Drag marble with CND Vinylux Banana Clips

Jag har förstått att årets stora modefärg på naglarna är gult. Nu har jag nyss läst det i senaste Daisy Beauty, men det var också väldigt tydligt när vårkollektionerna från Depend, OPI och CND trillade ner i min brevlåda och alla innehöll en knallgul humörhöjare. Inte mig emot, när jag är på rätt humör så gillar jag verkligen att ha knallgula naglar. Däremot har ju tyvärr gula lack av någon anledning ofta en riktigt besvärlig formula, och vad gäller Banana Clips från CNDs vårkollektion New Wave så är det verkligen fallet. Färgen är jättehärlig, men det är tyvärr det enda bra jag har att säga om det här lacket. Det vallade sig, ville inte bli jämt och var väldigt svårt att få ut över nageln. Dessutom krävdes det hela fyra lager innan jag gav upp och tyckte att det dög – och då var det fortfarande ojämnt, som ni kan se på bilderna! Jättesynd på ett så snyggt lack! Färgen är lite varmare än många andra gula lack, vilket jag tycker gör den lite mer lättburen.
Accentnaglarna gjorde jag som en torrmarmorering med hjälp av min silikonmatta. Det här är verkligen inget jag är expert på, men jag kletade ut lite lack på mattan och drog runt med en lång, smal pensel och det blev ändå ett helt ok resultat med tanke på att jag är nybörjare med den här tekniken. Den stora fördelen med att marmorera på mattan istället för nageln är att man bara kan slänga de misslyckade försöken istället för att behöva ta bort lack från naglarna. Jag använde tre CND Vinylux-lack; Banana Clips, Desert Poppy från förra årets vårkollektion och Rouge Rite från hösten 2015.
Jag har fått alla lacken som pressprover, och som ni märker har det inte påverkat mitt omdöme. 😉
Vad säger ni om gult på naglarna? Är det något ni gillar eller ogillar? Kommer ni att haka på den här trenden?

In English: I have understood that yellow is this year’s big it-colour on nails. I just read it in the latest issue of Daisy Beauty, but it was also obvious when I got the spring collections from OPI, Depend and CND and they all contained a pick-me-up in the form of a bright yellow polish. I really don’t mind, I quite like having yellow nails when I am in the right mood. Yellow polish does tend to have tricky formulas, though, and Banana Clips from the CND spring collection New Wave was no exception. The colour is gorgeous, but there is nothing else that is good about this polish. It was very difficult to get even, ti was sheer and it just didn’t want to spread out over the nails. Besides, I needed four coats before I just gave up and accepted it  – and it was still uneven then, as you can see in my pictures! It is such a shame when the colour is so pretty. It is a bit warmer than many other yellow polishes, which I think makes it more wearable.
The accent nails were made with dry marbling on my silicone mat. I am really not an expert on this technique, but I just painted some polish on the mat and dragged a long, thin brush through it. I think it turned out quite well for a first try! The good thing about drag marbling on the mat is that you can just through away your failures instead of having to remove the polish from your nail. I used three CND Vinylux polishes; Banana Clips, Desert Poppy from last year’s spring collection and Rouge Rite from the autumn of 2015.
All the polishes were sent to me as press samples, and as you notice, it has not affected my opinions of them. 😉
So, what do you say about yellow nail polish? Do you like or dislike it? Will you pick up this trend?

 

Vänster hand/left hand:

Höger hand/Right hand:

Publicerat på mars 18, 2017, i CND, Diverse nageldekor, Marmorering, Naglar i guld och gult, Naglar i orange och korall, Naglar i rött och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. 12 kommentarer.

 1. ÄLSKAR gult på naglarna. Synd med trist formula på ett sånt där piggt lack. Men så är det ju tyvärr med gula. Förstår inte varför just gula lack är så besvärliga. Måste vara något kemiskt, antar jag.

  Gilla

  • Ja, det måste vara något med pigmentet som gör att de ofta är så hemska att lacka med. Vita är i o f s ofta rätt okul, de också, så det kan ju säkert också hänga ihop med att man måste ha mycket pigment för att få dem täckande.

   Gilla

 2. Jag har aldrig gillat gult, mest för att mina händer och naglar ser jätteskumma ut i gult. Det passar inte min hudton alls.. Men nu när jag har mörkt lila hår så tänker jag att gula naglar kan vara hur fint som helst till håret!

  Gilla

  • Det låter ju asläckert med gula naglar till mörklila hår! Det måste du testa! Och jag tror att det går att hitta en gul som funkar till de flesta hudtoner, det gäller bara att hitta rätt gul.

   Gilla

 3. tracesofpolish

  En riktig wow-manikyr! Jättesnygg verkligen. Syns inte att det var så dålig formula på det gula lacket. Jag har aldrig testat att marmorera på matta men det låter smart.

  Gilla

  • Tack! Oct det var trist att det inte funkade bättre! Jag gillar att göra nail art på mattan! Det är lättare att testa olika saker, och dessutom kan man göra det i förväg.

   Gilla

 4. Så fint, synd på formulan för det är verkligen ett jättesnyggt lack!

  Gilla

 5. So cool, I love the colour yellow!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: