skrubba bort det rosa från hjärnan med något garanterat ickerosa först!

  Lotta: My Little Pony’s? Är du helt från vettet, människa, så långt går jag inte! Däremot pussande grodor – det vore ju nåt! Undrar om jag kan hitta några sådana klistermärken, annars får du komma hit och måla pussande grodor på mina naglar!

  Gilla

 9. På min skärm ser detta rödaktigt ut och inte alls speciellt rosa. Jag gillar rosa själv men då ska det helst vara rena rosa färger och gärna lite knalligt så där;)

  Efter vår diskussion häromdagen hade jag nästan förväntat mig något ännu mer sockersött, men jag förstår att du inte trivdes speciellt bra i detta. Långt ifrån ditt vanliga färgval.

  Gilla

 10. Jag fick tyvärr inte till så bra bilder på det, de blev mer orange på bilderna än vad det är. Men det är inte en ren rosa, utan den drar en del åt rödorange.
  Ja, för någon annan är det nog inte så extremt, men det kändes väldigt fel på mig 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: