China Glaze Cracked Concrete och Nubar Stronghold

Någonstans (jag tror det var på Nailsupplies, men nu hittar jag den inte igen) hittade jag en video med en del tips på hur man kan variera sig med krackeleringslack. Därifrån korpade jag glatt den här iden (fast de gjorde den i vitt och rosa). Jag målade ett svart krämlack (Orly Liquid Vinyl som vanligt) i botten och när de torkat målade jag randen i mitten med Nubar Stronghold. På sidorna fyllde jag sedan i med China Glaze Cracked Concrete, som är nästan samma gråa färg som Stronghold. Jag avslutade med att markera kanten med en rand av silverglitter från ett nail art lack, och en liten strassten.

Jag är rätt nöjd, men jag hade lite för bråttom så randen i mitten blev lite för ojämn. Det hade ju självklart varit lättare att göra den med en smalare borste än den som sitter i korken i flaskan också, men det orkar jag inte fippla med. Hur som helst tycker jag att Cracked Concrete var mycket trevligare än IsaDoras krackeleringslack som jag testat förut, främst för att IsaDoras jämrans sopborste gör att man får jättedålig kontroll över applikationen. Det känns också som att IsaDoralacken är tjockare, men det kanske jag bara inbillar mig eftersom borsten är så klumpig.

I saw a video somewhere with some tips about how to vary the application of a crackle polish, so I stole this idea from there and tried something new. The base is a black creme polish (Orly Liquid Vinyl as usual), and the stripe in the middle is Nubar Stronghold. I painted the sides with China Glaze Cracked concrete, which is almost the same colour as Stonghold, and finished with two stripes of silver glitter nail art polish and a rhinestone. I kind of like the result, though I was a bit sloppy when I painted the stripes, so they are quite uneven.

Publicerat på oktober 4, 2011, i China Glaze, Diverse nageldekor, Krackelerande lack, Nubar, Orly. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Jag har aldrig gillat den här cracklegrejen men det här ser mer ut som lite konad eller kanske folie. Tycker det är ganska fint men jag förstår vad du menar med att mitten blev ojämn

  Gilla

 2. Vilken kul ide, tror jag ska testa 🙂

  Gilla

 3. Jättesnyggt ju!

  Gilla

 4. Kajalpennan: Jo, jag är ingen cracklefantast jag heller, men det blir roligare om man varierar sig lite.
  Honi: Gör det! Det var lätt!
  Helga: Tack, snällt av dig! 🙂

  Gilla

 5. Verkligen tjusigt! Kreativt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: