Uppfräschad hårfärg med ID Hair Pow’r

Senast jag var hos frissan för att förnya min hårfärg (den ser ut så här när den är nyfärgad) så blekte vi håret lite till och blekte upp en del nya slingor för att få ännu intensivare färg. Det var ju bra snyggt när det var nyfärgat, men det verkar inte som att färgen sitter så bra när det är nyblekt för det tvättades ur ganska fort och nu efter en och en halv månad började det se ganska trist ut. (Det satt betydligt bättre när jag bara fyllde på färgen. Då kunde jag vänta tre månader mellan påfyllningarna.) När jag då fick pressinfo om en ny direktverkande hårfärg, Pow’r från ID Hair, så bad jag om ett pressprov på den blåa. Det finns fem färger; blå, lavendel, rosa, turkos och orange. Den kan köpas på nicebeauty.se och kostar 129 kr. Egentligen skulle jag behöva en grön och en lila också för att verkligen piffa upp alla färgerna, men det räckte faktiskt rätt långt med bara blått. En del av de gröna slingorna hade tappat sitt blåa pigment och blivit ganska gula, så det funkade ganska bra att färga över dem med blått för att få dem grönare igen.
Den var riktigt enkel att använda – jag bara kletade på färg på de blekaste slingorna i torrt hår som inte var förbehandlat på något sätt (men förstås blekt sedan tidigare), väntade i ungefär en halvtimme och tvättade sedan håret som vanligt. Färgen är enormt pigmentrik, dock, så se till att skydda alla ytor som kan komma i kontakt med den, och ha handskar om du testar den. Det gick inte år särskilt mycket för min del, men jag gissar att hela tuben skulle gå åt om man färgar ett helt hår, i alla fall om man är långhårig.
Jag tycker att det blev riktigt bra! Den blåa färgen är väldigt intensiv och härlig, och det piggade definitivt upp min urblekta kalufs och gör att jag kan hålla mig ifrån frissan några veckor till. Det är klart att det inte blir lika bra som när min frisör gör det, men som ett sätt att dra ut på tiden mellan frisörbesöken så funkar det riktigt bra! Och om du vill färga hela håret blått därhemma så kan den här säkert funka alldeles utmärkt.
Sedan får ni ha överseende med att jag är kass på selfies och dessutom inte ville visa mitt ansikte på förebilden eftersom jag inte hade lust att sminka mig eftersom det var söndag. Men ni lär ju se effekten av färgningen i alla fall och det är det viktigaste!

In English: The last time I was at my hairdresser’s to refresh my colour (which looks like this when it’s new) we bleached it a bit more and also bleached some more strands to make the colour more vivid. It looked great when it was fresh, but it washed out pretty quickly (it stays a lot longer when I just refresh the colour and keep away from the bleach). It has now been a month and a half since then, and it was starting to look quite dull. When I got some press info about a new hair colour from ID Hair, Pow’r, I asked for a sample of the blue. There are five colours; blue, lavender, pink, turquoise and orange. You can buy it at nicebeauty.se and it costs 129 SEK. I would have needed a green and a purple as well to refresh all of my colours, but the blue actually went a long way. Some of the green strands had lost their blue pigment and turned yellow, so they became green again when I added the blue to them.
It was really easy to use – I just applied the dye to my dry hair straight from the tube without any pretreatment. (It is bleached from before, though
.) I then waited about half an hour before washing it as usual. The dye is extremely pigmented, though, so make sure to protect all surfaces and use gloves! I didn’t use very much, but I would guess that you’d need the whole tube to dye a whole head of hair, at least if it’s long.
I really liked the result! The blue colour is very vivid and lovely, and it made quite a difference for my washed-out hair. I can now put off going to the hairdresser for a few more weeks. Of course, this is not as good as when my hairdresser does it, but it works fine as a way to prolong the time between the appointments. And if you want to dye your whole hair blue at home, I think this would work just fine!
You will have to live with the pictures. I suck at selfies and I didn’t want to show my face in the before-picture since it was sunday and I couldn’t be bothered to put on any make-up. But at least you’ll see the effect of the dye, and that is the important thing!   

20170217_125314_hdr

Före och efter – visst blev det skillnad!
Before and after – look at the difference!

Publicerat på februari 19, 2017, i Hårfärg, ID Hair och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Jättestor skillnad, vilket bra resultat!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: