OPI Sheer Tints (swatches)

Jag har fått hem OPIs Sheer Tints kollektion för recension. Den består av fyra mycket skira lack som är tänkta att användas till olika sorters nail art. Jag fick hem dem i en söt liten cellofanpåse, mycket passande eftersom lacken ser ut som godis! Jag fick också en flaska av OPIs kombinerade nagelstärkare, underlack och överlack ”Start to Finish”. Jag har på sistone börjat fundera över hur nyttigt det egentligen kan vara att sniffa tolueninnehållande Seche Vite i de kvantiterna jag gör, så jag tänkte se om jag kan hitta ett alternativ som är 3free. Sådär spontant efter en enda användning av det här kan jag säga att det nog inte kommer att konkurrera ut Seche Vite, det torkar alldeles för långsamt. Däremot kan jag tänka mig att det kan fylla en funktion som påfyllningsöverlack över en torr manikyr eftersom Seche kan bli väldigt tjockt. Men jag återkommer när jag har testat det mer.

I have gotten the Sheer Tints collection from OPI for review. It consists of four very sheer polishes that looks like candy, and they came in a nice little cellophane bag – just like candy! I also got a bottle of the combined strenghtener, base coat and top coat Start to Finish. I am thinking of maybe finding another top coat since I am not sure how healthy it is to be sniffing the quantities of Seche Vite that I am. It does contain toluene, after all… I have just tried this once, but since it dries much slower than Seche, I don’t think this will be the replacement. It can, however, be good to have a slower drying top coat to use on already dry manicures that needs extra top coat.

DSC07875

DSC07877Sheer Tints består som sagt av fyra lack, från vänster till höger är det;

I Can Teal You Like Me i mellanblått,

Don’t Violet Me Down i lila,

I’m Never Amberrassed i bärnstensgult, eller kanske orange och

Be Magentale With Me i rödrosa.

Det blåa och lila lacket är snäppet mer täckande än det gulorange och det rödrosa, men inget av dem går att få täckande på egen hand. De är väldigt skira.

The polishes in the Sheer Tints collection are;

I Can Teal You Like Me (medium blue),

Don’t Violet Me Down (purple),

I’m Never Amberrassed (amber) and

Be Magentale With Me (pinkish red).

The blue and purple polishes are slightly less sheer than the amber and red ones, but none of them can possibly ever be opaque on their own. They are very sheer and are obviously made for nail art.

DSC07879

DSC07880När jag swatchade dem på stickor målade jag lacket i en gradient med ett lager närmast texten och fem lager längst ut på spetsen. Detta för att kunna visa på hur transparenta de är. De ser verkligen smaskiga ut i flaskorna, som karameller. Nu ska jag bara komma på hur jag ska använda dem. Jag har testat en ombre med det gula och det blåa lacket, men det blev en hemskt tjock manikyr (bilder kommer senare, trots att det bubblade jättemycket eftersom det blev så tjockt). De kanske funkar bättre till jellymackor. Och så ska man nog ha gott om tid när man lackar med dem, för de är rätt tjocka och bör nog få torka lite mellan lagren.

Förresten – de är överlack, inte vanliga lack, och ska alltså inte behöva ytterligare överlack över sig. Fast jag har svårt att tro att jag inte kommer att vilja slänga på ett snabbtorkande överlack. Vem vill vänta medan lacket torkar?

De här lacken kommer att släppas vecka 16, alltså runt påsk.

On the swatch sticks I made a gradient with one coat of the polish over the whole stick and five at the tip, to show you how transparent they are. They look really yummy in the bottles. Now, I’ll just have to think of ways to use them in nail art. I have tried an ombre with the amber and blue polishes, but it got so very thick it bubbled quite horribly. I’ll show you pictures eventually anyways… I think the trick to using these might be to let them dry a bit between the coats since the manis tend to become quite thick. 

By the way – they are top coats, so you don’t have to use additional top coat with them. Well, it  is highly improbable that I will be able to wait for them to dry, I’ll probably use a quick dry top coat just because I’m impatient.

The release date for these is week 16, that is just before Easter.

DSC07886

Publicerat på mars 14, 2014, i OPI, PR-relaterat. Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. Hm, inte helt säker på dom här, men ska bli kul att se vad du hittar på med dom. Förresten är Nail Pattern Boldness Digital Flash ett tips på bra överlack istället för Seche.

  Gilla

 2. Är super nyfiken på dessa lack, tycker färgerna ser så härliga ut

  Gilla

 3. Oh, de ser riktigt lockande ut. Tänker på allt skoj med pondicures och ”mackor” man skulle kunna göra med dessa.

  Gilla

 4. Gillart! Smaskiga sandwichar det komme bli med schyssta glitter till! 🙂

  Gilla

 5. Lacky Corner: Tack för tipset, jag ska testa det!

  Lackert: Ja, färgerna är fina!

  Lottsky: Jo, men lite fantasi så kan man nog hitta på en del kul med dem!

  Seize the Nail: Absolut, man kan nog göra riktigt fina glittermackor med dem!

  Gilla

 6. Jag gillar dom! Så härligt att kunna kombinera på så många olika sätt 🙂

  Gilla

 7. Supersött paket, kan tänka mig att de funkar bra till jellymackor där man vill slippa vnl . 🙂

  Gilla

 1. Ping: Ombre med OPI I Can Teal You Like Me och I’m Never Amberrassed | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: