Mango Mend Dry Skin Balm

Så här års är man ju rätt så torr som fnöske om händer och nagelband, så jag tänkte tipsa om ett riktigt bra smörj som jag själv fick upp ögonen från genom Feline. Hon försökte hitta någon som kunde agera mula åt henne i USA så hon kunde få tag i mer, så jag frågade Karin, min nagellacksberoende kompis som tyvärr bor på andra sidan pölen numera, om hon kunde tänka sig att shoppa lite. Givetvis ledde det till att både jag och Karin köpte på oss lite också. 🙂
Mango Mend Dry Skin Balm är en härligt fet kräm som gör underverk för torr hud i största allmänhet (nagelband, händer, fötter eller var som helst som behöver lite omsorg), och som finns i flera olika storlekar på förpackningar. De små passar utmärkt att ha i handväskan och använda som nagelbandsbalsam, men jag köpte också en jättetub som jag har bredvid sängen så jag kan kleta in händerna eller fötterna rejält när de behöver något extra. Om man bara tar lite på nagelbanden så går den in rätt fort, men om man använder den som handkräm ska man inte ha planer på att använda händerna på ett tag efteråt eftersom de blir rejält kladdiga. Doften är fruktig och inte så påträngande, även om den är klart märkbar. Jag tycker den här krämen funkar väldigt bra, och kommer nog skaffa mer när det tar slut. (Fast det lär dröja ett tag med tanke på hur stor tuben är!)
Vi köpte den direkt från californiamango.net, och frakten blev faktiskt ganska dyr trots att vi beställde inom USA.

In English: Hands and cuticles tend to be dry as tinder this time of year, so I thought I should write a bit about a really good goo that was brought to my attention through Feline. She was looking for someone in the US who could mule it for her, so I asked Karin, my nail addict friend who is in exile on the other side of the pond now, if she could buy some. Of course, this led to both me and Karin getting some for ourselves as well. 🙂
Mango Mend Dry Skin Balm is a wonderfully thick creme that does wonders for dry skin in general (cuticles, hands, feet or whereever needs some TLC), and that is available in different sizes. The small tubes are perfect to keep as cuticle creams in your purse but I also bought a giant tube to keep by my bed so I can use it as an intense night treatment when my hands or feet are extra dry. When used as a cuticle cream, it is absorbed fairly quickly, but if I use it on my hands or feet, I will be greasy for a while, so I only do that before bed. The scent is fruity and definitely noticeable, but not too strong. I really like this cream, so I will probably try to get some more when I run out (although that will take a while considering the size of my big tube).

We bought it from californiamango.net, and the postage actually was quite expensive even though Karin ordered it to her home in the US.

SONY DSC

Spara

Publicerat på mars 16, 2017, i Hudvård och märkt , . Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Synd att det inte går att få tag på här, för bra krämer är jag ständigt på jakt efter. Mina händer är förskräckliga just nu!

  Gilla

 2. tracesofpolish

  Jag har använt deras nagelolja för ett antal år sedan. Vill minnas att min syster köpte den åt mig i butik i usa, Sallys Beauty. Ett sätt att komma undan frakten, om man har den kedjan i närheten 🙂

  Gilla

 3. Låter som en trevlig kräm, synd att den är knepig att få tag på.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: