Hemma igen!

Jag ber om ursäkt för att bloggen har varit lite död på sistone, men jag har varit på semester och hann inte förbereda mer än några få tidsinställda inlägg innan jag åkte. Jag och maken var uppe i norr på vår årliga fjällvandrings- och fisketur, som i år gick till norska Borgefjell. Det var bisarrt varmt, men väldigt, väldigt vackert och vi hade riktigt bra fiske. Så ni får lite semesterbilder som en liten ersättning för den långa tystnaden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ett nytt användningsområde för nagellack! Jag hittade en gammal draglåda med några slitna gamla drag i som jag piffade upp med nagellack. De blev riktigt fina!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soluppgång i dimma kl 5 på morgonen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alldeles nyfångad öring i foliepaket, klar att läggas på elden. Tillagas med rätt mycket smör, lite enris, citronpeppar och salt. Underbart gott!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Solnedgång vid Tipplingelva. Vackert så man tappade andan. Dessutom vakade det sanslöst mycket. Älven bara kokade av fisk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utsikt över Vestre Tipplingen mot Kvigtind. Här var sjön väldigt grund och därmed rätt varm, så vi badade flera gånger. Det finns inget bättre ställe att bada än i en hyggligt varm fjällsjö! Vattnet var så kristallklart att det var som att bada i kranvatten. Och utsikten gick ju inte av för hackor, den heller!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKvigtind igen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMer Kvigtind. Det är ett mycket tjusigt fjäll.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERATre morgnar åt vi knäckemacka med gravad öring till frukost. Vem sa att man inte kan äta gott bara för att man ligger i fält?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I apologize for the long silence, but I have been on vacation and didn’t have time to prepare that many posts before I went. I have been hiking and fishing in Borgefjell, in northern Norway. It was very warm (strangely enough, it rarely is very warm in the Swedish and Norwegian mountains) but it was really extremely beautiful and the fishing was quite good, despite the heat.

Publicerat på augusti 6, 2013, i Uncategorized. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Åh. det ser underbart! Norska Borgefjell, hur långt från svenska Borgafjäll är det? 😛

  Gilla

  • Det är inte särskilt långt emellan. Jag är inte säker på var gränserna går, men de ligger lite på var sin sida om gränsen. Norska Borgefjell ligger nog lite längre norrut. Den södra delen av nationalparken gränsar till Stekkenjokk på den svenska sidan. Vi var in en liten bit där förra året, och det var otroligt vackert där med.

   Gilla

 2. Ååååh så vackert! Och jag är grymt avis på all öringen ni fått, Har aldrig tänkt på att piffa upp dom gamla dragen med nagellack. Jag blir riktigt sugen på att testa. (Nått annat jag är sugen på att testa är fiskedragsinspirerad nailart)

  Gilla

  • Ja, det var riktigt underbart! Men fick inte du rätt stora fiskar? Det är också kul!
   Jag läste någonstans om att någons pojkvän hade velat låna nagellack till att piffa upp dragen, så det är inte min ide från början. Och du, det där med fiskedragsinspirerad nail art låter kul! 🙂

   Gilla

   • Jag fick ju bara abborrar (om än dom största ”borrarna”) dom riktigt stora fiskarna var det min bror och svägerska som drog upp. Å andra sidan har jag aldrig fått abborrar tidigare, öringar, rödingar och gäddor har jag fått men aldrig abborrar.

    Gilla

    • Abborre är ju väldigt gott, så det är inte så illa att dra upp sådana! Jag har en massa trevliga minnen från min barndom då vi hade varit ute och fiskat med pappa och jag åt knäckemackor med kokt potatis och abborre. Mums! 🙂

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: