Nail Art Sunday: Draknaglar

Den här veckan är det tema zoo på Nail Art Sunday. Jag funderade lite först på att göra något inspirerat av mammas kattungar med vit bas och partier i brunspräckligt, men det föll lite på att det är lite bökigt att fota det med kattungarna. Jag menar, gör jag något sånt måste jag ju fota det med en kattunge i näven. En kattunge kan ju sälja in vilken kackig nail art som helst!  Men kattungarna är nu 5,5 veckor gamla och är bara stilla när de sover, så det fotoprojektet är liksom dömt på förhand…

Katla, däremot, är faktiskt stilla långa perioder i taget eftersom hon är en gammal dam, och hon har ju väldigt vacker mönstring, så det blev en svampning inspirerad av henne istället. Jag började med OPI Who The Shrek Are You? som bas och svampade sedan på L.A Girl Metal Brass och Color Club Nothing But Truffle. För att göra det mer likt ödlehud så gjorde jag det matt med China Glaze Matte Magic. (För övrigt kan jag meddela att det går bra att tunna ut Matte Magic med Seche Restore. Jag har varit tveksam till det tidigare eftersom jag inte vetat om det skulle förändra dess egenskaper, men när jag tog fram mitt Matte Magic idag var det bara en seg gegga i botten, så jag hade inget att förlora. Det funkade prima, så uppenbarligen är inte ämnet som gör det matt lättflyktigt.)

Först en bild med blankt överlack:

Efter mattifiering:

Sedan kom man till kapitlet ”fota naglar med Katla”. Vid det här laget hade Katla gått och lagt sig i vår säng under några kuddar och hade det väldigt bra. Hon tyckte inte alls att det var en bra ide att matte kom och flyttade på kuddarna och försökte fota henne. Dessutom var det ju rätt kasst ljus. Utan blixt fick jag bara en acceptabel bild. Där syns färgmatchningen rätt bra, men den är rätt suddig:

Försökte med blixt istället, men det uppskattades inte av ödlemadamen. Hon tolererade lite blixtrande under bestämt blängande, men sedan knatade hon iväg och började gräva ner sig under några kuddar, så då fick jag ge upp. Det blev som det blev med bilderna. Men manikyen var i alla fall en hygglig matchning av min sötnos!

The theme of this week’s Nail Art Sunday is ”zoo”, so I have chosen to match my iguana, Katla. I used OPI Who The Shrek Are You? as the base and sponged it with  L.A Girl Metal Brass and Color Club Nothing But Truffle. To make it more lizard skin-like I mattified it with China Glaze Matte Magic.

Publicerat på oktober 14, 2012, i China Glaze, Color Club, Diverse nageldekor, Katla, L.A. Girl, Naglar i brunt, Naglar i grönt, OPI, Svampning. Bokmärk permalänken. 9 kommentarer.

 1. Vilken sötnos! Och matchningen vart jätte bra.:-)

  Gilla

 2. Matchade helt perfekt!

  Gilla

 3. Wow, första bilden är ju naglarna identiska med Katlas färger! Riktigt snyggt och en cool manikyr.

  Gilla

 4. Utan matchningen var den inte så häftig, tillsammans med Katla är den oslagbar:)

  Gilla

 5. Så himla snyggt färgmatchat. Och va vacker hon är din ödlemadame! 🙂

  Gilla

 6. Cactus: Ja, jag är faktiskt förvånad över att det blev så pass nära i färg.

  fru jernström: Tack! Det verkar som att nagellack och ödlehud reagerar olika på blixtbelysning, för det såg helt annorlunda ut på blixtbilderna.

  Lela: Det är väl inte en kombination av färger som jag skulle ha tänkt på om inte Katla hade inspirerat. 😉

  Sofie: Tack! Och visst är hon vacker, det tycker jag också! 🙂

  Gilla

 7. Läckra naglar och jag älskar bilder på Katla.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: