Rapport från försöket med trälim som underlack

Nu har jag kommit tillbaka från Glasgow efter en mycket intressant konferens. Fin stad, f ö, får ni chansen är den värd att besöka! Det blev inget bloggat under tiden jag var där. Visserligen hade jag wifi på rummet, men det var rätt långsamt och jag var helt slut på kvällarna av att sitta och lyssna koncentrerat hela dagarna så jag orkade inte riktigt. Det är bisarrt hur man tappar vanan att sitta och lyssna länge när man har lagt studentlivet bakom sig. För övrigt kan jag säga att fördelen med att resa själv är att man kan tillbringa hur mycket tid som helst med att gå i affärer och titta på nagellack. Jag fick med mig 6 nya lack och lite nageldekaler hem. 🙂 Förutom nagellacken så inhandlades ett självuppblåsande liggunderlag för bara 20 pund och en jacka i något liknande goretex för 80 pund. Väldigt trevliga priser för saker jag behövde!

I alla fall. Jag testade som sagt att använda utspätt trälim som underlack. Det höll i två dagar för mig, men då ägnade jag mig åt en del hardcorepysslande inklusive smältlim och en del petande med naglarna, så det är inte säkert att det skulle ha hållit så mycket längre med vanligt lack. Det var helt klart lättare att ta bort än med underlack. Inte sådär att hela naglarna bara lossnade som jag sett en del skriva, utan jag fick pilla en del, men naglarna blev hyggligt rena och det gick rätt fort. Så här var bitarna jag fick loss:

Och så här såg mina naglar ut efteråt:

Det var olika lätt att få bort det från olika naglar, så jag tror att jag borde ha haft ett lite tjockare lager (jag gissar att det blev lite olika tjockt). Naglarna kändes i alla fall friska och hela efteråt, inte slitna på det där sättet som det gärna blir när man pillar bort vanligt lack. Jag kommer nog att använda det här igen när jag har glitterlack, faktiskt.

Publicerat på september 11, 2012, i Tips och recensioner. Bokmärk permalänken. 5 kommentarer.

 1. Blandade du trälim och vatten bara?

  Gilla

 2. Jag har nyss införskaffat trälim för det här ändamålet också =) Jag undrar om det släpper bättre om man inte späder ut det? Jag måste prova snart, jag är nyfiken på hur det kommer fungera på mina naglar. Det mesta brukar sitta rätt bra på mig, och glitterlack är inget undantag..

  Gilla

 3. Anja: Ja, jag tvättade ut en gammal nagellacksflaska och hade i mest trälim och en liten skvätt vatten. Inte särskilt mycket alls, bara så det blev lite lättare att ”lacka” med.
  Roxcat: Jag tror det kan bli lite segt att ”lacka” med om man inte späder ut det alls, men du kan ju försöka! Ska bli kul att se hur det funkar för dig!

  Gilla

 4. Intressant, det här ska jag definitivt testa! Hoppas verkligen det funkar, då kommer jag slänga mig in i en köporgie av glitterlack!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: