LCN Lac & Cure Blue Magic

Jag och Lina från Make It Fab var på releasefest på LCN för några veckor sedan och jag passade på att få naglarna lackade med deras nya hemmagellack Lac & Cure. Systemet liknar det som Orly och Depend släppte för några år sedan, med några skillnader;

  • Man behöver inte buffra nagelplattan innan man lackar – mycket bra, tycker jag, som inte vill försvaga mina naglar genom att buffra dem för mycket.
  • Det går att tas bort med vanlig nagellacksremover. Eller, de säger det i alla fall. Jag gjorde det, och det tog en jädra tid att få bort lacket!
  • Det finns duokroma lack i kollektionen! Inte så många (jag såg två), men ändå. Klart roligare än bara vanliga kräm- och skimmerlack!

Annars är det rätt lika. Man ska preppa med ordentlig rengöring och en slags primer. Därefter lägger man ett specialunderlack, ett – två tunna lager färgat lack (jag fick ett, men det hade nog varit snyggare med två) och ett specialöverlack. Det härdas i UV-lampa i en minut mellan varje lager och sedan är det helt torrt.

En sak jag tycker är lite mysko med gellack är att ytan känns som plast (vilket väl beror på att det är plast). Den blir inte så glatt som jag är van vid från vanliga lack, och jag tycker att det känns rätt skumt, faktiskt.

Det ska hålla i upp till en vecka (har jag för mig de sa), men jag fick en del tipwear redan efter ett par dagar och dessutom någon liten flisa, så jag tog bort det redan efter två dagar. Jag misstänker dock att det inte var riktigt ordentligt härdat. Det kändes fortfarande ganska mjukt och jag tror att det nog var lite för kort tid i UV-lampan ibland. Det kanske håller bättre om man är lite noggrannare med härdningen.

Blue Magic, som jag hade, är det mörkare av de två duokroma lacken. Det är ett gråtonat blått som skiftar i lila. Riktigt fint, och ganska milt i färgen. Tycker jag i alla fall. Jag fick kommentarer på releasefesten om att jag var modig som vågade ha så mycket färg. Hmmm… De skulle se vad jag knallar omkring med på naglarna annars! 🙂

Om ni är nyfikna på att testa lack från LCN (eller make-up och skönhetsprodukter, de har mycket sånt också) kan ni köpa det från deras webshop.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Me and Lina from Make It Fab was at a release party at LCN a couple of weeks ago, and I took the opportunity to get my nails done with their new home gel system Lac & Cure. It is similar to the ones that Orly and Depend released a while ago, but there are a few differences;

  • You are not supposed to buff the nail plate before the application – something I really like since I don’t want to buff my nails too much since it can make them thinner.
  • You can remove it with regular nail polish remover – or so they said. I did it, but it was a lot of work!
  • They have duochromatic polishes in the collection! Not that many (I only saw two), but still!

Otherwise it is pretty similar. You prepare the nails by a cleaning dem and applying a primer. After that you apply one coat of gel base coat, one or two coats of coloured polish and one coat of gel top coat. Between each coat you cure the polish in a UV-lamp and at the end it is completely dry. I got one coat of coloured polish, and it looked ok, but I think it would have looked better with two coats.

It is supposed to last for about a week (I think), but I got a lot of tip wear already after a couple of days, so I removed it on day 2. That wasn’t very impressive, but I suspect that my polish wasn’t properly cured. It still felt quite soft, so I think it could have needed some more time in the UV-lamp.

I chose the duochrome polish called Blue Magic, which is the darker of the two duochromes that I saw It is a greyish blue that shifts to purple. It was a nice and soft colour. I am not in love, but it was a shade I was quite comfortable with.

If you want to try some of LCNs polishes (or their make-up or beauty products), you can buy it from their webshop.

Publicerat på mars 29, 2015, i Duo- och multikromatiska lack, Gellack, LCN, Naglar i blått och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: