Hälsovästen

Ok, det här inlägget blir totalt orelaterat till resten av bloggens innehåll, men jag tänkte skriva lite om Hälsovästen som jag fick på bloggträffen i januari. Jag var lite tveksam först till hur jag skulle göra – bloggen handlar ju inte om sådana saker alls, och jag vill ju inte att ni ska tro att jag är köpt – men jag bestämde mig efter att ha använt den ett tag för att skriva om den ändå, helt enkelt för att jag tycker att den är bra på riktigt!

Hälsovästen är ett företag som tillverkar en slags västar (fast jag tycker mer att det ser ut som selar) som ska hjälpa till för att ge bättre hållning och motverka ryggproblem. Det finns olika varianter av västen (ni kan läsa om de olika varianterna här), och jag fick en Active, som är tänkt att kunna användas vid träning, t ex jogging. Nu tränar jag mest body combat och har faktiskt (om jag får säga det själv) rätt bra hållning när jag tränar, så jag känner inget behov av den där. Däremot så sitter jag framför en dator många timmar om dagen på jobbet och har haft problem med axlarna eftersom jag har fått korta bröstmuskler av att sitta och dra fram axlarna. Eftersom Hälsovästen drar bak och ner ens axlar så tycker jag faktiskt att den har hjälpt mig. Inte så att det är någon jättesuperdramatisk skillnad, men jag har använt den i stort sett varje dag i mellan 30 min och några timmar (fast egentligen ska man ha den max 30 min tre gånger om dagen… ehm…) under drygt en månad och jag tycker nog att mina bröstmuskler är lite längre. Den främsta skillnaden är dock att jag tidigare ibland satt och spände mig mycket i axlarna eftersom jag hade svårt att hitta ett avslappnat läge för dem. Med västen på hamnar axlarna i ett bra läge som jag sedan kan slappna av i. Som en liten bonus så har jag ibland upplevt att den liksom ”knäcker ut” min bröstrygg, som jag kan få lite låsningar i. Västen har en liten ryggplatta, och ibland när jag har försökt sitta med gamnacke sådär som man gärna gör vid datorn så har plattan tagit emot och det har småknakat lite skönt i bröstryggen.

Och bara som ett förtydligande – jag har fått min väst av en PR-firma. Det har inte inverkat på min bedömning (hoppas jag innerligt), utan jag gillar den här västen på riktigt och kommer att fortsätta använda den.

Edit: Jag var just hos min massör för första gången på en dryg månad och hon tyckte att hon märkte skillnad och att jag var mindre spänd i axlar och skulderblad än vanligt, så västen har nog gett en viss effekt.

ACTIVE_produktbild

FRONT_ACTIVE_produktbild

SIDE_ACTIVE_produktbild

At a blogger meeting in January I got a vest from Hälsovästen that is supposed to give you a better posture and prevent back problems. I have now uesd it more or less every day at work the last month or so and I like it. I spend a lot of time in front of a computer at work and have had some problems with short chest muscles that gives me some pain and stiffness in my shoulders. This vest forces the shoulders back and down and streches the chest muscles a little. It helps me to find a good position for my shoulders so I can relax the muscles. It has not made a super dramatic difference, but it definitely feels good to have it on.

I know – this is very far from the regular topic of this blog and I hesitated some about whether or not I should write about it, but i finally decided to do so since I like it for real. So just as a disclaimer – I have gotten this for review but I hope and think that that didn’t influence my opinion of it.

Edit: I just got back from my first massage since I started with the vest and my masseuse thought that I was less tense in my shoulders than usual, so it seems that the vest probably has made a difference.

Publicerat på mars 11, 2014, i Tips och recensioner. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Låter helt klart intressant då jag har en del värk i rygg å axlar

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: