Orly Peaceful Opposition

Så var det dags för det näst sista av lacken från Orlys vårkollektion Hope & Freedom Fest som jag fick på Orlys pressfrukost. Peaceful Opposition består av fyrkantiga och hexagonala silverglitter i en mjölkvit bas. Jag bar det (ett lager) över två lager China Glaze Snow. Jag är ambivalent till det här lacket. När jag ser det på håll (t ex på mina fingrar i spegeln) så tycker jag att det är rätt snyggt, men jag tyckte inte alls om det på mina egna naglar. Jag vet inte varför riktigt, men det är bara inte min grej. Glittren dränks lite i basen och det är jag inte så förtjust i. Jag är väl inte heller så inne på mjölkiga lack. (Jag skänkte ju t o m bort Lynnderella Gotta Love Brains, och eftersom jag oftast hamstrar lack nästan oavsett om jag gillar dem eller inte så vill det inte säga lite.) Det var lite trixigt att få ut glittren jämnt på nageln, men det var i alla fall hyggligt slätt och det räckte med två lager Seche Vite för att få en bra yta.

Jag får en känsla av att de stora nagellacksmärkena har börjat haka på indielackstrenden. Både det här och glitterlacken från OPIs Wizard of Oz-kollektion känns väldigt mycket som indielack i stuket. Det är kul att de har tentaklerna ute och snappar upp det – och förstås också att det kan skapas trender från användarna snarare än från företagen för en gångs skull!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This is the fifth of the six polishes in Orly’s spring collection Hope & Freedom Fest that I got at the press event. I am really not sure on what I think about it. I really disliked having it on my fingers, but when I looked at it from a little bit of a distance (through a mirror) I thought it looked quite nice. I think it just isn’t my cup of tea. But then I have never been fond of milky polishes – I even gave Lynnderella Gotta Love Brains away.

Peaceful Opposition consists of square and hex silver glitters in a milky white base. I wore it over two coats of China Glaze Snow. Getting the glitters evenly distributed on the nails was a little tricky, but it was at least quite smooth and it only took two coats of Seche Vite to get a nice, even surface.

 

 

Publicerat på februari 22, 2013, i Glitter, Naglar i vitt, Orly. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Om du inte är sugen på att behålla det, så är jag förste spekulant!! 🙂

  Gilla

 2. Det är roligt att de snappar upp trender i de stora företagen men det är synd att de inte gör dem bättre. Många av indie-tjejerna har ju nu fått till bättre formula på sina lack än de hade i början och då borde ett företag som har labb och grejer i ryggen klara att göra det ännu ett snäpp bättre. Nu har jag inte provat det här lacket men jag tänker på andra stora aktörer, som OPI, och Orlys Glam fx, som ju har samma bekymmer som Lynnderella hade i sin barndom.

  Gilla

 3. Jag är faktiskt mest nyfiken på detta lacket i hela kollektionen 🙂 men så är jag ju väldigt förtjust i mjölkiga lack, så det här med glitter i känns väldigt spännande 🙂

  Håller med dig att det känns som de större företagen börjar med indie känsla på sina lack. Det är kul tycker jag 🙂

  Gilla

 4. Det är kul att det kommer lite indielacksinspirerade lack från de stora märkena! Det här var ett första bra försök av Orly, men de kan bättre! 😉
  Tycker det är ganska snyggt och undrar om man kan skapa mer djup i det om man bär det ensamt… Du vet som typ glitter i en jelly… Vad tror du?
  Jag har inte provat mitt ex ännu. Har nytt jobb och hinner ingenting längre… :/

  Gilla

 5. Linda: Jag ska komma ihåg det, men just nu vill jag nog inte göra mig av med det ändå. Dels är det samlaren i mig som har svårt att skiljas från lack och dels har jag fortfarande förhoppningar om att hitta något sätt att bära det på som jag gillar bättre.

  Sminkan: Ja, det känns ju som att de borde kunna hoppa förbi de där nybörjarfelen och göra bra grejor från början. Men jag undrar hur mycket de håller koll på indietrenden. Det smarta vore ju om de köpte på sig lite indielack och kollade hur de funkade.

  BeautybyLinda: Det är nog lite så att man antingen gillar eller ogillar mjölkiga lack, vi nagelgalningar verkar lite delade i två läger i den frågan!

  Little Miss Nailpolish: Det är inte en dum ide, en jellymacka med det här kanske skulle kunna bli snyggt! Synd att jag har så få jellylack, bara… Jag såg också någon som bar det ensamt och lät det vara transparent och lite mjölkigt och det var snyggare än att ha vitt under. Men jag är tveksam till att det funkar över mina missfärgade naglar. Lycka till med nya jobbet, förresten! 🙂

  Gilla

 6. Ok, jag tycker ärligt talat att den här manikyren får dina naglar att se ut som om de var gnagda av nåt litet djur typ pälsänger eller mal. I alla fall på nära håll! Gnomgnomgnom… Iiik!

  Gilla

 7. Vad synd att det inte såg ut som förväntat. Tycker också att det är fint men wow-effekten försvinner tillsammans med de sjunkande glitterpartiklarna.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: