Girly Bits Shift Happens

Jag tror att jag för första gången har blivit lurad på eBay. Min flaska Nubar Greener, som jag beställde via Nailmail när kollektionen kom, förolyckades tyvärr hemma hos en kompis och jag beställde en ny på eBay i höstas, men jag misstänker att jag har fått en kopia. Första misstänkarna fick jag eftersom den nya flaskan har svart kork medan den gamla hade grå. Nu har jag i o f s en del Nubarlack med svart kork också, så det behöver ju inte avgöra något, men när jag nu provade det här lacket så tyckte jag inte att formulan motsvarar vad jag har vant mig vid från Nubar. Det var rinnigt och eländigt att applicera (täckte visserligen på två lager, så det var ju ok) och höll riktigt dåligt. Redan dag två gick en stor flisa ur lacket – typiskt nog precis innan vi skulle ha examensceremoni för mitt masterprogram och jag skulle stå inför en massa folk och dela ut diplom. Morr. Det var bara att snabbt försöka fila bort så mycket som möjligt av flisan, men tyvärr ledde det ju till att jag sedan fick korta resten av naglarna också. Dagen efter det gick det rejäla flisor lite här och var ur det och jag var tvungen att byta eftersom det såg miserabelt ut. Inte kul.

Tja, nu kanske jag inte bara ska beklaga mig. Förutom misslyckadet med mitt s.k. Nubar Greener, som jag hade som bas till den här manikyren, hade jag ett sjukt snyggt lack över, nämligen Girly Bits Shift Happens. Det är ett väldigt fint multikromatiskt effektlack som skiftar i grönt, guld och rött. Och kanske lite fler färger. Det händer saker i det hela tiden i alla fall. Tyvärr var det för mulet och jag hade för bråttom hela tiden när jag hade det för att jag skulle få till några riktigt bra bilder. Det är snyggare än det ser ut! Shift Happens hade dessutom en trevlig formula. Undrar om jag inte ska prova det över svart någon gång också bara för att få fram så många färgskiftningar som möjligt. De gröna skiftningarna syntes inte så tydligt den här gången eftersom jag hade det över ett grönt lack.

Eftersom lacket var så snyggt i sig själv och jag dessutom ville ha lite halvdiskreta naglar med anledning av examensceremonin så blev det en väldigt enkel dekor, bara några strasstenar nertryckta i lacket. Dessa är från Nailsupplies och beskrivs som snöflingeformade. Själv tycker jag mest de ser ut som klassiska stjärnor, jag, men de är i alla fall fina. Jag har insett att det verkligen är skillnad på billig strass från eBay och dyrare strass från t ex Nailsupplies. Det är helt enkelt bättre kvalitet på den dyrare (kanske inte så förvånande). De är i bättre skick (bland de billigare är många trasiga när man får dem) och gnistrar finare. Så det är faktiskt inte riktigt värt det att snåla i det här fallet, i alla fall inte om man inte vill åt mängdeffekten.

Publicerat på juni 4, 2012, i Diverse nageldekor, Duo- och multikromatiska lack, Girly Bits, Naglar i grönt, Nubar. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Hela Going green hade grå korkar så du har nog blivit lurad. Att formulan var dålig är ett annat tecken, Nubar har ju så bra annars

  Gilla

  • Jo, det är nog tyvärr så. Jag har nästan hela Going Green, så jag tyckte också det verkade lurt att en flaska skulle ha en annan färg på korken. Nåja, jag får väl skaffa ett annat mörkgrönt skimmerlack, det är ju i alla fall inte så svårt att få tag på längre!

   Gilla

 2. Tror faktiskt att det finns med både grå och svart kork,jag har beställt många Nubar ifrån http://www.beautybay.com och de enda med grå kork som jag fått har varit de som de anser som sin ”holografiska”kollektion, så kanske det var gråa ifrån början men att de senare har bytt eller att de kör med båda, då jag har bla Greener med svart kork men förstås kan det ju vara någon på ebay som lurats med och sälja något som det egentligen inte är.

  Men kan verkligen tipsa om beautybay, då deras priser på nubar ändå är hyffsat bra med tanke på att det är fraktfritt med.

  Gilla

  • Tack för tipset, ska kolla in Beautybay! Intressant att de uppenbarligen varierar färgen på korken inom samma kollektion. Fast jag misstänker ändå att jag har fått en kopia eftersom formulan var så avgjort sämre än Nubars vanliga.

   Gilla

 3. Jag tycker du ska maila Nubar och fråga. Jag tror inte de byter korkfärg men jag vet inte. Jag tror du hittar kontaktuppgifter på http://www.bynubar.com och jag tycker det är bra om de får veta om det är fejklack i omlopp.

  Shift Happens är jättesnyggt!

  Gilla

 4. I just couldn’t get away from your web blog just before suggesting i genuinely treasured the regular data somebody provide for your online visitors? Will probably be once more progressively to examine up on brand-new discussions

  Gilla

 1. Ping: Orly Elation Generation « Nageldraken

 2. Ping: Coco Allure Risque Business | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: