Ciaté Very Colourfoil

Igår när jag gick förbi Kicks såg jag några ny kit från Ciaté, som fick mig att fnissa lite för mig själv. Tydligen vill de lansera nagelfolie som något nytt och coolt som man ska betala runt 200 kr för i några kit de kallar för ”Very colourfoil”. Finns på deras hemsida här. Jag är ju en varm anhängare av nagelfolie och det vore kul om det spred sig, men det känns lite dumt att dels lansera det som något de nyss har kommit på och dels ta ut rejäla priser för att få dem i en snygg låda. Själv brukar jag köpa dem för ett pund folien på No1 Nail Art Shop på eBay. (Visserligen får man med ett lack i Ciatékitet också, vilket givetvis gör priset mer motiverat om man vill ha just det lacket.) Så om ni ser Ciatés kit och blir nyfikna, men inte vill betala flera hundra för det så rekommenderar jag eBay istället. Det kan ta en del övning att få till folien bra (vill man prova har jag en del tips här), så det kanske kan vara en bra ide att inte lägga massor av pengar på det om man inte är säker på att det är sin grej. Skumt förresten, jag har inte läst ett ord om det här på någon blogg. Inte för att jag har tvärkoll på allt som händer i bloggvärlden direkt, men kaviarnaglarna och sammetsnaglarna var ju svåra att missa.

 

Hm, nu blev jag sugen på att göra en foliemanikyr… 🙂

 

(Det är väl lika bra att inte översätta det här till engelska, då kommer säkert Ciatés jurister och stämmer mig för förtal… ;-))

Publicerat på maj 29, 2013, i Nagelfolie. Bokmärk permalänken. 14 kommentarer.

 1. Tack för tipset! Jag är riktigt nyfiken på folie, men är inte riktigt säker på hur man använder det.

  Gilla

 2. Jag har lim som jag har köpt hos No1 Nail Art Store på eBay. De flesta som säljer folie säljer också lim till det. Överlack är lite knepigare. Det funkar inte med snabbtorkande lack direkt på, det knögglar ihop folien, så man behöver ett vanligt långsamtorkande lack. En del av dem smetar ut foliens färger, så det är bra med ett lack för nail art. Jag använder Konads överlack. Däremot har jag läst på More Nail Polish att det nya underlacket från Picture Polish, Revolution, funkar jättebra som överlack till folie. Jag har inte testat det själv än, men ska göra det så fort jag lyckas köpa en flaska. Det är ju slutsålt hela tiden!

  Det är inte så svårt i princip, men kan kräva lite övning. Jag har lite tips under ”nagelfolie”fliken som du kan läsa innan du börjar. Lycka till! Det ska bli kul att se resultatet!

  Gilla

 3. Är det inte lite typiskt Ciaté?;) Som att uppfinna hjulet på nytt. Det som är roligt är att nu kommer förmodligen andra tillverkare snart att hänga på och komma med sina egna varianter. Kaviar, sammet och löst glitter kom ju ganska snabbt ut på ”stora” marknaden efter att Ciaté presenterat det som sitt.

  Gilla

  • Jo, det känns väldigt typiskt Ciaté! Snart kommer de väl med ett stämplings- och ett marmoreringsset också… 😉 Men det är kul att de bidrar till att sprida nail art till fler, det har du rätt i!

   Gilla

 4. Jag har testat dessa colourfoil från Ciaté och jag måste säga att de är superbra! Lätta att applicera folien, som sitter som ett smäck på första försöket. Jag har innan testat andra folier, men den här är absolut bäst. Så jag måste faktiskt erkänna att jag tycker priset är ok, med tanke på att ett nagellack ingår och man kan göra typ hundra olika manikyrer med folien som ingår.

  Gilla

  • Sjysst! Bra att de har satsat på en bra folie och kul att höra av någon som har testat kittet. Fast jag är himla nöjd med mina folier från No1 Nail Art Shop, så jag håller nog fast vid dem ändå.

   Gilla

 5. Ciaté gör väldigt shyssta lack, men det här var ju bara löjligt dyrt för nagelfolie :/

  Gilla

 6. Såg det här på Kicks idag och kände också att ”var har nyheten om det här tagit vägen på bloggarna?”, inte hört ett ord om det. Kanske är bloggarna och Ciaté inte så goda vänner längre att de skickar ut pressreleaser till folk med nyheten. Men man tycker ju att nån borde ha snappat upp det och häcklat dem för att de slår på stora trumman över ett redan existerande koncept en gång till… hmmm.

  Gilla

  • Ja, visst är det lite skumt att det inte har skrivits något alls om det här (eller i alla fall så lite att jag inte har sett det), med tanke på hur de andra kiten har marknadsförts? Det kanske är som du säger att Ciaté har ledsnat på näsvisa bloggare som påpekar att deras nya trender inte är så nya egentligen. 😉

   Gilla

 7. har sett dessa men inte velat köpa när det var så dyrt, nu hade de rea på halva reapriset, så 66 kr var överkomligt tyckte jag =)

  Gilla

 1. Ping: Misslyckad folie | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: