Nagelbandskrämer från Dollish Polish

Mina naglar har mått ovanligt bra den här hösten och vintern, och jag tror att en bidragande orsak är att jag har börjat använda mycket mer nagelbandskräm. Det började med de fantastiska nagelbandskrämerna från Rainbow Honey, och fortsatte med de här från Dollish Polish. Två av de tre är från en begränsad julkollektion, så de finns inte att köpa längre, men den jag gillade mest, High Functioning Sociopath, går att få tag på genom deras webshop. De här är lite hårdare än de från RH, och tar lite längre tid på sig att sjunka in i huden, men de är ändå riktigt bra. Dofterna är lite udda, men jag gillar dem! Christmas Candy Cane doftar polkagris och Holiday Gingerbread doftar pepparkaka, fast den där amerikanska sorten som är lite tjockare och sötare, inte riktigt som våra svenska pepparkakor. Jag fick lite julkänslor av dem… High Functioning Sociopath (som är inspirerad av Sherlock Holmes) doftar citrus med lite te och lite, lite ingefära. Fräsch och lite speciell.

Förpackningen är inte idealisk, däremot. Har man väldigt korta naglar funkar det nog, men jag får använda översidan av nageln och gräva ut kräm ur dem, vilket är lite kladdigt och inte så hygieniskt.

På det stora hela kan jag rekommendera dessa ändå. De mysiga dofterna gör att jag blir mer sugen på att använda dem, vilket som sagt har gett resultat. Mina naglar, som brukar skiva sig som galna på vintern, håller ihop och växer så att jag faktiskt får fila ner dem för att de börjar bli opraktiskt långa! Det verkar faktiskt som att nagelbandskräm funkar bättre än nagelbandsolja för min del. (Till en viss del kan det också bero på att jag har bytt underlack, men jag tror mer på nagelbandskrämerna när jag tänker efter. Jag har använt rätt mycket glitterlack på sistone och då har jag Picture Polish Revolutions som underlack, så bytet till Nail Pattern Boldness Digital Hydration för de icke-glittriga lacken borde inte göra så stor skillnad.)

SONY DSC

SONY DSC

My nails are better than usual this winter, and I think that it is at least partly due to the fact that I have been using a lot more cuticle balms lately. It started with the amazing balms from Rainbow Honey, and continued with these from Dollish Polish. These are a little harder than the ones from Rainbow Honey, and takes longer to be absorbed by the skin, but I still think that they are really good. They also have some very nice, and quite strange, scents. Christmas Candy Cane and Holiday Gingerbread are from the limited Christmas collection, and smells of candy canes and gingerbread. Weird, but it made me feel a bit of Christmas spirit. High Functioning Sociopath, inspired by the tv show Sherlock, is my favourite. (And it is still available on their web shop. It smells of citrus with a hint of tea and ginger and is fresh and a little odd.

My main gripe with these is that the jars are a bit unhygienic. I prefer the sticks that the cuticle balms from Rainbow Honey comes in. 

On the whole, I’ll recommend these, though! Having nicely scented cuticle balms around makes me actually use them regularly and I think it really has improved the quality of my nails. They don´t flake as much as they usually do in the winter and have actually grown so long that I have to file them down as they are getting in the way!

Publicerat på februari 4, 2015, i Dollish Polish, Nagelvård och märkt , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Klart intressant! Ska nog testa.

  Gilla

 2. Åh, jag blev sugen på High Functioning Sociopath! Sherlock <3eller ja egentligen Benedict Cumberbatch som Sherlock 🙂

  Gilla

 3. Låter som bra grejer 😉 tycker åxå det kan vara lite jobbigt med just den sortens burk, har ju burt bees och det fastnar ju gärna under nageln när man ska ha upp det

  Gilla

  • Ja, visst är det lite störande. Visserligen är det ju bra att smörja under naglarna också, men man vill ju oftast inte ha riktigt så mycket kräm där… 😛 Jag brukar gräva upp det på ovansidan av nageln för att slippa.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: