Orly Star of Bombay med nagelfolie (och lite Katla)

Jag har fått hem en hel bunt nya, fina nagelfolier från No1 Nail Art Shop på eBay, så det blir nog en del folie framöver. När jag skickade efter den här insåg jag inte hur fin den faktiskt var, men den är riktigt läcker. Jag tänkte variera mig och inte kombinera guld med svart för en gångs skull (det känns liksom ofta självklart), men jag lyckades inte helt och hållet med det. Orly Star of Bombay är visserligen mörkt, mörkt blå, men det ser svart ut nästan jämt. Jag köpte det här innan jag började blogga, så jag har inte visat det tidigare, så ni får en närbild för att demonstrera att det finns ett diskret blått skimmer i det:

Formulan var riktigt bra. Det var lätt att kontrollera och täckte på två lager. Dessutom har det nu suttit i tre dagar och det syns knappt.

Jag målade ett oregelbundet mönster med folielimmet och fick på det sättet ett nästan krackelerat utseende. Foliens holo var lite svårt att fota och syntes faktiskt bäst under min skrivbordslampa. Det är snyggare i verkligheten än vad som framgår på mina bilder. Jag försökte filma det för att se om det skulle synas bättre, men jag är inte säker på om det gjorde det… Sedan försökte jag filma det i terrariet (tänkte att UV-lampan kanske skulle hjälpa), men det blev inte så bra. Däremot var Katla så söt, så ni får se den filmen ändå. 🙂

Tillsammans med sötaste draken:

I solljus:

I have gotten a bunch of nice new nail art foils from No1 Nail Art Shop on eBay. This one, Gold Plated, was actually nicer than I expected. It is a very pretty gold holo and it was very nice to work with. I tend to always combine gold with black, so I combined it with what I thought would be a dark blue polish, Orly Star of Bombay. In reality it looks black in most lights, so my plan to get some variation failed. The formula of Star of Bombay was really nice, it was easy to control and two coats was enough. I have now worn it for three days and it still looks good.

I painted an irregular pattern with the foil glue to get an almost crackled look. It was tricky to catch the holo in the foil with my camera, so I tried a few different lighting conditions, for example under the UV-lamp in the terrarium. It was not ideal to bring out the holo, but Katla was so cute, so I posted one of the pictures and a video anyway…

Annonser

Publicerat på november 15, 2011, i Katla, Nagelfolie, Orly. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Hon är så häftig, som en liten minidinosaurie 🙂

  Gilla

 2. Katla är så söt! Ser verkligen ut som att hon tycker att det är mysigt att bli klappad.

  Gilla

 3. Åh vart får man tag i sånt folielim, och hur fungerar det? Riktigt häftigt!

  Vilken fantastisk liten drake du har ❤ Jag drömde om att ha en jag med i flera år, men så blev det nakenhund istället.. ^^'

  Gilla

 4. Asså den där Katla är verkligen fett söt! 😀

  Jag blir sugen på att köpa folier varje gång jag är inne på din blogg (damn u!) 😛 Denna looken var verkligen jättesnygg!

  Gilla

 5. Jisses vilken söting 😀 Och naglarna blev riktigt snygga dem med! Hur länge sitter foliet kvar på dina naglar? För varje gång jag har använt folie så börjar det lossna eller ramla av nageln efter bara en dag..

  Gilla

 6. Lina: Ja, men hon är en riktig liten goseödla, faktiskt! Hon älskar att bli klappad! 🙂

  Cias naglar: folielim finns att köpa från de flesta eBaysäljare som säljer folier (se fliken ”inköpstips” ovan). Man applicerar det, väntar tills det torkat och trycker sedan folien mot det så att mönstret överförs. Jag har lite tips och en länk till en tutorial under fliken ”nagelfolie”.
  Visst är hon en fin drake! 🙂 Fast nakenhund är väl inte så illa, det heller!

  Helga: Det håller jag förstås med om! Och det är väl bara att köpa lite folier och testa! Det är ju inte ens särskilt dyrt! 😉 Kul att du gillade min manikyr!

  Carro Naglar: Söting var ordet! 🙂
  Folien brukar sitta ungefär lika länge som en vanlig manikyr. Eftersom det är överst på nageln blir det slitet först, men om man fyller på med överlack varannan dag eller så kan det hålla lika länge som lacket under sitter kvar. Konstigt att det inte håller längre för dig.

  Gilla

 7. Coolaste Katla! Jag vill pussa på henne när hon ser så där nöjd ut! Vacker manikyr också.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: