Ombre med OPI I Can Teal You Like Me och I’m Never Amberrassed

Ja, det här är verkligen inte det vackraste jag har haft på naglarna, men efter lite överläggning har jag bestämt mig för att visa bilderna ändå bara för att ge en uppfattning om vad man kan använda Sheer Tints till. Om man har mer tid och tålamod än jag så kan det nog bli riktigt snyggt också. Nu hade jag inte det, vilket ledde till att det bubblade sig något groteskt mycket. Sheer Tints är väldigt tjocka i konsistensen, de ser lite ut som karamellsmet och kan faktiskt bilda långa trådar när man lyfter upp penslarna ur flaskan. I kombination med att mitt vita krämlack från Nordic Cap hade fått spel och tjocknat ordentligt så blev det en alldeles för tjock manikyr och det gjorde att det bubblade sig. Jag tror att det kan gå att undvika om man låter lacket torka mellan lagren, men det gjorde inte jag för jag ville gå och lägga mig och sova…

Konceptet för manikyren är i alla fall att blanda det blåa I Can Teal You Like Me och det gula I’m Never Amberrassed. Det är vitt krämlack som bas och fyra lager Sheer Tint på det enligt följande:

Tumme: fyra lager blått.

Pekfinger: tre lager blått, ett lager gult.

Långfinger: varannat lager blått, varannat gult (två lager av varje).

Ringfinger: ett lager blått, tre lager gult.

Lillfinger: fyra lager gult.

Det gula lacket blir jämnt och fint även när det är tunt, men det blåa,som är mer pigmenterat, blir strimmigt när man bara har ett lager av det. De är tjocka och lite svåra att måla med och lacken jag fick hade väldigt spretiga penslar (men det kan vara för att det är PR-ex).

Som under- och överlack testade jag OPI Start to Finish. Det funkade bra som underlack, men jag blev frustrerad över att det torkade så långsamt. Nu måste jag väl erkänna att det hade ett tufft jobb eftersom det var så många lack som skulle torka, så egentligen har det nog en ganska normal torktid för att inte vara snabbtorkande. Men nu har jag ju vant mig vid Seche Vite… Det här kommer nog däremot få komma till användning för att förstärkningslacka på manikyrer som redan är torra. Det blir i alla fall blankt och fint.

Jag har fått OPI-lacken att recensera. De kommer att släppas i butik vecka 16.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This is really not the prettiest manucure I’ve done, and I was a bit reluctant about posting it at first, but decided to do it just to give you an idea of what you can do with the Sheer Tints. If you have more time and patience than me, this could be really nice. I didn’t have much o it, so I didn’t allow enough drying time between the coats which made it bubble terribly. The Sheer Tints are very thick (they actually made strands when lifting the brush from the bottle), which probably leads to the tendency to bubble. My white creme polish from Nordic Cap, that I used as a base, had also suddenly gotten very thich, and that didn’t help.

Well, the concept for this ombre is to mix the blue I Can Teal You Like Me and the yellow I’m Never Amberrassed to create a colour gradient.

Thumb: four coats of blue.

Pointer: three coats of blue, one coat of yellow.

Long finger: every other coat blue and yellow, four coats in total.

Ring finger: one coat of blue, three coats of yellow.

Little finger: four coats of yellow.

The yellow polish is nice and even at one coat but the blue, which is more pigmented, is quite streaky.

As base and top coat I tested OPI Start to Finish. It worked fine as a base coat, but it is not quick drying, so I got a bit frustrated by having to wait for it to dry. It is nice and shiny, though.

I have gotten the OPI polishes for review. They will be released just before Easter (at least here in Sweden).

Publicerat på mars 18, 2014, i Diverse nageldekor, Naglar i blått, Naglar i grönt, Naglar i guld och gult, OPI. Bokmärk permalänken. 13 kommentarer.

 1. Riktigt synd att det bubblades sig för manikyren är fin och ett kul sätt att använda lacken på.

  Gilla

 2. Fina färger och en ritkgit kul idé för de här lacken. Jag tycker inte bubblorna ser så hemska ut, mer som en kul dekordetalj men troligen ser det inte riktigt lika kul ut i verkligheten.

  Gilla

 3. Gillar verkligen ”konceptet”, snyggt sätt att göra en ombre! Sen förstår jag att du inte blev så glad för bubblorna, men faktiskt ser de riktigt coola ut på bilderna 🙂

  Gilla

 4. Lacky Corner: Tack, jo, hade det inte bubblat så förbaskat så hade jag nog gillat den här manikyren.

  Lottsky: Bubblorna gjorde att lacket var knöggligt och ojämnt och det störde jag mig mycket på. På lite håll såg det helt ok ut, men inte när man tittade efter.

  Malin: Haha, jag förstår lite vad du menar – på bild ser de lite ut som bubblor i karamellsmet! 🙂

  Gilla

 5. mittnagelfix.blogg.se

  Hej! superfina nagellack tycker jag, och iden var ju superbra! synd att det bubblade så bara. Men kolla jättegärna in min blogg! mittnagelfix.blogg.se 🙂

  Gilla

 6. Jätte fräck manikyr 🙂

  Gilla

 7. Jag trodde du hade gjort bubblorna med flit och tyckte det var coolt! Sen läste jag texten, men jag tyckte iaf det såg rätt coolt ut 😉 Jag är för bekväm för att hålla på med sånt här, men jag kan tycka att det är en rolig idé 🙂

  Gilla

 8. Mittnagelfix: Kul att du gillade iden!

  Lackert: Tack!

  Little Miss Nailpolish: Haha, trodde du? Roligt! Men du är väl knappast för bekväm för en sån här enkel grej – du gör ju jättefina, komplicerade manikyrer hela tiden!

  Gilla

 9. Skulle inte ork göra något sådant här men det var en bra idé. Bubblorna var dock verkligen enorma! Jag trodde också du hade någon sort dekoration först men är det där bubblor som uppstått för att lacken är tjocka så betackar jag mig.

  Gilla

  • Nej, det var verkligen inte roligt, jag har nog aldrig varit med om ett lack som har bubblat så mycket. Nu var det visserligen massor av lager, men lacken är väldigt tjocka också. Trist!

   Gilla

 10. Haha jag tänker faktiskt på drakar när jag ser naglarna med bubblorna och färgerna! Lite som drak”hud” ju och nyanserna passar ju även in 😉

  Får se om jag har tålamod och tid till att testa någon dag..jag brukar ha lite tåligt med tålamod tyvärr 😉

  Gilla

  • Drakhud är ju väldigt passande! 🙂
   Ja, jag kan vara rätt tålmodig med pysselprojekt, men den här manikyren besegrade mig. Det är bara för segt att sitta och vänta medan det torkar… Det är nog bättre att bara ha något enstaka lager av Sheer Tints.

   Gilla

 1. Ping: ABC Challenge (L): Lacquistry Amazeballz: You So EXTRA Fine! | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: