Dollish Polish Urban Camo

Jag börjar egentligen bli lite trött på knasiga glitterlack, men det här kunde jag inte motstå. Det är en udda kombination av medelstora vita hexglitter, svarta fyrkantiga glitter, små hexglitter i guld och grönt (chartreuse är det nog faktiskt) och pyttiga glitter i svart och grönt. Det blir liksom rörigt, dämpat och glittrigt på samma gång… Som bas använda jag två lager av L’Oreal Color Riche Rive Gauche Green (nr 605) som jag har skrivit om tidigare här. Det kändes rätt givet att ha ett militärgrönt lack som bas till ett glitter på kamouflagetema…

Det är mitt första lack från Dollish Polish och jag tyckte att det var helt ok. Det krävdes lite pyssel för att jämna ut glittret på naglarna, men det var ändå frikostigt med glitter i lacket så jag behövde inte fiska. Jag vet inte om det går att bygga upp det så det blir täckande. Jag tänker nog inte försöka, jag tror det skulle bli alldeles för rörigt. Efter två lager Seche är det lite ojämnt fortfarande, men inte värre än att jag kan stå ut med det.

Och hurra! Jag kunde fota i vettigt dagsljus, om än inte direkt sol!

Dollish Polish köpte jag från Llarowe och L’Oreal är köpt på Åhlens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I’m actually getting a little fed up with crazy glitter polishes, but I could not resist this one. It is an odd mix of medium sized white glitters, black squares, smaller gold and chartreuse hex glitters and very small black and green hexes. It is kind of messy, glittery but still a little toned down. I really like it. 

A camo themed glitter of course needs to be paired up with a camo green polish, so I wore it over two coats of L’Oreal Color Riche Rive Gauche Green (nr 605) theat I have previously written about here.

The formula was ok. It took a little fiddling to get it even, but not unreasonably. It was well loaded with glitters so I didn’t have to fish for the, This is one coat and I am not sure if it is possible to build it to opacity. I don’t think it would look that nice anyway so I wouldn’t try. It is still slightly bumpy after two coats of Seche Vite, but nothing I can’t live with.

 

Publicerat på februari 25, 2013, i Dollish Polish, Glitter, L'Oreal, Naglar i grönt. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Nja, sådär. Jag hade nog uppskattat det mer ovapå svart eller grönt 🙂

  Gilla

 2. Coolt men inte fantastiskt.

  Gilla

 3. Snyggt! Jag gillar kombon på glittren och jag gillar färgen som du lagt det på!

  Gilla

 4. Linda: Jag tror inte det är så kul över svart, då ser man inte de svarta glittren. Kanske över en annan grön, men jag gillade det ändå över det kamogröna, då syntes alla färgerna i det. Men det är ju lite rörigt.

  Sminkan: Det är en väldigt bra beskrivning, faktiskt!

  Little Miss Nailpolish: Tack! 🙂

  Gilla

 5. Supercoolt! Gillar det verkligen.

  Gilla

 6. Kul! Det är verkligen en lite udda glitterkombination! Jag fick en del reaktioner på det när jag var nere på stan igår, faktiskt. 🙂

  Gilla

 7. Åh vad coolt! Himla udda, men kul 🙂

  Gilla

 8. Älvorna och Alvernas Land

  Jätte, jätte snyggt 🙂
  Älskar glitter lack. …ju mer crazy desto bättre. …

  Gilla

 9. Kul att du gillar det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: