Collistar Verde Lamé Mat

Det här är det av de tre lacken jag fick att recensera som jag var mest nyfiken på, och det är riktigt snyggt också! Det är en svårdefinierbar färg som ligger lite mittemellan blått och grönt. Enligt namnet ska det vara grönt, men jag tycker nog det är närmast blått. Det är smockfyllt med skimmer och har en vagt metallisk effekt. Det var lite bökigt att applicera eftersom det var lite tjockt och svårkontrollerbart och blev rätt kladdigt, men å andra sidan täckte det perfekt på ett lager och jämnade ut sig väldigt fint. Slutresultatet blev riktigt fint!

Eftersom det är matt hade jag inget överlack och då blev det ju förstås slitet rätt fort med tydlig tipwear redan efter ett dygn, men det är ju inte så konstigt.

Inomhus under skrivbordslampan:

Utomhus i mulet väder:

Utomhus i solsken:

För att få lite omväxling svampade jag Nubar Twilight Matte lite oregelbundet över. Det syntes inte så värst mycket, men gav lite omväxling. Jag har lite svårt att komma på bra sätt att dekorera matta lack annars eftersom man förlorar den matta strukturen när man fixerar dekoren med överlack.

Bara för att se hur det skulle se ut blankt så slängde jag på ett lager överlack precis innan jag skulle ta bort det. Jag tycker nog inte att det vann på det. Det är så snyggt matt, men blir ganska standard blankt.

Jag fick det ju som sagt att recensera, men jag blev lite nyfiken på var man kan få tag på det om man vill ha fler, så jag surfade lite och hittade det på eleven.se för 125 kr.

As I wrote about a while back, I got three polishes to review. This is the one I was the most curious about and it turned out to be really nice! It is somewhere between green and blue. According to the name I guess it is supposed to be green, but I would rather say it is blue. It is packed with shimmer and has a metallic matte finish. Very pretty! 

The formula was tricky to apply, but it was perfectly opaque in one coat and evened out very nicely, so once on it looked good. (After some pretty massive cleanup.) I got quite a lot of tipwear already after a day, but that was not so strange considering I wore no top coat.

I sponged it with Nubar Twilight Matte to get some variation after a day or so.

In the last picture I have slapped on some top coat to see how it looked shiny, but I really don’t think it gained from it. I liked it better matte.

Publicerat på november 24, 2011, i Collistar, Diverse nageldekor, Matta lack, Nubar. Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

  1. Vilket läckert lack! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: