Ett första försök med Orlys Smart Gels

Till slut har mina eländiga sprickor på naglarna vuxit ut så pass att jag kunde kapa bort dem och slippa mina lagningar – och därmed testa smart gelkittet jag fick på Orlys pressfrukost för första gången! Jag har varit rätt tveksam till gellack eftersom jag inte riktigt kan förstå vitsen med att ha samma lack i flera veckor, men jag tänkte att det ju kan vara bra att ha som skydd för naglarna så här på vintern när de är i risigt skick eller när jag fjällvandrar på sommaren. Därför plockade jag på mig lack för att använda till fransk manikyr, det vita White Tips, ett transparent rosa utan skimmer (Bare Rose) och ett transparent rosa med skimmer (Catch the Bouquet). Så här i efterhand slår jag mig lite för pannan och tycker inte riktigt det känns nödvändigt med två transparenta rosa lack – det hade varit bättre att ta ett svart istället för ett av de rosa. Jag har ju drösvis med fina lack som passar bra att lägga över svart, så det hade ju definitivt kommit till användning. Jag borde helt enkelt ha följt min personlighet – jag borde aldrig säga nej till svart, det är givet att jag kommer att ångra mig!

Nåja, jag försökte mig på en fransk manikyr med White Tips och Catch the Bouquet igår i alla fall. Det funkade bra att använda gellacken, tyckte jag. Sedan är jag rätt tafflig på franska manikyrer och det blev lite ojämnt och dant, men det är ju inte lackens fel. Det är ju också så att fransk manikyr är en aning snyggare om man inte har gula naglar eftersom man är nagellacksberoende och jämt går runt med mörka lack… Det ser liksom inte lika fräscht ut. Det rosa skimret ser mest lite skumt ut över svagt gula naglar… Men det skulle nog vara fint om man inte har missfärgade naglar och kan måla en vettig fransk manikyr utan att det ser ut som att man var lite packad när man gjorde det! (Ok, jag har ägnat mig åt fyllemanikyrer mer än en gång, men det här var inte en av dem ;-))

Det var rätt smidigt att lacket härdar på 30 sek under lampan och är helt torrt direkt så man inte kan sabba det, men totalt sett tog det ändå mer tid än vanligt lack eftersom det är så många steg involverade. Man ska buffra upp nagelytan, peta undan nagelbanden, rengöra, lägga på en primer, därefter underlack, vita tippar, rosa lack och så till slut överlack (detsamma som underlacket) och alla lacken ska härdas mellan varje steg. Det bildas också en skum, kladdig hinna på gellacket som man ska torka bort innan man är klar, vilket jag tyckte var lite mystiskt.

På det stora hela tycker jag ändå att det här är en rätt bra grej, även om jag kan tänka mig att jag mest kommer att använda ett enkelt lager ofärgat gellack för att skydda mina egna naglar. Det blev inte så farligt tjockt och det känns starkt. Maken tyckte i o f s att det kändes lite läbbigt, tror jag, han sa att det kändes som plast (vilket det väl också är). Däremot är det ju dyrt – 800 spänn för startkitet, och där kan jag tänka mig att den pyttelilla flaskan med över/underlack inte kommer att räcka särskilt länge så den lär jag snart få kompletteringsköpa en ny av, 250 spänn för lampan och 180 spänn/lack. Hm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En bild lite från sidan så ni kan se tjockleken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

My nails have finally grown to the point that I could cut off the damaged parts and remove the patches so I could try the smart gel kits that I got at Orly’s press event. I think it worked quite good. I chose polishes for french manicures since I don’t think I would want to have the same colour for two-three weeks. However, I realised afterwards that it would probably have been smart to get a black polish instead of one of the transparent pinks. I mean, I have loads of nice polishes that look best over black, so that could have been really useful. 

This time, I used White tips for the tips (doh) and the pink transparent shimmer Catch the Bouquet over that. It looked ok, and it would probably have been really nice if I could make a decent french manicure (which I can’t) and if my nails were not yellow from being a nail polish addict. The pink shimmer mostly just looked weird over yellow nails.

It wasn’t difficult to use, but it took some time because of all the steps and the fact that the gel had to be cured for 30 second between each layer of polish. It dosn’t sound much, but since I could only cure either the fingers or the thumb for each hand at each time, it took at least a couple of minutes per coat of polish.

I think this is a pretty nice thing, although  will probably not use it that much. It is ideal for our hiking trips and probably for protecting the nails, but I really don’t have a use for polish that stays on for two-three weeks.

Publicerat på februari 19, 2013, i Fransk manikyr, Gellack. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Och vad jag har märkt brukar dina fyllemanikyrer inte lämna något övrigt att önska!

  Gilla

 2. Det ser fräscht och fint ut!

  Gilla

 3. Undrar om du någonsin fixat mina naglar utan ett glas rödvin under hatten..?

  Gilla

 4. Jättebra inlägg!! Jag måste testa mitt kit snart! I helgen kanske… 😉
  Vore superintressant att läsa vad du tycker om borttagningen sen!!
  Ja, shit! Vi skulle ha tagit ett svart lack ur lakritsskålen!! Vad smart det hade varit!!! Kanske slår till och köper ett t.o.m 😉

  Gilla

 5. Lackycorner: Jo, och det hade varit ännu fräschare om inte mina naglar hade varit missfärgade! 🙂

  Lotta: Hmmm… Jag var nog nykter när jag fixade dem till din promovering. Annars har det nog inte hänt så ofta, fast ibland har det varit cider istället!

  Little Miss Nailpolish: Det höll inte för att ta bort lacket över med foliemetoden, så jag kan säga direkt att det inte var jättesvårt att ta bort. Jag ska skriva lite mer om det senare… Och jag har också funderat på att köpa på mig ett svart lack såhär i efterhand, men det beror nog på hur bra det sitter kvar när man tar bort lack man har över. Jag ska nog testa det lite till innan jag lägger ner pengar på att köpa fler gellack.

  Gilla

 6. När jag läste beskrivningen väntade jag mig nått riktigt gräsligt på bilderna, men det blev ju jättebra 🙂
  Svart gellac var ju en himla bra idé! Så kan man lägga duokroma effektlack över i ett enda lager sen och slippa alt underarbete. Kanske ska göra en macka med svart lack mellan gel-lagren nästa gång och köra duokromt en vecka eller två 🙂

  Gilla

 7. det ser ju bra ut! Och nu vet jag att jag inte ska testa orlys gellack om man måste buffra nagelytan. Kommer inte göra det med mina tunna, mjuka naglar.

  Gilla

 8. Tja, det kan ju säkert gå att använda det ändå, det kanske bara inte sitter lika länge. Enligt instruktionerna ska man bara buffra lite så naglarna inte är lika glansiga, men jag skulle inte heller göra det särskilt ofta. Jag brukar generellt sett undvika att buffra naglarna.

  Gilla

 1. Ping: Andra försöket med Orlys smartgels | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: