Nail Art Sunday: Picture Polish Violet Femme med silverkrackelgradient

Veckans tema på Lelas Nail Art Sunday är ”gradient”, och gradienter är ju något jag gillar att ägna mig åt så det passar mig bra. Basen blev ett neonlack från Picture Polish. Eller, det står bland deras neoner, men jag tycker inte det är så neonigt. Det är ganska mörkt lila, men en väldigt stark och härlig färg. Det torkar lite åt det matta hållet, om än inte helmatt, så det är kanske lite neonpigment i det, men jag tycker egentligen att färger ska vara lite mer lysande för att kallas neon. Tja, det är hur som helst ett läckert lack, neon eller inte! Det var lite tjockt och en aning svårkontrollerat att måla med och det blev lite kladdigt. (Det bet sig fast rätt bra också, här har jag t o m försökt städa upp med en pensel doppad i aceton och det är fortfarande rätt kladdigt målat.) Det täckte väldigt bra däremot, jag har två lager och jag hade kanske kunnat klara mig med ett om jag hade varit noggrannare.

Gradienten då? Jo, jag har en massa otestade krackeleringslack som jag köpte på mig när de kom och sedan inte har använt eftersom jag hann ledsna på den trenden rätt fort. Jag tänkte att det kunde vara lite annorlunda att svampa på dem, så den här gradienten är svampad med China Glaze Platinum Pieces. Det sprack upp snyggast när jag svampade lite tjockare och högerhanden blev faktiskt bättre än vänsterhanden. Jag svampade också över lite av det lila lacket över det silvriga eftersom jag tyckte att det blev för högt på nageln, och det blev en rätt snygg effekt eftersom silvret lyser igenom det lila. Och så blev det lite strass för att piffa till det lite. Jag tyckte det blev lite trist innan.

Uppdatering: Det här lacket har suttit anmärkningsvärt bra! Jag är nu inne på dag 4 och har bara lite, lite tipwear. Imponerande!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

This week’s  Nail Art Sunday theme is gradient”, something that suits me well, since I like doing gradients. As a base I used Picture Polish Violet Femme, a dark but bright purple creme. It is grouped among their neons, but I’m not sure I would call it a neon. I really like the colour anyhow, and it was well pigmented and opaque in two coats. It was a little thick and tricky to apply.

I have a lot of crackle polishes that I still haven’t tried since I got fed up with them fairly quickly, but I wanted to make the gradient a little different so I used the silver crackle polish China Glaze Platinum Pieces for the silver gradient. Since the gradient got a little too high on the nails,  spunged over some of the purple polish, which actually looked really nice when the silver shone through. Then I just added some rhinestones to spice it up a bit.

Edit: This polish has held up remarkably well. I have now worn it for four days and there is just some barely visible tipwear. Impressive!

Publicerat på mars 3, 2013, i China Glaze, Diverse nageldekor, Krackelerande lack, Naglar i lila, Naglar i silver, piCture pOlish, Svampning. Bokmärk permalänken. 10 kommentarer.

 1. Första gången jag tycker det är snyggt med krackel-lack. 😉

  Gilla

 2. Tanken på att svampa med krackelerings lack har aldrig slagit mig xD Men det kanske man ska testa när man bara vill ha lite effekt längst ute på naglarna =) Jag tyckte oxå att det blev snyggt att du svampade över med lite lila =)

  Gilla

 3. Kan inte hjälpa det men jag får utslag av krackeleringslack:( Däremot gillade jag effekten som blev när du svampade ovanpå krackeleringslacket. En härligt transparent effekt.

  Gilla

 4. Mrs Data: Det blir jag jätteglad av att höra! Så kul! 🙂

  Tess: Kul att du gillade det! Man kan faktiskt göra en del skojigheter med krackeleringslack.

  Lela: Det låter allvarligt! 😉 Jag är faktiskt lite förtjust i att använda krackeleringslack på delar av nageln för olika effekter ändå. När det kom och man såg det överallt kändes det lite tröttsamt, men jag tycker det kan vara roligt ibland.

  Gilla

 5. Vilken kul idé! Extra snyggt blev det med det lila över det silvriga.

  Gilla

 6. smart användning av crackle!

  Gilla

 7. Jag är inget fan av crackle, men det här blev riktigt snyggt!
  Smart idé!!

  Gilla

 8. Gud vad fint! 🙂

  Gilla

 9. Sminkan: Tack!

  Little Miss Nailpolish: Kul att du gillade det!

  Frida: Det gör mig glad att du tycker det! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: