Gelnaglarnas död…

Jag kan meddela att mina gelnaglar inte överlevde borttagning av lack med foliemetoden (alltså att man dränker en bomullsrondell i remover, lägger på nageln, virar in i folie och låter det verka i några minuter för att lättare få bort glitterlack). Jag använde Depends blåa remover och gelen lossnade i kanterna och blev rätt sorglig, så jag fick ta bort den. Borttagningen gick bra i alla fall. I startkitet ingick små plastfickor med skumgummi i som man ska hälla remover (som också var inkluderad i kitet) på och sätta på fingertopparna. Ungefär samma princip som foliemetoden, alltså. Det mesta av gelen lossnade lätt, en del fick jag skrapa bort, men det känns inte som att naglarna har skadats av det.

Enligt nagelgruppen jag är med i på Facebook har en del lyckats bra med att ta bort lack från gelnaglar med Depends blåa remover, så det kan vara just den långa exponeringen som var boven i dramat. Förmodligen är det bättre att bara ta bort som vanligt, men då vill man nog gärna undvika glitterlack.

Jag glömde att fota, så det blev inga bilder på borttagningen…

 

My gel manicure did not survive polish removal with the foil method and Depend’s blue remover. The edges came loose, and the whole thing looked kinda sad, so I took it all off. Removal was no problem. I used the small plastic ”bags” with foam that came with the start kit and poured remover in them and put them on my nails. (The remover was also included in the start kit.) Most of the gel came off easily, but I had to scrape off rests from some nails. My nails felt fine afterwards anyway, and I don’t think the whole thing damaged them. It is possible that regular removal would work better and that it was the long exposure that killed the gel.

 

Publicerat på februari 22, 2013, i Gellack. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Vad tråkigt att den inte klarade det :/

  Gilla

 2. Haha, det kanske vore något för mig. Depends gellack klarade alla fall säkert 50-60 borttagningar av lack med den blå removern, samt motstod därefter alla försök att få bort det med den tillhörande removern och aceton upp till 40 minuter med foliemetoden. Jag har fortfarande små kluttar med gellack kvar på tummarna som jag låter växa bort för jag orkar inte mer skrapande. Det är två månader sedan jag använde gellacket. Ja, förlåt, jag bara önskar mitt hade lossnat så lätt, men det gjorde ju faktiskt Shellac så jag kanske får skaffa ett annat startkit av annat märke helt enkelt.

  Gilla

 3. Anna-Cee: Ja, det är lite av en besvikelse. Det är ju trist att inte kunna ha glitterlack ovanpå gelen.

  Sminkan: Jag läste om dina bekymmer innan och var rätt tveksam till att testa gellacken till att börja med just för den sakens skull. Det är ju faktiskt helt klart bättre att det går bort för lätt än att det inte går att få bort!

  Gilla

 1. Ping: Andra försöket med Orlys smartgels | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: