Aliquid Lacquer Divine Curse

Dags för ett till Silmarillionlack från Aliquid Lacquer. För de av er som inte är lika nördiga som jag kan jag berätta att Silmarillion var J.R.R. Tolkiens Magnum Opus. Förutom Bilbo och Ringentrilogin skrev han också massor av bakgrundshistorier till världen han skapade och efter hans död sammanställde hans son Christopher Tolkien dem till Simarillion. Det är en rätt massiv bok, och jag måste erkänna att jag faktiskt inte har läst hela från pärm till pärm. Däremot känner jag många som har gjort det, så genom att umgås med dem och läsa lite här och var så har en del fastnat. Det här lacket är döpt efter Valars förbannelse över Fëanor, en av de första alverna som bråkade med dem och ägnade sig åt frändemord och andra trevligheter. Ni kan läsa mer i LotR wiki om ni vill (om ni nu inte vill ta er an hela Silmarillion).

Lacket är fint, men kanske inte superspeciellt. Det är grålila med blåa toner i vissa ljus och innehåller svart mikroglitter. Jag bar tre lager och som de andra i kollektionen var det tjockt och besvärligt att lacka med. Några av de andra lacken är så fina att det är värt det, men med det här är jag inte säker. Dekalerna har jag fått av en vän.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Time for another polish from the Silmarillion collection from Aliquid Lacquer. If you’re not as nerdy as I, I can tell you that Silmarillion was J.R.R. Tolkien’s Magnum Opus. Apart from Bilbo and the Lord of the Rings trilogy, he wrote a lot of stories about the history of the world he created. After his death, his son Christopher put many of these stories together to form Silmarillion. It is a pretty massive book, and I must admit that I haven’t read all of it. Many of my friends have, though, so I have learnt a great deal from them (and read parts of it). This polish is named after the curse of the Valar upon the high elf Fëanor, who made a lot of trouble, slayed his kin and generally wasn’t a very nice person. If you want to learn more about it without taking on Silmarillion, you can read about him in the LotR wiki.

The polish is nice, but maybe not super special. It is a grayish purple with blue undertones and contains black micro glitters. I wore three coats and just as the other polishes in the collection it was very thick and difficult to apply. Some of the other polishes are worth the trouble, but I am not sure that this one is.The stickers were given to me by a friend. 

Publicerat på september 18, 2014, i Aliquid Lacquer, Dekaler, Naglar i lila och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Ett okej lack men utan wowkänsla. Jag har också läst delar av Silmarillion men aldrig haft nån önskan att läsa hela. Fast är nog inget LOTR-fan, har bara läst ringen-trilogin och gillar filmerna mest faktiskt.

    Gilla

    • Jag är väl inte egentligen något hardcorefan (inte jämfört med en del jag känner i alla fall), men jag föredrar nog ändå böckerna framför filmerna, särskilt vad gäller Bilbo. Jag tycker att filmerna är väldigt snygga, men de har inte riktigt samma känsla som böckerna. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: