Andra försöket med Orlys smartgels

Jag fick ju grejer för att göra gelnaglar när jag var på Orlys pressfrukost för ett tag sedan och hade funderingar på att testa att ha det under färgat lack för att skydda naglarna, men första försöket överlevde inte borttagningen av glitterlacket jag hade över, så jag tappade sugen lite grann. Jag tyckte väl att det var värt ett försök till, så för några veckor sedan la jag på en omgång till. Jag har bara lack för fransk manikyr så det är inte så stor skillnad mot förra gången förutom att jag använde ett transparent rosa lack utan skimmer, Bare Rose, den här gången. Jag tycker det blev snyggare än Catch the Bouquet som är lite skimrigt. Det där skimret såg mest lite skumt ut på mina missfärgade naglar.

Det tar ju däremot en del tid att fixa gelnaglar, så när jag var klar med det var klockan så mycket att jag bara klämde dit några nageldekaler från eBay (kommer inte längre ihåg vilken säljare jag köpte dem från). De fäste tyvärr lite dåligt och lyfte i kanterna. Plus att jag tycker det blev rätt trist på det stora hela, så det här satt bara kvar en dag. Dessutom skulle jag ha placerat dem högre upp på nageln, det hade nog blivit snyggare.

Gelen överlevde en borttagningsomgång, men när jag tog bort lack den andra gången gick det en rätt stor flisa på en nagel, så det var bara att ta bort rubbet – vilket också tar en hel del tid. Jag vet inte om jag gör något fel, men det verkar inte som att gelen överlever min behandling av den. Jag ger nog upp planerna på att ha det som skydd under annat lack och använder det som skydd när jag ska fjällvandra och inte kan ha lack istället. Det kan det nog fortfarande vara bra till. Särskilt om jag skippar de vita tipparna så det inte syns om det går någon liten flisa så kan det nog funka rätt bra till det ändamålet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I’ve tried Orlys smart gels a second time, this time using the transparent pink Bare Rose together with White Tips on the tips. It took such a long time to apply that when I was finished I only had time to apply some decals before going to sleep. I didn’t really like this, it was kinda boring and I should have put the decals higher on the nails.

Last time I wore gel polishes it didn’t survive the first removal of the polish on top. This time it survived one removal, but not the second. I think I have given up on the plans to wear gel polish underneath regular polish to protect my nails. It doesn’t seem to last for me. In the future, I’ll probably only wear this when I’m hiking in the mountains to protect the nails when I can’t wear regular polish.

Publicerat på april 1, 2013, i Dekaler, Gellack, Orly. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Ska det inte sitta bättre än så? Jag trodde att gele satt bra och ganska länge även om man hade annat lack över.

  Gilla

 2. Vad trist att det inte håller bättre :/ Undrar om det skulle hjälpa att byta remover, eller om det är nått annat som gör det. Mattar du ner nagelytan med en buffer innan? Det gör stor skillnad för mig om jag glömmer det innan jag lägger på materialet.

  Gilla

 3. Lacky Corner: Jo, det ska det ju. Jag vet inte om jag gör något fel, men det känns inte riktigt som att det är värt att trassla mer med det. Det där ju ändå rätt lång tid att både få dit och ta bort.

  Cactus: Jo, jag har buffrat innan, men kanske inte tillräckligt. Jag vill inte buffra för mycket och riskera att få för tunna naglar. Jag använder Depends blåa remover, men det verkar väl som att andra också gör det?

  Gilla

 4. Nu använder jag ju inte Orlys gellack utan Depends, men mitt håller mycket bättre sedan jag gick över till Depends röda remover. Sen att den är irriterande mycket sämre på att få bort lacket är en annan sak.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: