ABC Challenge 2016 (R): CND Vinylux Rouge Rite och Dollish Polish The Status Is NOT Quo

Till bokstaven R i Lacky Corners ABC-utmaning så blir det Rouge Rite från CNDs Contradictionskollektion, som jag har fått för recension. Det är ett blåtonat rött krämlack som är fint, men inte direkt unikt. Jag antar att alla märken måste ha några klassiska röda lack i sitt sortiment, men jag känner nog att jag har så jag klarar mig nu. Det täckte hyggligt på två lager (jag såg efteråt att det var lite flammigt) och var ok att lacka med även om det gillade mina nagelband rätt mycket, så jag fick städa en del. Det här höll faktiskt sämre än de andra Vinyluxlacken jag har testat, som annars brukar sitta väldigt bra. Jag hade dock ordentligt med tipwear redan dag två, så det här var inte lika imponerande.

För att piffa upp det lite gjorde jag en enkel gradient med The Status Is NOT Quo från Dollish Polish‘s Ultimate Fandomkollektion. Lacket är inspirerat av Dr Horrible’s Sing-Along Blog, som är ett underbart knasigt hobbyprojekt som Joss Whedon och hans familj och vänner pysslade med under en skrivarstrejk och sedan släppte på nätet. Citatet är från den första scenen:

In English: For the letter R in Lacky Corner’s ABC Challenge, I’m showing you Rouge Rite from the CND Contradictions collection that was sent to me for review. It is a blue-toned red creme that is nice, but far from unique. I guess that all brands need a few classic reds in their collections, but I have what I need now. It was pretty opaque in two coats (I noticed after I had applied it that it was not perfectly even) and was ok to apply, even though it seemed to like my cuticles a lot and I had to do some clean-up. I had some pretty serious tip wear already day two, so this didn’t stay on as well as the other CND polishes I have tried.

I added a gradient with the gold glitter The Status is NOT Quo from the Dollish Polish Ultimate Fandom collection. This polish in inspired by Dr Horrible’s Sing-Along Blog, a faboulously goofy project that Joss Whedon and some of his friends and family made during a writer’s strike and released online. The quote is from the first scene:

Det var dock inte ett lack som lämpade sig så väl för den här typen av gradienter (jag skulle not ha svampat på det istället). Det har lite för mycket färg i basen så det var svårt att få till en bra övergång. Så sammanfattningsvis blev det väl en manikyr som jag inte led av, men inte direkt var kär i heller. En typisk mellanmanikyr.

In English: This polish wasn’t the best to use in a gradient, though (I should probably have sponged it on). The base has a bit too much colour so the transition wasn’t very smooth. So to summarize, I wasn’t exactly unhappy with this mani, but I didn’t love it either.

 

SONY DSC

SONY DSC

Publicerat på april 1, 2016, i CND, Diverse nageldekor, Dollish Polish, Glitter, Naglar i guld och gult, Naglar i rött och märkt , , , , , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: