Ödlesommar

Idag har ju inte vädret varit så kul, men tidigare har det varit perfekt sommarväder för Katla. Hon har varit väldigt pigg, och hon verkar dessutom väldigt nöjd med att ha matte hemma igen. När jag kom hem och fiskade upp henne från hennes sedvanliga gömställe bakom soffan så kröp hon upp och gosade in sig mot mig, blundade och bara njöt av att bli pussad och kramad. Nog för att svärmor har tagit mycket väl hand om henne – hon är ändå en liten mattegris! 🙂

Nu har jag dessutom haft semester och det har gjort att jag har kunnat ta ut Katla på vår innegård en stund när det har varit varmt. Hon gillar verkligen att komma ut och se nya saker, men det är inte så ofta det är varmt nog för det. Jag har henne lös, men håller stenkoll på vad hon håller på med så hon inte försvinner iväg. Det går ju inte att ha koppel på henne utan att skada hennes fina ryggtaggar.

En lustig sak med Katla är att hon hela tiden hittar på nya saker. Tidigare år har hon aldrig ätit särskilt mycket när vi har tagit ut henne, men i år har hon börjat med att tugga i sig av gräsmattan med god aptit när vi tar ut henne.

 

Hon försöker också klättra i träd ibland. Hon är väldigt bra på att klättra, och det kan gå rätt fort, så man får verkligen passa på henne och plocka ner henne innan hon kommer för långt. Fast när jag filmade henne ångrade hon sig och hoppade ner igen alldeles av sig själv.

 

Now that it’s summer and warm, I sometimes take out Katla so that she can be outside in our yard. She really seems to like it, she goes around exploring, eating a bit and tries to climb trees.

Publicerat på augusti 9, 2013, i Katla. Bokmärk permalänken. 11 kommentarer.

 1. Hon är så härlig och fin! Jag älskar dina Katla-inlägg!

  Gilla

 2. Vilka fina filter, kul att hon får komma ut lite 🙂

  Gilla

 3. Sminkan: Vad kul! Jag blir så glad när folk gillar min sötnos! 🙂

  Malin: Tack! Det är härligt att kunna ta ut henne lite. Och autokorrekt är klurigt!

  Gilla

 4. Så härligt det ser ut för henne att få komma ut! Hurra! En hel värld full av maaaat! Tur att hon hoppade ner från trädet själv dock.

  Håller med Sminkan, det är alltid lika kul att läsa om Katla.

  Gilla

 5. Det är alltid trevligt med Katla-inlägg, hon är så fin!

  Gilla

 6. Annefia: Kul att du gillar Katlainlägg! Och det hör faktiskt till ovanligheterna att hon hoppar ner själv. Vanligen får jag stoppa henne och plocka ner henne. Det är härligt att kunna låta henne vara ute lite, jag tror det är nyttigt med lite nya intryck ibland.

  Roxcat: Det tycker jag också att hon är! 🙂

  Gilla

 7. Så roligt att se Katla in action! Och vad härligt för henne att kunna få vara ute…

  Gilla

 8. Hej! vilken söt Katla du har! jag har några frågor angående våran leguan vi har, lilla charmtrollet 😉 vi vet inte riktigt om vi har en hona eller hane, vi har inte sett några spår efter ägg så vi är väldigt osäkra. Vi sa att vi ville ha en hona men nu efter 1 år med hen vet vi inte om det är en hona! han är lite av en typisk hane. Såg att ni fick operera Katla i samband med ägglossningen.. vilka symtom fick hon? vore jätte snällt om ni ville hjälpa oss svara på detta. Annars mår hon super, hon äter sover och hittar på bus.

  /Victoria & lilla leguanen Xena.

  Gilla

  • Hej! Kul att höra från en till leguanägare! Det är jättesvårt att avgöra kön på en leguan, så jag tycker ni ska gå med henne till en specialistveterinär som verkligen kan reptiler och fråga. Hur som helst är det bra att gå på hälsokontroll lite då och då eftersom leguaner är så känsliga djur och inte alltid visar så tydligt när de är sjuka. Xena har nog inte ägg i alla fall, för vi märkte det tydligast på att Katla slutade äta och började dricka mer vatten. När vi tog henne till veterinären röntgades hon och då såg vi äggen i henne.
   Vår veterinär är Marianne Tornvall på Mälarens smådjursklinik: http://www.malarensmadjur.se/ Om du inte har någon egen reptilveterinär så kontakta henne. Om det är för långt till henne kan hon säkert tipsa er om en reptilveterinär i närheten. Det finns ju faktiskt inte så många veterinärer som är särskilt bra på reptiler.

   Lycka till med lilla Xena!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: