Depends snabblagningskit

Mina naglar har verkligen inte varit i bra skick på sistone, så jag har fått ägna mig åt en del nödlagningar. Förra veckan fick jag sprickor i två av naglarna på vänster hand. Såna där elaka sprickor som går hela vägen in på nagelbädden så man inte kan klippa av naglarna. Jag fick då tillfälle att testa mitt nya snabblagningskit från Depend. Jag har tidigare haft deras variant för gelenaglar som består av en gele och en härdningsspray. Den var slut när jag skulle köpa en ny senast, så det blev den här varianten med bara ett nagellim. Det var riktigt lätt att använda, man bara buffar upp nageln, sätter på silkesfibern och målar på tre lager av limmet. Det tog ett tag eftersom limmet torkar rätt långsamt, men när det väl var klart blev det riktigt bra. Efter att ha polerat det blir det riktigt diskret och det håller klart bättre än den andra varianten med gele och härdare. Den brukade lossna när jag bytte lack, men den här höll för i alla fall två-tre lackbyten. Därefter tog jag bort glitterlack med foliemetoden och då började det lossna, men det hade nog kunnat hålla längre om jag bara hade tagit bort lack som vanligt. Dessutom blir det tunna, fina lagningar som faktiskt inte syns under lacket. Jag gillar verkligen den här! Att den dessutom bara kostar runt 70 kr är också en bonus.

Mina naglar med lagningar. Pekfingret och långfingret är lagade. Det här är efter att ha bytt lack ett par gånger, så ni ser att det har hållit riktigt bra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Några pressbilder. (Jag har alltså inte fått det här att recensera, men jag bad om lite snygga pressbilder eftersom mitt kit var öppnat och inte såg så snyggt ut.)

6230_nor

lösa produkter_6230

My nails have really been in a terrible condition lately. Lots of chipping and cracks. Last weekend two of the nails on my left hand got cracks that went all the way into the nail bed, so I got an opportunity to try out my new nail repair kit from Depend. I have previously had their gel kit with a gel and an harderner. That one works ok, but I usually had to redo the patches when I changed polishes since it came off when using the regular remover. This new kit held up for at least two or three nail polish changes, and I think it might have stayed on longer had I not used the foil method to remove a glitter polish. It was also pretty easy to use, I just buffed the nail, attached the silk fiber and painted on three layers of the nail glue. The glue dried quite slowly, so it took a while, but after I hade buffed the nails it looked fairly good. The repairs are thin and doesn’t show under the polish. That it only cost about 79 SEK is also a bonus!
The first picture is of my nails with the pointer and long finger nails repaird. This was taken after two or three nail polish changes, so you can see that it held up well. The other pictures are press pictures. I did not get this for review, but I asked for some pictures from Depend since my kit is opened and did not look so good.

Publicerat på februari 5, 2013, i Depend, Tips och recensioner. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Verkar jätte bra, funkar förmodligen bättre än te-påse tricket 🙂 o va orättvisst lång nagelbädd du har :O sjukt avundsjuk nu 🙂

  Gilla

  • Det är nog samma grundprincip som tepåsevarianten, men jag tror att silkesfibern är lite mer diskret. Om man bara har en liten skada kan man dessutom klippa av delar av lagningslapparna så räcker kitet längre! 🙂
   Tack, jag är faktiskt rätt glad över att mina nagelbäddar är så pass långa eftersom jag nog inte skulle ha mycket naglar att hurra för annars. Jag blir alldeles kollrig om jag har för mycket fri kant! 😉 Jag försöker också låta bli att pilla under nageln och då växer nagelbädden faktiskt ut och blir längre.

   Gilla

   • Det är mycket möjligt, sedan brukar inte de tepåsar jag testat vilja fästa utan ”vecklar upp sig” 🙂
    Hehe låta bli att pilla under naglarna är minst sagt svårt, får panik om jag kollar under dem o de e minsta lila smuts o då blir det att ”skrapa” med en annan nagel :/ Inte det bästa kanske 🙂

    Gilla

    • Kan tänka mig att det är svårt att få tepåsar att uppföra sig. Silkeslapparna i det här kittet är ju självhäftande, och det gör allt lättare.
     Du får skrapa lite försiktigt, kanske, och försöka undvika att peta på huden som fäster under nageln när du gör det?

     Gilla

 2. Detta kitet är kanon. Fick köra tepåse-varianten i höstas när jag var utomlands men höll tyvärr inte så länge. Väl hemma hittade jag detta. Blev räddningen tills nageln växt ut till lämplig längd.

  Gilla

 3. Ja, har också använt den, men tycker att silket lossnar ändå efter ett tag…Använde iofs bara ett lager lim, så det kanske gjorde det.
  Men vad är foliemetoden som du skriver om – att du tog bort glitterlacket med det? Har du något inlägg om det jag kan läsa?

  Gilla

 4. Det här har jag också testat. Funkar kanonbra.

  Gilla

 5. Agneta: Ja, visst är det en räddare i nöden!

  Kristiina: Jag tror det behövs tre lager (minst), annars löser man nog upp limmet med nagellacksborttagningsmedlet. Jag har inte själv skrivit om foliemetoden, men det finns jättemånga bra tutorials på YouTube, t ex http://www.youtube.com/watch?v=Y3_eqRMoK8I.

  Lacky Corner: Kanonbra var ordet! 🙂

  Gilla

 1. Ping: Mer om Depends snabblagningskit « Nageldraken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: