Hårolja från Nashi Argan

Nu ska jag frångå mina vanliga rutiner och skriva om något annat än nagellack och Katla… Anledningen till det är att jag verkligen, verkligen gillar den här håroljan, och om det nu är någon som har missat det suveräna med håroljor så vill jag sprida evangeliet lite. (Jag har redan predikat för flera av mina vänner.) Jag fick ett 5 ml-prov av den här oljan på en bloggträff i början av året, och blev så förtjust i den att jag köpte en flaska på Lyko.se när provet var slut.

Som en liten bakgrund ska jag säga att jag verkligen inte är någon expert på hårgojs. Mitt hår får för det mesta klara sig utan särskilt mycket styling. Jag har haft långt hår sedan jag var gammal nog att själv bestämma hur jag ville ha det och min hårvårdsrutin går ut på att jag tvättar det två-tre gånger i veckan och använder hårinpackning istället för balsam (balsam räcker inte för att kunna reda ut det), men sedan får det räcka. På morgonen borstar jag i genom det och antingen låter det vara, flätar det eller sätter upp det med något roligt hårspänne eller hårpinne.  (Jag har en viss svaghet för att köpa fina saker att ha i håret.) Jag gillar däremot inte att ha produkter i håret, och därför har jag inte heller så bra koll på hårnyheter och inte hade hört talas om hårolja innan den där bloggträffen.

Det som är bra med den här håroljan är att när jag använder den så torkar mitt hår avsevärt mycket snabbare än annars. Jag skulle tro att det torkar nästan dubbelt så fort med olja i än utan, det är verkligen en märkbar skillnad. Den går dessutom in i håret bra och lämnar det inte kletigt eller tungt. Luktar gott gör den också. Dryg är den också, flaskan jag köpte i mars är fortfarande inte slut. Nu fick jag dessutom en till flaska på senaste bloggträffen, så nu har jag så jag klarar mig ett bra tag framöver! Annars vet jag inte om den har gjort någon större skillnad för min hårkvalitet, om jag ska vara ärlig. Mitt hår var ganska friskt redan innan jag började använda den (förmodligen för att det inte blir utsatt för värmebehandlingar och stylingprodukter) och det mår fortfarande ganska bra.

En lustig sak med det är däremot att när jag har flätat mitt hår i lätt fuktigt tillstånd efter att ha haft i olja så har det blivit vågor i det som hållit till nästa gång jag tvättar det. Och det, mina vänner, är något mycket märkligt vad gäller mitt hår – det är nämligen envist rakt och vägrar normalt sett att låta sig lockas. Klassiskt svenskt teflonhår. Flera frisörer har försökt – det rätar ut sig på en timme trots ohemula mängder spray och resulterar i sorgliga, spraykletiga testar. Isch. Jag har också tuperat skiten ur det några gånger, bara för att se det lägga sig platt och slätt inom en kvart. Mitt hår har ingen annan form än rakt, så är det bara, så det är lite av ett mirakel att se det hålla vågor i ett par dagar. (Nu är det här inte direkt ett trauma för mig, det är helt ok att ha rakt hår också, men det är ju kul att se det i en annan form någon gång ibland.)

SONY DSC

I’m going to do something unusual here and write about something else than nails or Katla. I got a sample of this hair oil from Nashi Argan on a blogger meeting at the beginning of the year, and I got really fond of it. I bought a bottle of my own from Lyko.se in March, and I have been using it every time I washed my hair since. I got a new full size bottle at the last blogger meeting, so now I have enough for a long time to come!

I really like this hair oil, not that it really does that big a difference for my hair quality (but then my hair really is quite ok to start with), but because it makes my hair dry so much faster than normally. There really is a big difference, which is awesome when you otherwise have to wait hours for the hair to dry. It also is absorbed very nicely and doesn’t leave any residue – and it smells nice! Another cool thing is that if I braid my hair while it is still moist it actually gets waves that stays until the next wash if I used the oil before. And that really is something, because my hair is like teflon and just won’t keep a curl. (Believe me, more than one hairdresser has tried. It usually ends with very sad, lanky straight hair within an hour after curling it…)

 

Publicerat på september 22, 2014, i Hårvård och märkt , . Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Vad bra att du skrev ett sånt här inlägg 🙂 Jag kollar runt lite på olika håroljor då jag inte hittat nån jag är helt nöjd med så kanske ger denna en chans då. Ska se om jag kan hitta den någon stans så man kan provnosa, har svårt med en del lukter så är alltid bäst om man kan lukta innan man köper en stor förpackning

  Gilla

  • Så kul att du gillade det! Jag har inte provat någon annan hårolja, men jag gillar den här i alla fall. Doften är lite speciell, men den sitter inte kvar så mycket i håret efteråt i alla fall. Däremot vet jag inte om det finns några fysiska butiker i Sverige som säljer Nashi. Jag förstår att du vill det, jag är själv lite kinkig vad gäller dofter.

   Gilla

 2. Intressant! Har inte testat håroljan men däremot schampot och balsamet och de känns otroligt vårdande. Dessvärre så har de fått min känsliga hårbotten att klia rätt ordentligt så jag bytte tillbaka till mitt vanliga schampo och balsam i helgen. Snickrar dock på en recension:)

  Gilla

  • Jag har deras schampo och balsam på väg, då får vi se om jag tål dem. Jag har också lite känslig hårbotten. Oljan har jag inte haft några problem med i alla fall, men den har man ju mer i längderna än i hårbotten. Ska bli kul att läsa din recension!

   Gilla

 1. Ping: Redken Diamond Oil | Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: