Coco Allure Retina Scorcher

När jag kom hem från fjällen och inte hade haft nagellack på två veckor (det är liksom ingen ide när man är ute och sover i tält en vecka) så var jag sugen på något riktigt ordentligt färgglatt – och så mycket mer färgglatt än det här blir det inte! Retina Scorcher är riktigt präktigt neonorange, sådär att det ser ut som att det borde lysa i mörkret. Dessutom har det fint iridicerande glitter i sig också. Jag tokgillar det! Dessutom har mina händer faktiskt fått lite, lite färg i fjällen, och det här fick dem att nästan se lite bruna ut. Min hudfärg skiftar vanligtvis mellan nästan blåaktigt, självlysande kritvitt och kanske lite mindre självlysande vitt. Nu är mina armar nästan ljusbeiga! 😉 Å andra sidan stör det mig inte särskilt mycket att vara blek. Jag har varit det i hela mitt liv, tål sol rätt dåligt och tröstar mig med att man blir mindre rynkig när man inte utsätter sig för sol.

Tyvärr är mina naglar nu superkorta eftersom de har fått stå ut med lite umbäranden i fjällen. Jag kapade dem en del innan jag åkte och la på ett klart gellack, men det hjälpte inte. De skivade sig, gick sönder och blev allmänt uckiga av att bo i tält och vara ute i naturen, så det var bara att korta ner dem. Trist, men de växer ju ut igen.

Men lacket var det ja! Det enda jag har emot det är att det är fruktansvärt skirt. Det är definitivt en jelly, och det är inte möjligt att få det täckande på egen hand. Jag bar det över två lager Models Own Snow White eftersom jag ville ha ett vitt krämlack under för att få färgen att ”poppa” ordentligt. Trots det krävdes fyra lager för att få rätt intensitet i färgen. Det skulle nog vara bättre att lägga det över ett orange lack. Men det var i alla fall så jämnt att det räckte med ett lager Seche Vite. Tack och lov, för det blev ordentligt tjockt ändå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som underlack provade jag för första gången Nail Pattern Boldness Glitter A-Peel, som ska göra det lättare att ta bort glitterlack eftersom man ska kunna peta bort hela lacket i ett sjok när man är trött på det. Det funkade tyvärr lite för bra. Redan kvällen efter att jag lackat hade helt plötsligt allt lack på höger pekfinger bara försvunnit. Den var helt ren. Och när jag såg det pillade jag raskt bort lacket från resten av fingrarna, vilket var löjligt enkelt. Det var som att det inte satt fast alls, det var bara där jag hade målat Seche Vite utanför lacket som det satt fast. Nu hjälpte det nog inte att jag hade så tjockt med lack och att mina naglar är så kupiga, men jag kunde i princip bara lyfta av lacket. Det satt ihop och såg lite ut som lösnaglar och naglarna var helt rena under. Vilket ju hade varit strålande om det inte var för att jag helst vill att lacket ska sitta kvar i alla fall ett par-tre dygn…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

When I got back down from the mountains and hadn’t worn nail polish for two weeks I felt like something with a lot of colour, and you can’t really ge more colour than this! Retina Scorcher is a very bright neon orange jelly with iridescent glitter. Lovely! It is very sheer though, and I needed four coats on top of a white creme to get this colour intensity.

As a base coat I tried Nail Pattern Boldness Glitter A-Peel for the first time. It is supposed to facilitate the removal of glitter polishes since you can just peel the nail polish off when you’re done with it. Unfortunately it works a little too well. The evening after I applied it I suddenly discovered that I didn’t have any nail polish at all on my right pointer. And then I just picked off the polish from the rest of the nails in a few minutes. I basically could almost lift it off the nails. I wish it stayed on a little better – I usually want to wear my polish for at least two or three days. However, my nails are very rounded, as you can see, and I think that, and the fact that the polish was so thick, didn’t help.

Publicerat på augusti 8, 2013, i Coco Allure, Glitter, Models Own, Naglar i orange och korall, Nail Pattern Boldness. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Snygg färg, men 4 lager låter lite mycke för min del…
  Angående Glitter A-peel så har jag märkt att det tyvärr lossnar lite för enkelt med vissa lack, oftast just när det blir ganska tjocka manikyrer, men att det i andra fall sitter lika bra om andra underlack tills man börjar pilla… Tyvärr är det ju omöjligt att veta innan hur det ska bli.

  Gilla

 2. Det! Där! Var! ORANGE!!! Väldigt passande namn måste jag säga. LOL Synd att det lossnade så snabbt bara. Jag tror inte Glitter A-Peel är nått för mig av just den anledningen, jag vill ju att mina manikyrer ska sitta några dagar.

  Jag har förövirgt just skrivit ett inlägg om hur det gick för min naglar när jag fiskade. Själv använde jag lack hela tiden för att skydda naglarna (men så bodde jag ju i stuga och inte i tält) men ja, det blev ju väldigt lappat och lagat efter ett tag för jag brydde mig ju inte så mycket hur det såg ut, bara att det skulle skydda.

  Gilla

 3. Vilken urhärlig juicy orange! Blev pigg av att bara titta på det! 😉
  Ska man se nåt bra med det så fungerade ju verkligen Glitter A-Peel på dig iaf 😀

  Gilla

 4. Malin: Ja, 4 lager är verkligen lite drygt. Jag ska testa Glitter A-Peel lite till. Jag hade det under en till manikyr efteråt som också hoppade av inom ett dygn, fast den inte var lika tjock. Men det kan säkert vara olika på olika lack.

  Annefia: Ja du, det kan man verkligen säga! Väldigt orange! 🙂 Dina naglar verkar ändå ha överlevt semestern rätt bra, så lacket gjorde nog skillnad. Eftersom jag ändå hade runt 24 kg att släpa med mig på ryggen så prioriterades nagelvården bort. Jag hade med en alltiallokräm som jag smörjde in händerna med ibland, men mer fick inte plats.Tur att de växer ut igen!

  Little Miss Nailpolish: Ja, det gjorde det ju! 🙂 Och det var ju så smärtfritt att ta bort glittret så det nästan var värt att det hoppade av så fort. Bara man har tid att lacka om igen!

  Gilla

 5. Det här var helt underbart! Ett Anne-lack i allra högsta grad! Måste hålla utkik efter det. 🙂

  Gilla

 6. Jättehärligt färg på det här, och jag gillar glittret i det!

  Gilla

 1. Ping: OPI lanserar glitterunderlack | Nageldraken

 2. Ping: Halloween: Glitter och onda pumpor! | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: