Halloweenmanikyr med vattendekaler från Milv

Halloween är en av mina favorittider på året ur nagellackssynpunkt (annars bryr jag mig väl inte så mycket egentligen). Det är ju alltid kul att göra lite lätt smaklösa, skräckinspirerade manikyrer! Härom veckan utnyttjade jag Edgy Polish‘ erbjudande på vattendekaler från Milv och köpte på mig en liten bunt, bl a dessa. Jag har hört mycket gott om Milvs vattendekaler, och de var mycket riktigt väldigt trevliga att hålla på med. Som bas använde jag två lager av OPIs vita baslack Put a Coat On! eftersom de här lokalerna ska användas över vitt för att komma till sin rätt. De var mjuka och tunna och lätthanterliga, men ganska stora, så om man inte har jättelånga naglar så får man räkna med att en del av motivet hamnar utanför nageln. Jag använde aceton för att ta bort det som stack ut utanför nageln till en början, men insåg efter att tag att jag faktiskt bara kunde lacka på ett överlack och bara dra bort de som inte blivit lackat.

In English: Halloween is one of my favourite times of the year when it comes to nail art. (Otherwise, I don’t really care that much.) I mean, making slightly tacky, horror-inspired manicures is always fun! The other week, I used the ”get 5, pay for 4” deal at Edgy Polish to buy a bunch of water decals from Milv, including these. I have heard a lot of good things about the Milv water decals, and they really were very nice to work with. I used two coats of OPI’s white base coat Put a Coat On! as a base, since these decals are supposed to be used over white. The decals were very soft, thin and easy to apply, but quite big, so unless you have very long nails, some of the motif will end up outside your nail. I used acetone to remove the extra bits to start with, but after a while I realised that it also worked to simply apply top coat and tear off the excess decal.

 

20161013_151028

20161013_151015

SONY DSC

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Publicerat på oktober 27, 2016, i Halloween, Vattendekaler och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: