Nerdlaqcuer TDBSLWCHSHITD

Detta är det sista av mina Nerdar som jag har att visa upp. Det tog ett tag innan jag kom fram till det… Egentligen är det inte riktigt min färg, jag tycker det är lite för gult i tonen egentligen, men dels högg jag allt jag kom över när jag faktiskt lyckades köpa några Nerdar, och dels köpte jag det faktiskt för namnet. Jag är en rätt stor Tolkiennörd och det här var det enda jag lyckades lägga vantarna på av Sagan om Ringenlacken. Namnet står för ”The Dwarf Breathes So Loud We Could Have Shot Him In The Dark”, vilket är Haldirs första kommentar när Ringens brödraskap kommer till Lothlorien:

Tyvärr inte någon av mina favoritscener. Jag är lite irriterad på att alverna framställs som så blodlösa och tråkiga i alla filmerna, och särskilt i Bilbo. Jag menar, vad hände med alver som sitter i träden och retas med dvärgarna när de kommer till Vattnadal? Nåja, jag ska väl inte fastna på det, utan gå vidare till lacket. Det är en gultonad grön med diverse glitter; hexglitter i guld, små fyrkantiga glitter i silver och chartreusegrönt samt pyttesmå hexglitter i olika gröna och guldiga nyanser (det är svårt att se exakt vilka). Det beskrivs sålunda på Nerdlackers hemsida:

”THE DWARF BREATHES SO LOUD WE COULD HAVE SHOT HIM IN THE DARK (TDBSLWCHSHITD for short) is the soft gold-flecked spring green of Lothlorien. A sunny green shimmer plus loads of white, golden, and leaf-green glitter on your fingertips will make you feel like you’re in Galadriel’s own garden…with a snotty elf making snide remarks about your lack of intrusion skills.”

Det är en väldigt vårig grön, definitivt något som får en att tänka på nyutslagna björkar och sånt. Det är väldigt fin, men den känns bara inte helt och hållet som ”jag”. Jag gillar däremot hur glittren inte tar över, utan hela lacket känns som en enhet. Det var dessutom lätt att lacka med, täckte på två lager och krävde bara två lager för att bli slätt.

Tyvärr har jag tvingats kapa naglarna, så de är rätt korta. Jag hade en spricka på ringfingernageln och orkade inte hålla på att fortsätta laga den nu när den hade växt ut så pass att jag kunde kapa nageln utan att behöva få ojämna naglar. Det här är nästan så korta som mina naglar kan bli, jag har bara ett par millimeters fri kant nu. Lite trist är det allt, jag som började få till en längd som jag var rätt nöjd med. (Jag fixar inte att ha jättelånga naglar, jag stör mig för mycket på det, men jag vill gärna ha drygt en halv centimeters fri kant i alla fall.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TDBSLWCHSHITD stands for ”The Dwarf Breathes So Loud We Could Have Shot Him In The Dark”, and is Haldir’s first line when the Brotherhood of the Ring enters Lothlorien in The Lord of the Rings movie. It is a very yellow-toned green, not really my favourite colour, but I bought it mostly for the name (and because I sort of grabbed what I could once I got the chance to get some Nerds). On the Nerdlaquer website it is described as:

”THE DWARF BREATHES SO LOUD WE COULD HAVE SHOT HIM IN THE DARK (TDBSLWCHSHITD for short) is the soft gold-flecked spring green of Lothlorien. A sunny green shimmer plus loads of white, golden, and leaf-green glitter on your fingertips will make you feel like you’re in Galadriel’s own garden…with a snotty elf making snide remarks about your lack of intrusion skills.”

I think it is a very accurate description, it is a green that reminds me on fresh spring green birch trees. I like that the glitters don’t take over the polish and that is feels harmonious. It was also easy to apply, covered in two coats and was smooth after two coats of Seche Vite.

Publicerat på juli 22, 2013, i Glitter, Naglar i grönt, Nerdlacquer. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Yay, ett LOTR-lack! Fast inte min färg heller.

  Själv föredrar jag alverna i filmerna då jag önskar att alverna ska vara ett fantastiskt folk, intelligenta och upplysta och därför vara bättre än att retas med dvärgar.

  Gilla

  • Jag tycker nog att alver kan både vara fantastiska och retas med dvärgar. 😉 Det är ju också skillnad på alver från olika alvriken, grönmårdsalverna är nog lite vildare än andra alver t ex eftersom de tillhörde de som aldrig varit i Valinor. (Sorry, nördade ut lite där… :-))

   Jag tycker också att det är lite synd att det inte är en roligare färg när det nu är ett LotR-lack.

   Gilla

 2. Vilket galet namn!! Lol! 😀
  Fint är det iaf! Gillar’t!

  Gilla

 3. Jag, som ju är sjukt kär i Nerds, kan inte säga att jag är sugen på något av LotR lacken.

  Gilla

 4. Själv gillar jag verkligen det här lacket och har det t.o.m på önskelistan. Sen KAN det förstås ha nagelvärldens längsta namn, t.o.m förkortningen är ju lång. LOL

  Gilla

  • Det hänger nog lite på vad man tycker om basfärgen… Jag är mer förtjust i blåtonade än gultonade gröna nyanser, men det är ju ett snyggt lack hur som helst! Och förmodligen ligger det i topp 10 vad gäller världens längsta nagellacksnamn! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: