Nagelfolie över OPI Live. Love. Carnaval.

Från en manikyr jag inte gillade så mycket till en jag gillar desto mer! När det nu blev vinter igen drabbades jag av trots och gjorde en supersomrig manikyr med sprallkoralliga OPI Live. Love. Carnaval. som bas till en blommig nagelfolie. Live. Love. Carnaval. är verkligen inte en färg jag brukar bära, och jag skulle knappast ha köpt den själv. Nu fick jag den för recension tillsammans med resten av Brazil-kollektionen, och det var ju bra för jag gillar den verkligen! Färgen är lite svårbestämbar, den är nog mest korallig, men i en väldigt stark nyans och drar åt både orange, rosa och rött beroende på ljusförhållandena. Den var lite tjock att lacka med, första lagret funkade bra, det andra var lite knepigt att få till. Däremot är det såpass täckade att två lager räckte.

Nagelfolien är från Fabulous Foils på eBay. Den var lite småtrixig och jag behövde jobba lite för att få den att fästa, men när den väl var på plats tycker jag att den var riktigt fin!

Jag har haft lite problem med att hitta ett bra överlack att ha över folie, och efter ett misslyckade som jag inte har visat er än, då hela manikyren skrynklades ihop av Seche Vite så mailade jag Cathy på More Nail Polish och frågade om hon hade något tips eftersom hon använder folie en del. Hon har tidigare tipsat om att använd Picture Polish Revolution över folie, vilket jag har gjort men tyckt att det har hållit dåligt på egen hand. Hon skrev att hon använde dubbla lager revolution som överlack, så jag testade det den här gången. Det höll bättre än bara ett lager, men folien var lite sliten på tipparna efter ett dygn. Då vågade jag mig dock på att slänga på ett lager OPI Start to Finish över och eftersom lacket var helt genomhärdat skrynklade det sig inte. Så nu har jag nog hittat en hyggligt fungerande metod till slut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This week the spring in Sweden turned to winter again and I had to defy it with a super summery manicure. (Yes, that’s snow in the background of the pictures.) I used the bright coral OPI Live. Love. Carnaval. as a base and added a very flowery nail art foil. Live. Love. Carnaval. is really not my regular type of colour, but I got it for review together with the rest of the Brazil collection, and I like it surprisingly much! The colour has both orangey and pink/red tones and is very bright and happy. The application was a bit tricky since the polish i quite thick. The first coat was fine, but the second was difficult to get where I wanted it to be. Two coats was enough for opacity, though, and that is always nice.  

The foil is from Fabulous Foils on eBay. It was a little bit difficult to get it to adhere properly, but once there I really liked it!

I have had some problems finding a good top coat for foil manicures. Quick dry top coats such as Seche are prone to wrinkling the foil. Picture Polish Revolution doesn’t do that, but on the other hand it does not protect the manicure as well. After a horrible failure a few weeks ago, I e-mailed Cathy of More Nail Polish and asked her how she does (she often uses fooils). She said that she uses two coats of Revolution, so I tried that this time. It lasted better than just one coat, but the foil on the tips was still quite worn after a day, so then I added some OPI Start to Finish (a combined base and top coat that is not quick dry) and that didn’t wrinkle the foil. I guess the trick is that the polish has to be very thorougly dry before adding other top coats than Revolution in order to avoid wrinkling.

Publicerat på mars 21, 2014, i Nagelfolie, Naglar i orange och korall, OPI. Bokmärk permalänken. 8 kommentarer.

 1. Vad fint det blev! Jag var inte helt såld på Live Love Carnaval heller.

  Gilla

 2. Kaxig manikyr så här i mars månad:)

  Gilla

 3. Som en hawaiiskjorta! 😀

  Gilla

 4. Lela: Man måste ju trotsa vintern lite!

  Monica: Haha, ja, det har du rätt i! Kanske en liten aning brokigt… 😉

  Gilla

 5. Jättesomrigt och härligt!

  Gilla

 6. Lackert: Tack!

  Sminkan: Japp, somrigt var tanken! 🙂 Kan behövas när vintern kommer på återbesök!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: