Kleancolor Metallic Aqua och Midnight Seduction

Jag kände mig lite oinspirerad när jag målade naglarna senast, och manikyren blev därefter. Ok, men inte mer. Det är Kleancolor Metallic Aqua som bas. Två lager, täckte väldigt bra och hade en fin formula. Jag hade på Midnight seduction på tipparna i en vag gradient, vilket glittrar lite, men inte syns så värst mycket egentligen. Den består av väldigt smått glitter i grått, blått och rosa (tror jag) i en klar bas. För att piffa upp det satte jag på några silverdekaler från Adnails (igen) på ringfingren och tummarna. Tyvärr lyfte de lite från nageln, något jag misstänker beror på att jag var för otålig och inte väntade tills lacket under var helt torrt innan jag satte dit dem. Nej, det här blev ingen kärlek, det känns lite tråkigt. Det ryker nog imorgon, efter bara två dagar, av ren tristess.

Metallic Aqua har egentligen en grön ton i sig som inte riktigt framgår på mina bilder, tyvärr. Jag försökte fota både inne och ute, men kameran gjorde det blåare än det är oavsett ljusförhållandena. Det är en riktigt piffig och rolig färg.

Dessvärre verkar inte Kleancolor och Seche Vite fungera särskilt bra ihop. När jag lackade över med SV blandade det sig inte med den klara basen i Midnight Seduction, utan det ser liksom ojämnt ut. Inte så snyggt. Jag har noterat samma sak tidigare med Kleancolor Blind Date. Dessutom upplevde jag ett epic failure när jag försökte lägga på folie över Kleancolor Metallic Sapphire (ni får se bilderna här, det är för bedrövligt för att få en egen post). Iden var bra – jag hade en bas av Metallic Sapphire, en diagonal med folien White Star från No1 Nail Art Shop på eBay och markerade diagonalen med ett nail art lack i silverhologlitter från Color Club. Det som hände var att den blåa färgen blödde över i överlacket och liksom ”åt upp” folien. Riktigt hiskeligt var det! Det hände på alla fingrar, men det var värst på tummen där jag hade SV rakt på folien utan ett annat överlack emellan. (Jag glömde bort det.) Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, faktiskt! Men Metallic Sapphire färgade av sig rätt mycket till penseln när jag la på SV, så jag tror att det helt enkelt inte är så färgbeständigt. Men med tanke på hur billiga Kleancolor är, så kanske man inte ska förvänta sig toppkvalitet. Det är ju bra lack om man har dem utan dekor. Torkar fort, täcker bra och sitter länge. De är kanske bara inte ett bra val om man ska ha folie över delar av dem. (När jag har haft folie över hela har det funkat.) Det kan också förstås bero på vilket lack det är. Metallic Sapphire är ju väldigt mörkt och pigmenterat, så det är kanske inte så konstigt om det släpper mer färg än de andra.

Nå, så här såg det ut nylackat:

…och så här såg det ut efter ett par dagar:

Annonser

Publicerat på december 29, 2011, i Dekaler, Diverse nageldekor, Kleancolor, Nagelfolie, Naglar i blått, Naglar i grönblått. Bokmärk permalänken. 7 kommentarer.

 1. Oj vilken facinerande effekt det blev av det! Katastrof, men spännande ändå 🙂 Jag har också märkt att man får passa sig lite med ett par av Metallic lacken när man lackar med överlack, färgen tenderar att följa med penseln ner i överlacksflaskan. De är så galet pigmenterade så de inte kan hålla det inne antar jag. Men att det åt upp foilien så! Häftigt ^^

  Gilla

 2. Snygg gradient och den andra såg lovande ut också. Synd att det blev knas med överlacket…

  Gilla

 3. Cactus: Ja, det var rätt fascinerande faktiskt! Särskilt att se hur folien gradvis åts upp. Helmysko!
  Sminkan: Tack, och ja, det var allt lite synd. Jag får kanske göra något liknande med ett annat lack i botten någon gång.

  Gilla

 4. Jag tycker de ”kärleklösa” var rätt snygga, jag. Fast inte lika fina som snönaglarna! De är väldigt tjusiga.

  Gilla

 1. Ping: Nubar Greener och Kleancolor Gold Caviar « Nageldraken

 2. Ping: Kleancolor Metallic Purple med nitar « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: