Ozotic Pro Mish Mash 532

Jag var ute och paddlade kanot i helgen och ville ha ett lack som jag kunde njuta av om det skulle bli sol. Jag var lite sugen på holo, och det här var faktiskt det enda av mina otestade lack som hade holo i sig. Det har stått på hyllan med otestade lack i nästan ett år och blivit mer och mer bortglömt. Förmodligen eftersom det ser lite för tråkigt ljusblått ut i flaskan, men när jag swatchade det på en sticka i förra veckan insåg jag att det ju är mer färg i det än så om man bär det över svart. Så det blev två lager A-England Camelot (svart krämlack som var något tjockt i konsistensen, men annars bra att ha att göra med) och ett lager Ozotic Pro 532 över. Jag gillade det mer än jag trodde jag skulle faktiskt. Jag är ju ingen holofanatiker egentligen eftersom jag tycker att hololack är lite trista när inte solen skiner på dem, men det här är tydligt multikromt i turkosgrönt, blått och lila i svagt ljus och har maffiga regnbågar i solen, så man får det bästa av två världar! Formulan var helt ok också. Jag har haft lite problem med att mina Ozoticduokromer har torkat jättelångsamt förut, men det här hade helt normal torktid. Misstänker att det var mitt gamla Orly Liquid Vinyl, som jag hade som svart underlack, som var problemet.

Mish Mashkollektionen från Ozotic Pro består av fyra lack, där tre tyvärr är väldigt lika. Jag har 532 och 534, men eftersom min kollega Karin köpte 531 och 533 samtidigt så har jag faktiskt lyckats göra en jämförelse mellan lacken i kollektionen tidigare. Eftersom jag tror att de här hör till lacken som Ozotic har slutat tillverka kan det kanske vara kul att se ifall någon vill försöka haffa något av dem innan de försvinner för gott. Jag var faktiskt inte överväldigad av de här lacken tidigare, men nu gillade jag i alla fall 532 riktigt mycket.

Dekalerna köpte jag i Prag när jag och maken var där för ett par veckor sedan. De är från Nice cosmetics och jag lyckades gå in i några från det märket förra året när vi var i Prag och gifte oss. (Jag har visat andra dekaler från samma märke här och här.) När jag nu faktiskt hade vägarna förbi igen släpade jag med mig en vagt protesterande make in på samma butik och köpte på mig alla kartor de hade som inte var i rosa. Expediten måste nog ha tyckt att jag var lite galen. Men de är väldigt trevliga och går inte att få tag på någon annanstans. De har en tjeckisk hemsida, men dekalerna går inte att beställa därifrån. Just på de här bilderna ser de lite sisådär ut, men det är för att jag hade så bråttom när jag fixade naglarna att jag inte hann vänta på att lacket under hann torka ordentligt. De ser därför lite ut som att de ligger i en grop, men det är inte dekalernas fel, utan mitt. Om ni skulle vara i Prag och vill leta rätt på dem så finns det i en affär som ligger vid tunnelbanestationen närmast Kruttornet. Kommer inte ihåg affärens namn, men den var rätt stor och sålde smink, schampo, hårpryttlar och allt möjligt sånt.

Först några bilder från den mulna morgonen i lördags när vi var på väg ut med kanoterna. Ja, det är en liten regndroppe på mitt lillfinger, jag såg inte den när jag fotade… Men jag är nöjd med hur det multikromatiska skiftet syns på den här bilden.

Och så några bilder i sol från när vi kommit fram till nattlägret i lördags. Jag fick lite sol på mina naglar ändå! Vilket ledde till ohämmad nagelnördighet då jag stack fingrarna under näsan på vem som helst som råkade vara i närheten (även ointresserade gossar) och glatt tjöt ”titta, regnbågar!”

Och så får ni en fin paddlingsbild också på slutet. Den är från i söndags förmiddag, då solen var framme och allt var hur mysigt som helst. Vi paddlade på Fyrisån (som rinner genom Uppsala) från norr om Dannemorasjön till Storvretabadet, om nu någon skulle vara intresserad. Det var väldigt fint större delen av vägen och vi behövde bara lyfta kanoterna vid ett ställe.

Publicerat på juli 3, 2012, i Dekaler, Duo- och multikromatiska lack, Holografiska/prismatiska lack, Naglar i blått, Naglar i lila, Ozotic Pro. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Det är fint, lacket. Roligt med både duokrom och holo.

  Gilla

 2. Det här var ju riktigt intressant! Det har varit så mycket skriverier om holosarna och dom duokroma så jag har nog helt missat mish-masharna.

  Gilla

 3. Sminkan: Ja, det är riktigt tjusigt! Konstigt att inte fler har vågat sig på att kombinera duokromt och holo.
  Lackycorner: Det har faktiskt varit förvånansvärt tyst om dessa, konstigt nog, för de är ju om inte unika, så i alla fall ovanliga. Man behöver faktiskt inte alla tre av 532, 533 och 534, men det är kul att ha något av dem i alla fall! 531 är ju annorlunda mot de andra tre, men jag gillade personligen inte den färgen.

  Gilla

 4. Jag gillar verkligen de här! Det blir så bra just för att holo är mycket bättre i sol än i skugga och duokromt är mycket bättre i skugga än i sol, så det blir perfekt var man än är 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: