Mer antibiotika till Katla

Stackars lilla Katla blir aldrig riktigt frisk. Hon har ju haft en infektion ett tag (jag har skrivit om det här och här). Hon fick först en sorts antibiotika i tre veckor som inte hjälpte alls, och sedan har hon fått en annan sort i tre veckor. Vi var inne på återbesök med henne i torsdags, och hon är bättre nu, men infektionen är fortfarande inte helt borta, så det blir två veckors behandling till. De är lite sega, leguaner…  Och inte ville hon ge blodprov heller! Hon snörpte ihop sina blodkärl så veterinären inte fick en droppe! Det tog ett bra tag innan hon gav sig så det gick att göra ett litet blodutstryk.

Hur som helst, stackars ödlan får stå ut med behandling ett tag till. Hon är i o f s mycket snäll, men medicinen verkar inte smaka särskilt gott…

Administrering av flytande antibiotika – hon har ju en praktisk liten haklapp som man kan dra försiktigt i för att få henne att öppna munnen. Handduken är för att kunna hålla lite bättre koll på henne så hon inte slingrar sig loss.

Annonser

Publicerat på november 19, 2011, i Katla. Bokmärk permalänken. 6 kommentarer.

 1. Synd om Katla! Men vilken förmåga att kunna snörpa ihop sina blodkärl, där ligger vi i lä!
  Är själv ingen husdjursmänniska, men om jag skulle ha ett skulle det vara en ödla! Helt ärligt alltså, de är så vackra och…ja, något mer som jag inte kan sätta ord på.

  Gilla

 2. Nämen lilla Katla! Hoppas att hon blir frisk efter den här behandlingen i alla fall. Aldrig roligt med sjuka husdjur.

  Gilla

 3. Hoppas att hon blir frisk nu!

  Gilla

 4. Minerva: Ödlor är rätt coola för att de har en så helt annorlunda fysiologi än oss däggdjur. Själv är jag en utpräglad husdjursmänniska, jag har nästan alltid haft husdjur av någon sort, men eftersom jag är gift med en pälsdjursallergiker så blir det inget lurvigt numera. Fast med Katla i hemmet känns det inte som en uppoffring.
  Nailtastic och Syster Värst: Jag tror nog det blir bra nu. Hon är mycket piggare efter den första behandlingen och har dessutom börjat ömsa, vilket alltid är ett gott tecken!

  Gilla

 5. Så ser det ut när jag ger katterna medicin men jag brukar halvligga över dem också. ;D

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: