Depend 336 och 41 + folie

Dags för en mellanmanikyr. Jag blev inte så nöjd med den här, så den fick inte sitta kvar så länge. Det silverfärgade lacket är Depend 336, som finns i affärerna nu. Det var helt ok, tre lager krävdes för täckning och det jämnade ut sig rätt bra. Fin färg, men inget extra. På ringfingrarna gjorde jag en accentnagel med mörkblåa Depend 41 som bas och holografiskt nagelfolie över det. Det hade säkert kunnat bli helt ok, men något konstigt hände när jag la på överlacket och det blev liksom som en lite mjölkigt silvrig hinna över alltihopa. Inte så kul.

Det såg ut så här utan överlack:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Och så här med. Lite tristare.

Folien var även den här gången från No1 Nail Art Shop på eBay och var förstås jättebra att jobba med. Det var ju inte foliens fel att överlacket sabbade manikyren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This manicure was no favourite. It started out ok, but the top coat made something strange happen to the holographic nail art foil and it got like a silvery sheen that covered up much of the holo effect. (The top photo shows the mani without top coat and the bottom is with top coat.) Other than that, the foil was nice to workt with. I got it from No1 Nail Art Shop as usual. I used two Depend polishe for this. The dark blue 41 under the foil and the silvery 336 on the other nails. Three coats of 336, which was nice and evened out well without brushstrokes. Nice silver colour, but nothing out of the ordinary, really.

Publicerat på februari 17, 2013, i Depend, Nagelfolie, Naglar i blått, Naglar i silver. Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Folien var ju grymt cool innan du la på överlacket!! Synd att den reagerade så där på överlacket… 😦
  Måste tyvärr erkänna att det här Dependlacket inte berör mig så värst mycket…
  Absolut inte fult, men lite väl vanligt liksom 😉

  Gilla

 2. Intressant effekt. Jag experimenterade ju med nagelfoil en gång, ditt fel, och då hade jag holofoil men den smalt ihop av överlacket och blev skrynklig.

  Gilla

 3. Little Miss Nailpolish: Ja, det var tråkigt på folien. Undrar varför den gjorde så… Och jag håller med dig om Dependlacket, det är liksom bara ett standardlack. Ett sånt där baslack som bör finnas hos varje märke.

  Anna-Cee: Tack!

  Sminkan: Hehe, jag tycker du borde försöka igen! 🙂 Jag har också varit med om att folien skrynklar ihop sig, särskilt när man har snabbtorkande överlack. Det är bättre med ett överlack som torkar lite långsammare över folie. Jag brukar köra Konads överlack först och sedan ett lager Seche när det har torkat lite.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: