Nerdlacquer Octarine

Ju längre ner jag går i nagelträsket, desto svårare får jag att bedöma vad som är ett diskret nagellack. För ett par veckor sedan behövde jag ha diskreta naglar på jobbet och valde Nerdlacquer Octarine, ett i mina ögon ganska diskret blågrålila lack med mångfärgade miniflakes. Det har en svag duokrom effekt och skiftar mellan blått och lila. Jättediskret, eller hur? Inte färgstarkt eller in-your-face. Inget holo eller glitter att tala om. Men ändå var det inte mindre än två gånger som jag kom på folk med att stirra på mina naglar! Jag är nog helt värdelös på det där med diskreta lack. 😛
Nåväl, fint är det i alla fall, även om jag väl oftast föredrar lack med lite mer stuns i. Det täckte på två lager, och var ganska lättlackat, men lite tjockt. Efter ett dygn tryckte jag dit ett klistermärke från Depend som en enkel dekor.

In English: The further my nail addiction goes, the harder it is for me to decide if a polish is discreet or not. The other week, I needed a discreet polish for work and picked Nerdlacquer Queen, which in my eyes is a pretty discreet blue-lilac-grey with multicoloured micro flakes. It has a slight duochrome effect and shifts between blue and purple. Very discreet, right? Not very colourful or in-you-face. No holo or glitter to speak of. But still it happened twice that I caught people staring at my nails! I obviously suck at discreet manicures. 😛
Well, it is a nice polish anyways, even though I usually prefer polishes with a bit more pizazz. It was opaque in two coats and was quite easy to apply, just a bit thick. I added a sticker from Depend after a day as a simple decoration.

Spara

Spara

Publicerat på mars 15, 2017, i Dekaler, Depend, Diverse nageldekor, Naglar i lila, Nerdlacquer och märkt , , , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Hahaha ja så diskret var det kanske inte. Men snyggt! Och jag känner igen det där med att man flyttar gränserna för vad man betraktar som diskret:)

  Gilla

 2. tracesofpolish

  Haha! Stor igenkänningsfaktor på det där! Jag tycker absolut det ser ut som ett diskret lack. Vackert också, komplex färg.
  Idag skulle jag också vara lite formell så då tog jag ett rött lack med logiken att rött iofs inte är diskret men däremot mainstream så då är man per definition diskret.

  Gilla

  • Ja, det har du rätt i – så kanske jag skulle göra istället. Rött borde liksom inte ses som konstigt i alla fall.
   Och visst är det ett vackert lack! Jag gillar de subtila skiftningarna i det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: